Retete vegetariene Desert

Clafoutis Clafoutis

Ingrediente750 g. peresucul de la 1 lamaie2 linguri pesmet250 g. faina100 g. zahar1 praf sare2 plicuri zahar vanilinat1/2 lingurita scortisoara225 ml. lapte4 oua50 g. fulgi de migdale40 g. zahar pudraMod de preparareSe curata perele, se taie sferturi,…

Rulada cu crema de lamaie Rulada cu crema de lamaie

IngredienteBlat:4 oua4 linguri apa calduta125 g zahar1 pachet vanilie125 g faina (eu am pus 75 g faina si 50 g intaritor)putin praf de coptCrema:2 lingurite gelatina praf2 linguri apa rece3 cuburi de zahar (daca nu o lingura de zahar)coaja de la o lamaiesucul…

Tort cu martipan si ciocolata Tort cu martipan si ciocolata

IngredienteBlat4 oua150 g zahar75 g faina75 g amidon1/2 lingurita praf de coptsarecoaja de portocala (rasa)extract de vanilie1 zahar vanilatCREMA DE MARTIPAN350 martipan(masa cruda)100 ml suc de portocale(proaspat)1-2-3 linguri de budinca de vanilie(fac.)DECOR:ceva…

Prajitura cu fructe (prune) Prajitura cu fructe (prune)

Ingrediente1 pachet unt3 ouao cana zahar300 / 350 gr fainaun praf de copto cana de laptezahar vanilinat500 gr fructeMod de preparareSe freaca untul cu zaharul. Se adauga cate un galbenus si se freaca bine dupa fiecare. Apoi se pune laptele, praful de…

Budinca din branza de vaci Budinca din branza de vaci

Ingredientebranza de vaci (200 g)zahar (125 g)faina (2 linguri)oua (2)sarecoaja de lamaieMod de preparareSe amesteca branza cu zaharul, apoi faina si celelalte. Se bat ouale ca pentru omleta cu putina sare si se amesteca totul. Se coace la cuptor intr-o…

Budinca de orez cu stafide Budinca de orez cu stafide

Ingredientepentru 1 pahar de orez se iau 2 pahare lapte2 oua2-3 linguri zahar50 g stafide1/2 lingurita sare1-2 linguri untMod de preparareOrezul se spala si se fierbe in apa clocotita timp de 10 minute. Se scurge apa, iar peste orez se toarna lapte fierbinte…

Rogolah Rogolah

IngredienteAluat:250 g unt1 galbenus1 cutie iaurt=200 ml500 g faina(eventual punem 2-3 linguri in plus,daca e nevoie)Umplutura:1 pahar nuca macinata1 pahar zahar1 lingurita scortisoaraZahar pudra pentru pudrat cornuleteleMod de prepararePunem in vasul…

Clatite cu branza dulce la cuptor Clatite cu branza dulce la cuptor

IngredienteAluatul de clatite2 oua12 linguri de fainaCrema de branza2 pachete branza de vaci2 oua6 linguri de zahar2 pliculete zahar vanilatstafide Mod de preparareIntr-un castron se amesteca bine cele 2 oua cu faina si apa. Sa facem intai clatitele,…

Prajitura cu crema de lapte Prajitura cu crema de lapte

IngredienteBlat:8 oua5 linguri ulei8 linguri zahar10 linguri fainaesenta romCrema:4 oua15 linguri zahar1 l lapte8 linguri faina1 lingura untesentaOrnat: frisca, ciocolata rasaMod de preparareBlatSe bat albusurile spuma cu putina sare; se adauga zaharul…

Prajitura cu spuma de zmeura Prajitura cu spuma de zmeura

Ingrediente300 g faina2 galbenusuri150 g unt100 g zahar2 – 3 linguri smantana1 varf de bicarbonat stins cu otet2 albusuri2 cani zahar2 cani zmeuraMod de preparareAluat: 300 g faina, 2 galbenusuri, 150 g unt, 100 g zahar, 2 – 3 linguri smantana,…

Budinca de gris Budinca de gris

Ingrediente4 oua200 g de zahar200 g de alune sau miez de nuca1 portocala25 g de unto lingura de dulceata din coji de portocale100 g de grisMod de preparareSpalati si stergeti bine portocala, dupa care ii stoarceti sucul. Separati galbenusurile si frecati-le…

Budinca de taitei cu branza de vaci Budinca de taitei cu branza de vaci

Ingrediente80 g taitei100 g brinza de vaci1 ou1 lingura zaharcoaja de lamiiesare5 g unt4-5 stafideMod de preparareSe prepara taiteii ca si pentru taitei cu lapte, cu deosebirea ca se taie fisii late de 1 cm. Se fierb in apa cu sare si se scurg. Brinza…

Director de firme

Dictionar culinar