Retete vegetariene Desert

Terci de ovaz/ de grau Terci de ovaz/ de grau

Ingrediente: 1 pahar fuigi ovaz / 1 pahar fulgi grau, 2-3 pahare apa, ½ lingurita sare.Se fierbe 30-40 minute/ se fierbe 1 ora la foc mic.Un jum─âtate pahar nuci taiate, 2 linguri miere, 3 linguri stafide, 1 pahar lapte se adauga. Se consuma cu…

Budinca de orez cu mere Budinca de orez cu mere

Ingrediente500 g mere,2 linguri unt topit,4 linguri zahar,1 ceasca orez,1 lingura pesmet,un praf de sare.Mod de preparareSe curata merele, se taie felii si se inabusa intr-o cratita cu putin unt si zahar, dupa gust. Nu se tin sa scada prea tare. Cojile…

Strudel cu visine Strudel cu visine

IngredientePentru foaia de placinta,Umplutura: 1 kg visine,150 g zahar,1 lingura pesmet,2 linguri unt.Mod de preparareSe întinde foaia de placinta. Se scot sâmburii de la 1 kg de visine spalate si se lasa sa stea o ora cu zaharul pisat (daca…

Fursecuri cu fulgi de ovaz Fursecuri cu fulgi de ovaz

Ingrediente4 oua10 linguri zaharcoaja de lamaie7 lingur nuca450g fulgi de ovazMod de preparare4 oua, 10 linguri zahar, coaja de lamaie. Toate se bat bine. Se adauga 7 lingur nuca tocata cu cutitul, si 450g fulgi de ovaz. Se formeaza bile cu mana umeda,…

Placinta cu branza Placinta cu branza

IngredientePentru aluat:100 g faina100 g faina integrala (sau de tara)1 lingurita boia de ardei125 ml apa75 g unt taiat cuburiPentru umplutura:2 oua separate200 ml smantana grasa2 lingurite mustar175 g cascaval Dalia ras50 g cascaval taiat cuburi1 lingurita…

Prajitura Ana Prajitura Ana

IngredienteAluat:500gr faina1 praf de copt150gr zahar3 galbenusuri150gr untura4 lg lapte sau smantanaUmplutura:5lg lapte2lg rom2lg cacao2lg nuca macinata5lg gemMod de preparareDin coca obtinuta se fac 3 foi, din care una se zdrobeste pentru umplutura.…

Clatite cu branza Clatite cu branza

IngredientePentru clatite,1 ceasca smântâna,1 lingura brânza rasa.Umplutura: 300 g brânza,1 lingura smântâna,1 ou,1 lingurita faina,sare.Mod de preparareSe fac 16 — 18 clatite din doua oua, fara zahar. Separat…

Prajitura de malai Prajitura de malai

Ingrediente2 cani de zahar, 4 cani de lapte, 1 cana de branza, 2 cani de malai, 2 linguri de faina, 2 linguri de margarina, 4 oua, 1 lingura de praf de copt, 1 lingurita de seminte de marar.Mod de preparareSe pun toate ingredientele intr-un castron,…

Tort Tiramisu cu crema de branza Tort Tiramisu cu crema de branza

Ingrediente1 blat de tort de cacao, 3 linguri de cafea solubila, 2 oua, 100 gr zahar, 2 cutii de 200 gr branza crema, 200 gr smantana sau frisca nebatuta, 50 gr cacao, 200 ml apa caldaMod de preparareSe dizolva cafeaua in apa calda si se lasa la racit.…

Placinta cu mere Placinta cu mere

IngredientePentru aluat ai nevoie de:1 kg faina,1 cubulet de drojdie,1 lingura zahar,1/2 lingurita sare,2 linguri ulei,500 ml apa calda.Pentru umplutura ai nevoi de:1 kg mere,1/2 pliculet scortisoara,3 linguri gris,1 cana zahar.Mod de preparareDesfaci…

Alba ca Zapada Alba ca Zapada

IngredientePentru blat:9 linguri de zahar9 linguri de ulei3 ouao lingurita de amoniac stins cu zeama de lamaie3 linguri de apa si fainaPentru crema:700ml de lapte4 linguri de faina2 pachete de unt1/2 kg de zaharcoaja de lamaieMod de preparareBlat:Pregatiti…

Cornulete de vanilie Cornulete de vanilie

Ingrediente12 deca unt12 deca zahar12 deca nuca macinata3 oua numai galbenusurileMod de preparareSe freaca toate la un loc, in afara de nuca, pâna când se face spuma. Dupa ce s-a facut ca spuma, punem nuca si 25 deca faina, 2 prafuri vanilie…

Director de firme

Dictionar culinar