Retete vegetariene Aperitive

Oua cu maioneza si verdeata Oua cu maioneza si verdeata

Ingrediente6 oua6 linguri maioneza3 linguri smintina3 linguri verdeata tocatasarepipercateva frunze de salata verdeMod de preparareSe fierb ouale tari, se trec sub un jet de apa, se curata de coaja si se lasa sa se raceasca. Intr-un castron se pune maioneza,…

Omleta cu malai si branza Omleta cu malai si branza

Ingrediente3 oua150g telemea de oaie4 linguri malai1 legatura de marar (optional)1 lingura untsarepiperMod de preparareSe bat ouale, se adauga 1-2 linguri de apa (pentru a deveni mai pufoasa), se pun 50g brinza rasa, mararul si condimentele. Intr-o tigaie…

Oua umplute cu branza Oua umplute cu branza

Ingrediente6 oua tari2 galbenusuri crude2 linguri brinza rasa1 lingura smintinasarepiper alb1 lingura untSosul: 1 ceasca smintina, putina fainaMod de preparareSe fierb cele 6 oua tari, se curata si se taie in doua in lungime. Se scot galbenusurile si…

Cas cu oua Cas cu oua

Ingredientecas (4 bucati)oua (3)unt (1 lingurita)smantana (1 pahar)faina (1 lingura)sareMod de preparareBucatile de cas se aseaza intr-un vas rezistent la caldura uns bine cu unt. Peste feliile de cas se toarna ouale batute bine cu furculita, sarea necesara…

Choux-uri umplute Choux-uri umplute

Ingrediente1/2 pahar mare de apa3 oua125 g de faina60 g de untsareMod de preparareFierbeti in clocot apa impreuna cu sarea si untul. Cind clocoteste, adaugati faina toata deodata, amestecind continuu cu o lingura de lemn. Luati vasul la o parte si cind…

Chiftele de zarzavat Chiftele de zarzavat

Ingrediente2 morcovi,2 radacini patrunjel,1 telina,1 praz,4-5 cartofi fara coaja,2 linguri de faina,2 oua,2 linguri de parmezan ras sau alta branza,sare, piperMod de preparareSe fierb zarzavaturile in apa cu putina sare, se scurg bine de apa si se dau…

Ochi romanesc cu sos de branza Ochi romanesc cu sos de branza

Ingrediente1 ou1 lingurita unt2 lingurite faina100 ml lapte50 g brinza telemeasareMod de preparareSe prepara un sos din faina dizolvata in lapte, unt, sare. Dupa ce, prin fierbere, s-a ingrosat, se adauga brinza rasa. Se serveste sosul alaturi de un…

Oua umplute cu sos de smantana Oua umplute cu sos de smantana

Ingrediente4 oua1 galbenus crudmiezul de la o felie de franzela muiat1 lingurita unt1/2 ceapa taiata marunt si rumenita in untmarar si patrunjel verde tocate finsarepiper1- 1/2 lingura pesmetsalata verdeMod de preparareSosul: 3/4 ceasca smintina, 1 lingurita…

Branza cu chimen si boia Branza cu chimen si boia

Ingredientebranza de burduf sau cas proaspat (300 g)unt (100 g)boia dulce (1 lingurita)chimen (1 virf de cutit)sareMod de preparareBranza sau casul se dau prin masina de tocat (cu sita deasa) de 2-3 ori. Se amesteca cu untul frecat spuma, cu chimenul,…

Urda cu marar Urda cu marar

Ingredienteurda (400 g)smantana (2 linguri)unt (50 g)mararsareMod de preparareSe pune untul intr-un castron si se freaca cu o lingura de lemn. Se adauga urda trecuta prin sita, smintina, sare dupa gust si se bate bine cu lingura de lemn pina devine ca…

Budinca de clatite cu spanac Budinca de clatite cu spanac

Ingrediente15 clatite1/2 kg spanac1 lingura unt100 g cascaval5 linguri smantanapesmetsareMod de preparareSe fac clatite mici, rotunde cit forma in care se prepara budinca. Se alege spanacul, se opareste in apa clocotita cu sare, se trece prin sita si…

Castraveti umpluti Castraveti umpluti

Ingrediente1 castravete;1 rosie taiata cubulete;aproximativ 200 g smantana cu branza de vaci;1 lingurita ceapa rasa;putina sare de mare;boia;frunze de salata.Mod de preparareIntr-un vas, se bate spuma branza de vaci impreuna cu rosia, iar compozitia…

Director de firme

Dictionar culinar