Retete vegetariene Desert

Prajitura Amandina Prajitura Amandina

Ingredienteblat: 10 oua, 300 g faina, 200 g zahar, 30 ml ulei, 50 ml apa, 20 ml, zahar ars, o lingurita pudra de migdale, crema de portocale: 2 portocale, o lamiie, 300 g smintina, 20 g, amidon, 50 g unt, 300 g zahar, 4 galbenusuri, cateva linguri de…

Crema sabaglione Crema sabaglione

Ingrediente6 oua, 250 gr. zahar, 1 pahar romMod de preparareSe separa albusurile de galbenusuri. Se pun galbenusurile cu zaharul si romul intr-o cratita pe foc potrivit. Se amesteca incontinuu cu o lingura de lemn pina se ingroasa crema. Atunci se retrage…

Tort Caprese Tort Caprese

Ingrediente250 g migdale taiate marunt, 150 g ciocolata amaruie, 6 oua mijlocii, 200 g unt moale, 150 g zahar, sare, 1 lingurita coaja rasa de lamaie, 3 linguri zahar pudra. In plus: grasime pentru uns forma.Mod de preparareSe pun migdalele intr-o tigaie…

Foi de napolitan umplute cu nuca Foi de napolitan umplute cu nuca

Ingrediente-2 foi de napolitaneCrema:-200gr nuca-100 gr zahar-4 galbenusuri-250 gr untCaramel:-200gr zaharMod de preparareStrivim nuca cu suciotarea sau macinam doar o parte si o parte o rupem bucatele.Se topeste untul in cratita,la bain marie apoi se…

Fursecuri cu nuci Fursecuri cu nuci

Ingrediente140 gr. margarina vegetala140 gr. faina70 gr. zahar pudra,70 gr. nuci macinate1 lingura rom,Coaja de lamiie, sare50 gr. ciocolataMod de preparareSe freaca untul spuma cu zaharul,se adauga romul,un virf de cutit de sare,putina coaja de lamiie…

Blinele Blinele

Ingredientefaina de griu (200 g)faina de secara (200 g)drojdie (15 g)oua (3)smantana (30 g)unt (40 g)sareMod de preparareIntr-o cratita se pune faina de griu, se face o gropita in mijloc in care se va pune drojdia dizolvata in apa calda. Totul se amesteca,…

Rulada fina cu ness Rulada fina cu ness

Ingredienteblat: 1 ou, 250 g zahar pudra, 250 g miez de nuca prajit si tocat, 2 linguri cacao, putin lichior de cacao sau cafea sau esenta de rom crema:200 g unt, 50 g zahar pudra, 2 linguri ness, 3 galbenusuriornament: nuca de cocos sau miez de nuca…

Tiramisu cu crema Mascarpone Tiramisu cu crema Mascarpone

Ingrediente6 lingurite cu virf de cafea, o sticluta cu esenta de rom, 400 gr. piscoturi Savoyardi, 4 oua, 7 linguri cu virf zahar; 500 gr. (2 cutii) supercrema Mascarpone sau 500 gr. smintina 24% grasime, 2 plicuri de praf de frisca; cacao pentru ornatMod…

Tort Joffre Tort Joffre

Ingrediente250 gr. unt, 6 oua , 250 gr. zahar pudra, 50 gr. cacao, 100 gr. zahar tos, 5 linguri apa, 1 lingura (cu virf) de fainaMod de preparareCrema: Se amesteca bine cacao cu zaharul tos si cu apa si se pune pe foc mic sau pe un vas cu apa clocotita…

Tort de mere Tort de mere

Ingrediente5 mere mai mari si inalte125 grame de unt / margarinazaharouafainazahar vanilat, esenteMod de preparare1. Se pun 6-7 linguri de zahar cu 125 g unt intr-o cratita inalta pe aragaz la topit. Compozitia se intinde pe peretii cratitei prin rotire,…

Ciocolata de casa Ciocolata de casa

Ingrediente1 kg zahar500 g lapte praf200 g cacao neagra250 g margarina sau unt50 g100 g stafide100 ml lapteesenta de rom, cocosMod de preparare1. Intr-o oala cu fund dublu se amesteca 250 g margarina si 1 kg de zahar, totul la foc mic sa nu se lipeasca;2.…

Papanasi cu cartofi Papanasi cu cartofi

Ingrediente500 g cartofi, 1/2 pahar faina, 25 g drojdie, 2 linguri grasime, 1 lingura untMod de preparareCartofii cruzi curatati de coaja se dau repede pe razatoare ca sa nu se innegreasca, se pun intr-o cratita sau castron se adauga drojdie de bere…

Director de firme

Dictionar culinar