Retete vegetariene Aperitive

Flori de dovlecel pane Flori de dovlecel pane

Ingrediente- 10 flori de dovlecel- 2 oua- pesmet- sare,piperMod de preparareFlorile le defacem cu grija de coada, adica rupem floarea si o sa ramana pistilul cu codita, asta cu grija pentru ca florile sunt delicate. Le spalam apoi si le stergem cu un…

Ochiuri cu branza Ochiuri cu branza

Ingrediente6 oua,1 lingura unt,1/2 lingura faina,1/2 l lapte,3 linguri branza rasa,sare.Mod de preparareSe fac ochiuri romanesti, fierte ca mai sus in apa cu putin otet. Se scurg si se asaza pe o farfurie unsa cu unt, rezistenta la foc. Separat se face…

Oua in cuib pe spanac Oua in cuib pe spanac

Ingrediente6 oua,1 kg spanac,2 linguri unt,1 lingura smantana,1 lingura branza rasa,sare.Mod de preparareSe alege spanacul si se fierbe. Se lasa la o parte, la cald, o lingura de spanac, iar restul se asaza intr-o forma de pamant rezistenta la foc, cu…

Oua prajite in aluat Oua prajite in aluat

Ingrediente6 oua,1 albus,100 g faina,1 paharel apa calda,drojdie cat o aluna,sare,200 g ulei pentru prajit.Mod de preparareSe fierb ouale tari, se curata de coaja si se taie in doua in lungime. Din timp se pregateste astfel aluatul in care vor fi prajite…

Aperitive cu branza Aperitive cu branza

Ingrediente250 brinza feta (de preferinta grecesca), 1/4 lingurita de cimbru, 1/4 lingurita piper macinat,70 g ardei copt taiat bucatele, 70 g masline tocate marunt (aprox.10 masline, de preferinta kalamata), 2 linguri extra virgin ulei de masline pt.…

Oua tari cu sos grecesc Oua tari cu sos grecesc

Ingrediente4 oua, 50 ml ulei, 2-3 linguri de apa, 1/2 lingurita sare, un virf de cutit cu piper, 15 ml lamiie.Mod de preparareOuale fierte tari sau cleioase, se taie in sferturi si se aseaza cu galbenusul in sus. Uleiul, apa, sareasi lamiia se amesteca…

Sufleu de oua Sufleu de oua

Ingrediente6 oua1 lingura unt1 lingura faina1/2 l lapte2 albusurisare1 praf de piper1 lingura branza rasa.Mod de preparareSe fierb ouale jumatate tari si se asaza intr-o farfurie de sticla rezistenta la foc, unsa cu unt. Se faceurmatorul sos de faina:…

Ochiuri la capac Ochiuri la capac

IngredienteSe socotesc 2 oua si unt cit o jumatate de nuca pentru fiecare persoana.Mod de preparareOchiurile la capac se pregatesc in farfurioare sau in tigaite rezistente la foc, cu care pot fi servite si la masa. Numarul farfurioarelor trebuie sa fie…

Oua rascoapte portugheze Oua rascoapte portugheze

Ingrediente6 oua,500 g rosii,1 lingura unt,1 lingura branza rasa,sare.Mod de preparareSe fierb ouale tari, se curata de coaja si se taie felii. Separat se spala cateva rosii nu prea coapte, se scot semintele si se taie felii. O parte din aceste rosii…

Rosii umplute cu pasta de oua Rosii umplute cu pasta de oua

Ingrediente6 rosii,8 oua,2 dl ulei,zeama de la o lamaie,1 lingurita mustar,sare,piper,patrunjel tocatMod de preparareSe aleg rosii proaspete si tari, se spala, li se taie un capacel si se golesc de miez, apoi se pun la scurs cu gura in jos. Se fierb…

Varenki Varenki

Ingrediente250 gr. faina, 1 ou, 200 gr. branza telemea, o ceasca smantina, sare, piper, 100 gr. untMod de preparareSe face o coca de taitei din faina, apa, ou si putina sare. Se lasa sa se odihneasca timp de o ora, apoi se intinde cu sucitorul si se…

Crochete din ou cu sos tartar 10 portii Crochete din ou cu sos tartar 10 portii

Ingredientesos tartar 600g lapte 600 mlmargarina ­ 100 g faina ­ 350 goua ­ 3 bucati oua ­ 5 bucatipiper macinat dupa gustoua ­ 3 bucati faina ­ 75 gpesmet 300 gusturoi 200 gsare dupa gustMod de preparareCinci oua se spala, se…

Director de firme

Dictionar culinar