Retete vegetariene Desert

Salata de prune si struguri cu sos de vin Salata de prune si struguri cu sos de vin

Ingrediente1/2 kg prune negre1/2 kg boabe de struguri albi si negri200 g zahar tos1 lingurita margarina250 ml. vinzahar vanilatscortisoaraMod de preparare3/4 din cantitatea de zahar se rumeneste pina se topeste, la foc mic, apoi se adauga margarina si…

Sarlota de ciocolata Sarlota de ciocolata

Ingredientezahar pudra (200 g)unt (200 g)ciocolata (200 g)zahar vanilat (2 pachetele)migdale sau nuci (100 g)lamiie (1)tablete de ciocolata (2)smantana (3 pahare)Mod de preparareSe amesteca intr-un castron untul batut spuma cu zaharul, ciocolata topita…

Portocale in pijama Portocale in pijama

Ingrediente2 portocale mari100 g zahar pudraputina zeama de lamiieAluat de clatite:1 pahar lapte diluat cu apa sau sifon2 oua125 g fainazahar vanilatuleisareMod de preparareSe curata portocalele de coaja galbena si de pielita alba, se taie felii, se…

Sufleu de mere cu gris

Ingrediente125 g gris1/2 l lapte4-5 linguri zahar2 linguri untputina sare1/2 lamiie300-400 g mere1 lingura scortisoara pentru sos2 galbenusuri1/2 l lapte coaja de lamiie3 linguri zaharMod de preparareSe prajeste grisul in untul incins, se stinge cu laptele…

Turta dulce Turta dulce

Ingrediente250 g faina3 linguri miere (lichida)100 g zahar3 oua + 1 ou pentru uns1 lingurita bicarbonat100 g nuciscortisoara pisata si cuisoare (dupa gust)1 lingura unt pentru uns tavaMod de preparareSe incalzeste mierea, se amesteca cu zaharul, bicarbonatul,…

Halva Turceasca Halva Turceasca

Ingrediente2 linguri unt topit (sau ulei),4 lingura faina,1 1/2 pahare sirop.Siropul:150 g zahar,1 1/2 pahareapa, zahar vanilat si scortisoara.Mod de preparareSe infierbanta untul topit in care se prajeste faina, amestecand mereu sa nu se arda. Cand…

Pirogi Pirogi

Ingredientefaina (350 g)oua (1)prune (500 g)unt (50 g)zahar pudra (1 ceasca)sarezahar (1 lingurita)apa calda (4-6 linguri)Mod de preparareSe face un aluat din faina, ou, 1 lingurita de zahar, apa si se intinde o foaie de cca 1/2 cm grosime. Se taie rotunduri…

Orez cu miere Orez cu miere

Ingredienteorez (250 g)mieremigdale sau nuci (80 g)Mod de preparareSe lasa orezul in multa apa rece, timp de doua ore, apoi se spala, se scurge si se pune la fiert tot cu apa rece si sarata. Dupa ce bobul se moaie, se scurge orezul de apa si se pune…

Papanasi prajiti Papanasi prajiti

Ingrediente500 g branza de vaca2 oua3 linguri faina3 linguri unturasaresmantana (facultativ)Mod de preparareSe freaca bine brinza cu galbenusurile, se adauga faina, sarea si albusurile batute spuma. Se ia cu lingura din compozitie si se formeaza galuste…

Capsuni cu crema de vanilie Capsuni cu crema de vanilie

Ingrediente1/2 kg capsuni sau zmeura3-4 linguri de zahar pudracateva migdaleCREMA DE VANILIE:3 galbenusuri4 linguri zahar pudra3/4 l lapte2 pachetele zahar vanilat1 lingura faina.Mod de preparareSe aseaza pe fundul platoului de servit un strat de capsuni…

Salata cu nuca, mar si portocala Salata cu nuca, mar si portocala

Ingrediente2 linguri otet din vin rosu2 1/2 linguri suc de portocale si 1 portocala, decojita1/2 cana stafide4 mere, preferabil din 2-3 soiuri diferite2/3 cana cu nuca, prajita si taiata bucati mari2 linguri ulei de masline extra-virginsare, dupa gustpiper…

Gris cu lapte Gris cu lapte

Ingrediente4 cesti lapte,4 linguri zahar,vanilie,1 ceasca gris,unt proaspat cat o nuca,sare,3 Iinguri zahar pentru glazura.Mod de preparareSe pune laptele sa fiarba cu zahar si 1/4 baton de vanilie sau putina vanilina. Cand laptele clocoteste, se toarna…

Director de firme

Dictionar culinar