Retete vegetariene Desert

Cremsnit Cremsnit

Ingrediente5 oua ,350 gr zahar,100 gr amidon,1L lapte,vanilie,200 gr unt/margarina,foi cumparate.Mod de preparareIn mixer se pun albusurile, se bat cu zaharul pana se obtine o spuma tare si lucioasa , se adauga pe rand galbenusurile si apoi amidonul.…

Cornulete cu nuci Cornulete cu nuci

Ingredienteun pachet de margarina ( unt),6 linguri de apa clocotita,o lingurita de otet,350 g.faina,500 g.nuci macinate,arome.Mod de preparareSe freaca margarina cu apa, otetul , se adauga faina si nucile macinate si aromele ( rom, vanilie). Se formeaza…

Pasca de Paste Pasca de Paste

IngredienteIngrediente pentru aluat:o lingura drojdie de bere,1 kg de faina,8 galbenusuri,coaja de lamiie,o cana cu lapte dulce,300 g de zahar,200 g de unt.Pentru umplutura:1 kg de smintina,3 galbenusuri,vanilie,coaja de lamiie,100 g stafide,300 g de…

Prajitura cu orez si fructe Prajitura cu orez si fructe

IngredientePentru aluat:300 gr. faina,100 gr. alune macinate,200 gr. unt sau margarina,100 gr. zahar,1 zahar vanilat,un varf de cutit de sare,un ou.Pentru umplutura:3 oua,500 gr. branza de vaci (slaba),2  linguri zeama de lamaie,2 linguri lapte,100…

Placinta cu dovleac Placinta cu dovleac

Ingredientel kg faina,3 oua + 1 ou de uns,400 g zahar,1 nuca de drojdie,l ceasca mare cu lapte,3 linguri smântâna,l castron cu dovleac ras,1 pachet si jumatate de unt + 50 g uns tava,zahar vanilat,coaja rasa de lamâie,mirodenii dupa…

Chec de portocale Chec de portocale

Ingrediente250 gr. suc de portocale stors proaspat, 4 oua, 300 gr. zahar, 400 gr. faina, 1 praf copt, 2-3 linguri stafide, 2-3 linguri coji portocale confiate maruntite bine, ulei si faina pentru tapetat formaMod de preparareSe tapeteaza forma si se…

Cataif Cataif

Ingrediente500 g fidea,300 g zahar,1 esenta de rom,1 plic zahar vanilat,300 ml apa,500 g frisca.Mod de preparareUngi o tava cu unt, asezi fideaua in strat subtire si o dai la cuptor pentru 10 minute ca sa se rumeneasca. In acest timp prepari siropul:…

Tarta cu fructe Tarta cu fructe

Ingrediente3 oua,15 linguri de ulei,15 linguri lapte,1 cana de zahar,1 praf de copt stins cu otet1 cana de visine fara samburi (capsuni, caise),faina cat cupride.Mod de preparareSe separa galbenusurile de albus si se mixeaza cu zaharul, uleiul si laptele…

Tort Diplomat Excelent Tort Diplomat Excelent

Ingrediente20 piscoturi,5 plicuri de gelatina de cate 5 g,o cana cu zahar,1 litru de frisca,2 oua,un compot de ananas,100 g stafide,o esenta rom,fructe pentru ornat.Mod de preparareSe pune gelatina la inmuiat, cu sucul din compotul de ananas, intr-o…

Banane in aluat Banane in aluat

Ingrediente2 banane mari, suc de lamaie, ulei, zahar, aluat facut din: 60 grame faina, un ou, un varf de lingurita sare, 1/4 cana lapte, un sfert de lingurita praf de coptMod de preparareAluatul: Se pun intr-un castronel faina, praful de copt si sarea.…

Biscuiti cu alune Biscuiti cu alune

Ingrediente10 cescute faina,1 pachet margarina,2 linguri zahar pudra,50 gr alune sau nuci, zbrobite (nu foarte marunt),zahar pudra pentru presarat.Mod de preparareMargarina se topeste in baie de aburi ( pe o farfurie asezata deasupra unei oale in care…

Minciunele Minciunele

IngredienteAluat;1 kg faina,1 nuca de unt,galbenusuri, câte primeste faina ca sa devina aluatul potrivit de moale.Coacere:zahar pudra,nuci macinate,scortisoara praf,1 pachet unt pentru rumenit minciunelele.Mod de preparareSe amesteca toate, se…

Director de firme

Dictionar culinar