Bauturi Bauturi alcoolice

Lichior de portocale Lichior de portocale

Ingrediente1 l alcool de 90grade,1 l lapte crud,1 kg zahar tos,4 portocale,1 lamaie.Mod de preparareIntr-un borcan de 4 kg se pun alcoolul, laptele crud, zaharul, 4 portocale taiate bucati potrivite, cu coaja si cu samburi, si o lamaie taiata bucati.…

Lichior de anason Lichior de anason

Ingrediente1 l alcool de 90°,40 g anason stelat,5 boabe de coriandru,o bucatica cat un ban de scortisoara,sirop din 400 g zahar1/2 l apa.Mod de preparareSe pun intr-un borcan cu gatul stramt alcoolul, anasonul si celelalte aromate. Se astupa si se…

Vin fiert Vin fiert

Ingrediente1 l vin,250 g zahar,4 cuisoare,o bucatica scortisoara,o bucatica coaja de lamaie.Mod de preparareSe pun la fiert intr-un vas curat, fara miros de mancare, vin alb sau rosu, zahar, cuisoare, scortisoara si putina coaja de lamaie. Se amesteca…

Cocktail de sampanie Cocktail de sampanie

Ingredientesampanie (1 pahar),galbenusuri (2),zahar pudra (2 lingurite),lichior portocale (10 ml),lichior amarui (10 ml).Mod de preparareSe freaca galbenusurile cu zaharul peste care se toarna si restul cantitatilor si se serveste cu cuburi de gheata.

Cocktail de oua Cocktail de oua

Ingredientegalbenus crud (1),zahar (2 linguri),punch de vin (40 ml).Mod de preparareSe freaca galbenusul cu zaharul, se amesteca cu vinul si se da la rece.

Cocktail Saratoga Cocktail Saratoga

Ingrediente40 g coniac,80 g vermut,40 g whisky,10 g bitterMod de preparareSe amesteca bine coniacul cu whisky, bitter si vermut. Se pune la rece.Servire: Se serveste cu o jumatate de felie de lamiie in pahar si cuburi de gheata.

Lichior de cafea Lichior de cafea

Ingrediente250 g cafea (pentru 1 l cafea lichida),1 l alcool 90°,sirop dintr-un kg zahar3/4 l apa, vanilie.Mod de preparareSe face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se trece prin filtru atata apa clocotita, incat…

Visinata Visinata

Ingrediente1 kg de visine,400 g zahar, alcool cat sa cuprinda visinele.Mod de preparareSe spala visine frumoase, coapte si intregi. Se rup coditele. Se umplu cu ele sticle mari, speciale pentruvisinata, de 3 — 4 kg, cu gatul larg. Se pun un rand…

Sodou Sodou

IngredientePentru 6 persoane:6 galbenusuri,12 lingurite cu varf de zahar,1 l lapte,6 lingurite rom.Mod de preparareSe freaca intr-un castron galbenusurile cu zaharul pisat, pana se umfla si devin o crema spumoasa. Se toarna incet laptele clocotit, se…

Cocktail de portocale Cocktail de portocale

Ingredientesirop portocale (200 ml),vin rosu (100 ml),portocala (1 felie).Mod de preparareSe agita totul si se tine la rece.

Cocktail din votca cu lamai Cocktail din votca cu lamai

Ingredientevotca (1/2 l),lamaie (3),zahar (4 linguri).Mod de preparareSe amesteca votca cu zeama celor trei lamii si cu zaharul.Servire: Se serveste cu sifon.

Cocktail cu inghetata de vanilie si alune Cocktail cu inghetata de vanilie si alune

Ingredientelapte (1 l),alune (100 g),inghetata de vanilie (400 g),votca (250 ml).Mod de preparareSe fierbe laptele. Cand clocoteste, se pun alunele prajite, decojite si pisate in pilita. Se ia laptele de pe foc si se lasa acoperit o ora.Servire:Se serveste…

Director de firme

Dictionar culinar