Retete vegane (de post) Desert

Clatite umplute cu mere Clatite umplute cu mere

Ingrediente6 clatite groase8 mere1/2 cana apa4 linguri stafideputina vanilie1-2 linguri miereMod de preparareSe dau merele prin razatoare. Se amesteca cu apa, stafidele si mierea si se pun la fiert pana ce se inmoaie. Se unge o tava cu ulei, se umple…

Marmelada de visine Marmelada de visine

Ingredientecantitati egale de visine fara simburi si zahar, pentru un kg de fructe-zeama unei lamii.Mod de preparareCu ajutorul unui blender se fac visinele piure, care se pune pe foc iute cu zaharul si cu sucul de lamiie, amestecind din cind in cind;…

Bomba de orez Bomba de orez

Ingrediente1/2 kg. orezpatru linguri de zahar50g. nuciapaMod de preparareSe pune la fiert orezul cu o cantitate tripla de apa. cand e aproape fiert, iar apa a scazut, se adauga zaharul si nucile macinate. Se mai lasa sa fiarba pana cand compozitia devine…

Halva de gris Halva de gris

Ingredientealuat 1 pahar de margarina sau ulei1 pahar de gris2 pahare de zahar4 pahare de apa1 ceasca de nuci taiate bucati miciesenta de migdale amarescortisoara macinata Mod de preparareSe fierbe zaharul in apa pana capata consistenta de sirop. Se…

Inghetata de visine Inghetata de visine

Ingrediente500 g zeama de visine,300 g zahar,3 dl apa, zeama de la o lamaie.Mod de preparareSe face un sirop din zahar si apa care se fierbe doua minute. Se spala visinile si se storc printr-un tifon, astfel incat sa se obtina 1/2 l zeama. Se lasa sa…

Baclava Baclava

Ingrediente1/2 foi proaspete pentru placinta, 1/4 kg nuci macinate, 30 g pesmet. Siropul: 300 g zahar vanilat, o lamaie mare, 250 ml apa.Mod de preparareIntr-o tava mijlociu emailata, unsa cu unt topit sau untdelemn, se aseaza o foaie de aluat de strudel…

Magiun Magiun

Ingrediente4 kg prune coapte,1 kg zahar,4 g acid salicilic (8 aspirine).Mod de preparareSe spala prunele, se scot samburii si se dau prin masina de tocat (sita mare). Se pun la fiert la foc mediu intr-o oala care in prealabil fusese unsa pe fund cu putin…

Gomboti cu prune Gomboti cu prune

Ingrediente1kg cartofifaina cat cuprinde (pentru un aluat vartos)prune uscate sau din compotsarebiscuiti populariMod de preparareSe fierb cartofii curatati de coaja, in apa cu sare. Se storc. Zeama se poate pune intr-o ciorba, oricare ar fi, fiindca…

Gogosi de cartofi Gogosi de cartofi

Ingrediente200 g cartofi,200 g faina,1/2 ceasca apa calda,10 g drojdie,un praf de sare,1 ceasca ulei pentru prajit.Mod de preparareSe fierb cartofii, se curata de coaja, se trec prin masina de tocat si se amesteca cu o cantitate egala de faina si putina…

Tarta cu prune necojite Tarta cu prune necojite

Ingrediente1 ceasca caimac,1 ceasca faina,un praf sare,1/2 kg prune,zahar pentru pus deasupra.Mod de preparareSe face un aluat dintr-o ceasca de caimac, o ceasca de faina si sare. Se intinde foaia potrivit de groasa si se asaza intr-o tava dreptunghiulara…

Salata de banane cu suc de portocale Salata de banane cu suc de portocale

Ingredientebanane (3),zahar pudra (2 linguri),zeama unei jumatati de portocaleMod de preparareSe curata bananele, se taie in felii, se stoarce portocala peste ele si se amesteca cu zaharul pudra.Servire: Se serveste rece

Inghetata de zmeura Inghetata de zmeura

Ingrediente1 kg zmeura strivita, ½ g zahar, 1 litru apa, zeama de la 2 lamiiMod de preparareSe face sirop din apa si zahar. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu zeama de lamiie si fructele. Se da la frigider.

Director de firme

Dictionar culinar