Retete vegetariene Desert

Tort cu nuca Tort cu nuca

Ingrediente7 oua,2 pahare de zahar,2 pahare de nuca macinata,3 linguri de rom,4 linguri de pesmet fin,3 linguri de cacao,1 pachetel cu zahar vanilat,coaja de lamiie,1/2lingurita de sare,un virf de cutit de bicarbonat,crema de ciocolata.Mod de preparareFrecati…

Budinca de lamaie Budinca de lamaie

Ingrediente2 lamai,4 oua,2 linguri de zahar pudra,2 linguri de zahar pentru ars,3 linguri de unt netopit,3 linguri de faina,3 cesti de lapte.Mod de preparareFierbeti laptele cu zahar si coaja de la o lamiie taiata in fisii, amestecind continuu. Separat,…

Inghetata cu caise Inghetata cu caise

Ingrediente400 g de caise,200 g brinza de vaci,180 g de zahar,200 g de frisca,1 paharel cu lichior, vanilie sau zahar vanilat.Mod de preparareSpalati fructele, scoateti-le simburii si puneti-le la fiert cu apa cit sa le acopere pe jumatate. Dupa 15 minute…

Inghetata vanilata Inghetata vanilata

Ingrediente4 pahare cu lapte,2 pahare cu zahar,3 oua,2 plicuri cu zahar vanilat,un virf de cutit de sare,2 pahare cu smintina.Mod de preparareIntr-un castron, se bat ouale cu zaharul, sarea, zaharul vanilat, pina cind zaharul este complet topit. Se adauga…

Inghetata de fructe Inghetata de fructe

Ingrediente1 cutie (borcan) mare cu iaurt,1 pahar de vin cu zahar,1 lingurita de rom sau coniac,300 g fructe strivite (capsuni, zmeura, visine),2 foi de gelatina.Mod de preparareSe amesteca iaurtul cu zaharul, cu romul, fructele strivite si gelatina…

Papanasi Papanasi

Ingrediente2 linguri gris2 linguri faina2 ouasareuntura pentru prajit400 g brânza de vaci (scursa bine de zer).Mod de preparareSe separa galbenusurile de albusuri.Se bat albusurile spuma.Se freaca bine brânza cu galbenusurile, faina, gris,…

Budinca de ciocolata Budinca de ciocolata

Ingredienteciocolata (200g),unt (200g),zahar (125g),faina (2 linguri),oua (4),sare.Mod de preparareSe pun intr-o cratita ciocolata, untul si zaharul si se dau la foc moale, amestecand mereu cu o lingura de lemn. Se ia compozitia de pe foc dupa ce s-au…

Budinca Diplomat Budinca Diplomat

Ingrediente300 g de cozonac,3 oua,2 galbenusuri,100 g de zahar,1 1/2 pahar de lapte,100 g de stafide,o lingura de rom, un virf de cutit de scortisoara macinata.Mod de preparareUngeti cu unt o forma de budinca, acoperiti-i fundul cu hirtie pergament si…

Inghetata de lamaie Inghetata de lamaie

Ingrediente5 lamai mari,1 litru de apa,360 g de zahar.Mod de preparareIntr-un vas curat, pregatiti un sirop obisnuit din apa si zahar. Dupa 10 minute de clocote mici, adaugati coaja de la lamiie taiata in bucati mici, luati siropul de pe foc si lasati-l…

Inghetata de ciocolata Inghetata de ciocolata

Ingrediente350 g de smintina,5 oua,4 linguri cu virf de zahar pudra,100 g de ciocolata,o lingurita de rom,vanilie.Mod de preparareFrecati galbenusurile, cu zaharul. Cind acesta s-a topit, puneti smintina, adaugati ciocolata rasa si topita, romul, apoi…

Inghetata de portocale Inghetata de portocale

Ingrediente¼ litru suc de portocale,½ kg zahar pudra,zeama de la 3 lamii,20 ml apa,1 albus,½ g frisca.Mod de preparareSe amesteca toate ingredientele si albusul batut spuma si cu frisca. Se pune in forme si se da la congelat.

Galusti cu prune Galusti cu prune

Ingrediente1 kg cartofi300 g faina2 oua500 g prune50 g pesmet alb300 g unt200 g pesmet fin150 g zahar vanilatpraf scortisoarasareMod de preparareFramântam bine faina cu cartofii, ouale si un vârf de cutit de sare.Se întinde aluatul…

Director de firme

Dictionar culinar