Retete vegane (de post) Dulceata/Muraturi

Muraturi turcesti Muraturi turcesti

Ingredientegogonele verzi,morcovi,telina,ceapa,gogosari,varza alba,conopida,boabe de mustar,boabe de piper,sare,otet,miere de albine.Mod de preparareSe curata gogonelele de saminta si apoi se taie cubulete mici. Morcovii, ceapa si telina se taie pe lung…

Marmelada de caise cu coaja Marmelada de caise cu coaja

Ingrediente1 kg caise,500 g zahar.Mod de preparareSe aleg caise bine coapte, se spala, se scurg si se rup in doua indepartand samburele. Se pun impreuna cu zaharul in tingirea de dulceata sau intr-o cratita smaltuita. Se fierb amestecand mereu, pana…

Marmelada de mere/pere Marmelada de mere/pere

Ingrediente1 kg mere/pere fierte,600 g zahar.Mod de preparareSe aleg mere tari, nu fainoase. Se taie in sferturi, se curata de coaja si de samburi. Se pun la fiert cu apa cat sa le cuprinda, intr-o cratita acoperita. Nu se amesteca. Cand sunt moi, se…

Dulceata de fragi Dulceata de fragi

IngredienteO farfurie adanca, plina cu varf, de fragi,1 kg zahar,3 pahare apa,zeama de la 1 lamaie.Mod de preparareSe aleg fragii unul cate unul, sa fie toti intregi si frumosi. Nu se spala decat daca este neaparat necesar si in acest caz se pun pe o…

Dulceata de caise coapte Dulceata de caise coapte

IngredienteAceleasi cantitati ca pentru dulceata de caise verzi, 1 l apa de var, limpede.Mod de preparareLa 1 kg de zahar, se pune o farfune adanca plina de caise curatite. Se aleg caise frumoase, dar nu prea coapte, potrivit de mari, se curata de coaja…

Dulceata de portocale Dulceata de portocale

Ingrediente3 portocale cu coaja groasa,1 kg zahar,3 pahare apa,zeama de la 1/2 lamaie.Mod de preparareSe aleg portocale anume de dulceata, cu coaja groasa si potrivit de mari. Se rade coaja galbena, dar nu de tot, ci numai cat sa se ia partea lucioasa…

Dulceata de gutui Dulceata de gutui

IngredienteO farfurie adanca, plina cu gutui rase1 kg zahar3 pahare apazeama de la 1/2 lamaievanilieMod de preparareSe curata gutuile de coaja si se rad pe razatoarea cu gauri mari, astfel incat sa se obtina o farfurie adanca plina cu gutui rase. Se…

Marmelada de prune Marmelada de prune

Ingrediente1 kg prune,250 g zahar.Mod de preparareSe curata prunele de coaja si se scot samburii vezi Dulceata de prune. Se pun in tingirea de dulceata impreuna cu zaharul. Se tin la inceput pe foc mic, pana incep sa lase zeama si se topeste zaharul.…

Dulceata de capsuni Dulceata de capsuni

IngredienteO farfurie adanca, plina cu varf, de capsuni1 kg , zahar,zeama de la 1 lamaie,1 l de apa de var limpede.Mod de preparareSe aleg capsuni mijlocii, frumoase si proaspete. Se spala si se tin circa o ora in apa de var. Se scot cu lingura cu gauri,…

Dulceata de trandafir Dulceata de trandafir

Ingrediente250 g foi de trandafir,1 1/4 kg zahar,1/2 lingurita sare de lamaie.Mod de preparareSe aleg trandafiri frumosi care sa nu fie vestezi. Se aleg foile una cate una, rupand capatul alb, apoi se vantura usor sau se cern, ca sa nu ramana de loc…

Dulceata de prune coapte Dulceata de prune coapte

IngredienteO farfurie adanca, plina cu varf, de prune coapte,1 kg zahar,3 pahare apa,zeama de la 1/2 lamaie.1 l apa de var, limpede.Mod de preparareSe curata de pielite o farfurie adanca plina de prune nu prea coapte. Prunele se curata usor daca sunt…

Gogosari in otet Gogosari in otet

Ingredientegogosari mari, carnosi, bine inrositi, proaspat culesi; foi de tarhon; boabe de piper; otet; sare; diverse condimente,Mod de preparareSe aleg gogosari mari, carnosi, bine inrositi, proaspat culesi si frumosi. Se spala bine, se taie coada pe…

Director de firme

Dictionar culinar