Retete vegetariene Aperitive

Crochete din ciuperci cu smantana Crochete din ciuperci cu smantana

Ingredienteciuperci proaspete/conserva ­700 g/500 g pesmet ­ 250 gfaina ­ 200 g ulei ­ 250 mloua ­ 6 bucatismantana ­ 500 gpatrunjel verde ­ 1 legatura sare si piperMod de preparareCiupercile proaspete se curata, se spala…

Crochete din cascaval Crochete din cascaval

Ingredientecascaval ­ 200 gulei ­ 300 mloua ­ 2 bucati faina ­ 50 gsare si piperMod de preparareCascavalul se curata de coaja si se rade. Ouale se spala sub jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern. Cascavalul ras se amesteca cu faina,…

Sufleu de cartofi - 5 portii Sufleu de cartofi - 5 portii

Ingredientecartofi ­ 1 kgceapa ­ 100 goua ­ 3 bucati ulei ­ 300 mlMod de preparareCartofii se spala, se decojesc, se spala din nou, se scurg si se rad într­un castron (pe partea fina a razatoarei). Ceapa se curata, se spala…

Crochete din gris - 5 portii Crochete din gris - 5 portii

Ingredientegris 200 g lapte 500 mloua ­ 3 bucati pesmet ­ 150 gfaina ­ 50 g ulei ­ 150 mlcascaval ­ 50 g unt 50 gsare si piper dupa gustMod de preparareOuale se spala sub jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern. Cascavalul se curata…

Oua cu maioneza Oua cu maioneza

Ingrediente6 oua, 2 galbenusuri,1 lingurita mustar,100 g ulei,1 lingura smântâna,un vârf de linguritasare,2 — 3 masline sau putina salata verde.Mod de preparareSe fierb ouale tari. Când s-au racit se curata de coaja si se…

Branza cu chimen si boia Branza cu chimen si boia

Ingredientebranza de burduf sau cas proaspat (300 g), unt (100 g), boia dulce (1 lingurita), chimen (1 virf de cutit), sare.Mod de preparareBranza sau casul se dau prin masina de tocat (cu sita deasa) de 2-3 ori. Se amesteca cu untul frecat spuma, cu…

Budinca din cascaval - 5 portii Budinca din cascaval - 5 portii

Ingredientemargarina ­ 150 g ulei ­ 50 mlsmantana ­ 200 gcascaval ­ 400 glapte 1,200 l pesmet 100 goua ­ 5 bucatifaina ­ 200 gsareMod de preparareCascavalul se curata de coaja; jumatate din cantitate se taie cuburi, iar restul…

Galuste din branza de vaci Galuste din branza de vaci

Ingredientebranza de vaci ­ 500 g faina ­ 50 ggris ­ 150 g cascaval 100 goua ­ 3 bucatimargarina ­ 100 gsare dupa gustMod de preparareOuale se spala sub jet de apa rece. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Faina se cerne. Grisul…

Rulada cu branza Rulada cu branza

Ingredientefaina ­ 500 g untura ­ 50 gbranza telemea ­ 800 g oua ­ 6 bucatigris ­ 100 g smantana ­ 100 gulei ­ 50 ml sare dupa gustMod de preparareBranza se framanta. Ouale se spala sub jet de apa rece. Faina se cerne. Branza…

Andive cu smantana Andive cu smantana

Ingredienteandive 1 kg unt 40 gsmantana ­ 250 g sare dupa gustMod de preparareAndivele se curata, se spala si se cresteaza în patru. Apoi se înabusa în unt cu 100 ml apa si sare. Se adauga smantana si se continua fierberea.Se serveste…

Rosii umplute cu oua Rosii umplute cu oua

Ingredienterosii de marime mijlocie, oua, sareMod de preparareSe taie capacelul la rosii si se scoate miezul. In interior se sparge cite un ou. Se pune deasupra sare, piper si alte condimente, dupa preferinta. Se acopera rosiile cu capacelul si se aseaza…

Clatite cu urda si marar (10 clatite) Clatite cu urda si marar (10 clatite)

Ingredienteurda (300 g), marar (1 legatura), sare, faina (150 g), ou (1), untura (100 g).Mod de preparareUrda se sfarima bine cu furculita, se adauga mararul tocat marunt si sarea. Cu acest amestec se umplu clatitele. Se ruleaza si se pun intr-un vas…

Director de firme

Dictionar culinar