Retete vegetariene Crema prajituri

Sos de rom Sos de rom

Ingrediente3 galbenusuri,100 g zahar,1 lingurita fecula,2 cesti lapte,2 linguri rom.Mod de preparareSe freaca intr-un castron galbenusurile cu zaharul si cu o lingurita de fecula muiata in putina apa rece, bine de tot, pana se albesc si se fac ca o crema.…

Crema de unt Crema de unt

Ingrediente1 dl apa,120 g zahar,vanilie,4 galbenusuri,200 g unt proaspat.Mod de preparareSe pune sa fiarba intr-o cratita, 3 - 4 minute, apa cu zaharul. Se adauga in siropul pregatit, dupa dorinta, vanilie sau putina coaja de lamaie. Se acopera si se…

Crema de nuci Crema de nuci

Ingrediente400 g nuci,2 dl lapte,100 g zahar,1 lingura rom,2 galbenusuri,un praf de sare,putin zahar vanilat.Mod de preparareSe oparesc nucile macinate cu laptele indulcit cu zahar. Se amesteca adaugand putin rom si cand s-a mai racorit, doua galbenusuri.…

Glazura de ciocolata cu unt Glazura de ciocolata cu unt

Ingrediente100 g ciocolata,150 g zahar (sau 50 g cacao si 200 g zahar),1 dl lapte,unt proaspat cat o nuca.Mod de preparareSe pune intr-un vas, pe marginea masinii, amestecand continuu ciocolata taiata in bucati mici, zaharul si ceva mai putin ca un decilitru…

Sos de visine Sos de visine

Ingredientevisine (300 g),unt (50 g),faina (50 g),smantana (1 pahar),zahar (1 lingura),sare.Mod de preparareVisinile se spala, se curata de codite si samburi, se fierb in putina apa, apoi se trec prin sita. Intre timp, intr-o craticioara, in unt incins,…

Sos de vanilie Sos de vanilie

Ingrediente1/2 l lapte,4 galbenusuri,100 g zahar,1 lingurita fecula sau faina,vanilie.Mod de preparareSe fierbe laptele, cand clocoteste se adauga vanilia, se acopera si se lasa sa stea un sfert de ora. Se freaca galbenusurile cu zaharul si cu o lingurita…

Crema de ciocolata cu unt Crema de ciocolata cu unt

IngredienteAceleasi cantitati ca pentru "Crema de unt", in plus 1 lingura cacao sau 100 g ciocolataMod de preparareSe pregateste crema de unt ca mai sus. Se moaie ciocolata taiata bucati sau cacao, cu doua linguri de apa, intr-o cratita pe marginea masinii,…

Glazura alba de albus Glazura alba de albus

Ingrediente1 albus, zahar cat cere.Mod de preparareSe freaca cu o lingura curata de lemn (nu se bate cu telul), un albus cu zahar pisat, trecut printr-o sita foarte fina, adaugat cu incetul (cantitatea de zahar variaza dupa marimea albusului). Se freaca…

Glazura de cafea Glazura de cafea

Ingrediente200 g zahar,4 linguri cafea.Mod de preparareSe freaca bine zaharul foarte fin cu cafea concentrata, pana se face ca un serbet. Se pune cu totul intr-un vas cu apa fierbinte amestecand mereu si dupa ce s-a incalzit putin, se toarna peste tort.…

Crema de ciocolata pentru tort Crema de ciocolata pentru tort

Ingredienteunt ­ 400 gzahar ­ 400 gcacao ­ 100 goua ­ 4 bucatilapte ­ 100 mlesenta de rom ­ 30 mlzeama de lamaie ­ 25 mlMod de preparareSe formeaza un aparel din: zahar, lapte, cacao, oua, se pune pe foc si se fierbe în…

Director de firme

Dictionar culinar