Retete vegetariene Aperitive

Pliculete cu cascaval Pliculete cu cascaval

Ingrediente200 gr. unt (margarina), 200 gr. brinza de vaci proaspata, 1 ou, 150 gr. cascaval, 200-300 gr. faina, un pic de sareMod de preparareIntr-un vas se pune brinza, untul (moale), o jumatate de lingurita de sare si faina. Totul se amesteca bine.…

Oua umplute cu sos de lapte Oua umplute cu sos de lapte

Ingrediente4 oua, 8 felii de franzeluta, 1 lingura smintina, 3 1/2 lingurite unt, 1 1/4 pahar lapte, 1 galbenus, 1 1/2 lingurita marar tocat, 1/2 ceapa, sare, piper, 1 lingurita fainaMod de preparareSe fierb ouale tari, se curata dupa ce s-au racit si…

Crema de Gorgonzola Crema de Gorgonzola

Ingrediente100 g de branza Gorgonzola (varietatea mai verde si relativ sfaramicioasa), 1/2 cana de unt nesarat, biscuiti sarati sau crackeri, seminte de chimen (serveste 6 persoane)Mod de preparareInlaturati crusta de pe branza. Frecati branza cu untul…

Polenta cu ou Polenta cu ou

Ingredientemalai, apa, sare, oua, parmezanMod de preparareSe face o mamaliguta potrivita ca si consistenta, se pune intr-o tava, se netezeste cu o spatula si se lasa citeva ore. Stratul sa fie cam de 1,5 cm grosime. Se taie bucatele de 15/15 cm (cit…

Chiftelute cu branza dulce si fulgi de ovaz Chiftelute cu branza dulce si fulgi de ovaz

Ingrediente350 g branza dulce3 oua2 cepe calitevegetacondimente (cimbru, oregano, condimente pentru pizza, sau altele)Â fulgi de ovazMod de preparareIngredientele de mai sus se amesteca. Se adauga o cantitate de fulgi de ovaz atat cat compozitia…

Clatite cu spanac si branza Clatite cu spanac si branza

Clatite cu spanac si cascaval gratinat servite aburindeIngrediente(20 de portii)faina - 300 goua - 6lapte - 250 gsare - 20 gspanac - 1,500 kgbranza de vaci - 250 gpiper - 10 gcascaval - 50 gsmantana -250 gunt -  100 gulei - 100 mlMod de preparareDin…

Taitei cu parmezan si sos de rosii Taitei cu parmezan si sos de rosii

Ingrediente500 g taitei cu oua, 50 g unt, 1 ceapa, 3 rosii mari, 3 linguri parmezan, 1 lingura busuioc tocat maruntMod de preparareSe caleste in unt ceapa, se adauga rosiile curatate de pielita si seminte si taiate in felii subtiri. Se fierbe totul 15…

Orez chinezesc Orez chinezesc

Ingredienteorez, sare.Mod de preparareSe spala orezul in citeva ape. Se pune intr-o cratita si se adauga atita apa rece incit sa-l acopere cu cel mult 1 cm, si se mai adauga si sare. Se lasa la foc iute, dar dupa ce a dat 2-3 clocote se acopera cratita…

Oua "a la gasconne" Oua

Ingrediente8 oua, 4 buc. vinete, 2 cesti sos de rosii picant, 4 linguri ulei, sare, piper, patrunjelMod de preparareVinetele se curata de coaja si se taie in forma de rondele. Se sareaza si se lasa sa se scurga.Dupa ce si-au lasat apa, se sterg cu un…

Pate de linte Pate de linte

Lintea se poate prepara rapid si usor si este plina de valori nutritionale. Lintea absoarbe cu usurinta aromele altor ingrediente alaturi de care se prepara.Ingrediente1 punga de linte (500 g)2-3 cepe mari3 oua fierte150 ml uleiMod de preparareSe fierbe…

Pasta de dovlecei Pasta de dovlecei

IngredientedovlecelmaionezausturoiceapaMod de preparareDovelceii se coc la cuptor ca si vinetele, apoi se curata de coaja, se lasa la scurs si se toaca. Se mixeaza cu maioneza de pufuleti si se adauga dare dupa gust si usturoi pisat. In aceasta pasta…

Pate de avocado Pate de avocado

Ingredienteavocado o bucata iaurt 4 lingurismantana 2lingurilamaie, sare, piperusturoi 1-2 cateibagheta 1Mod de preparareSe curata avocado, se scoate samburu din mijlocse piseaza bine,apoi adaugi lamaie sare piper usturoiu iaurt smantanaa si amesteci…

Director de firme

Dictionar culinar