Retete vegetariene Mancaruri legume

Rulouri de vinete cu rosii Rulouri de vinete cu rosii

Ingrediente: 6 vinete, o ceapa, doua oua, o lingurita de mustar, salata verde, 75 g seminte de susan, 200 ml ulei de floarea-soarelui, o lingurita de suc de lamaie, rosii cherry, sare, piper, cimbru, marar.1. Se face o maioneza dintr-un galbenus fiert,…

Egrete din cartofi cu branza Egrete din cartofi cu branza

Ingrediente450 g cartofi curatati si taiati cubulete50 g unt75 g branza rasa50 g faina2 oua2 linguri lapte1 ceapa verde taiataulei pentru prajitMod de preparareSe fierb cartofii in apa clocotita 6-8 minute. Se scurg si se amesteca cu 25 g unt si 60 g…

Sufleu de telina Sufleu de telina

Ingrediente1 telina,1/4 l lapte,sare,piper,1 lingura unt sau ulei,1 lingura faina,1 lingura gris,2 ouaMod de preparareSe fierbe telina bucatele in apa cu sare. Cind s-a inmuiat, se trece prin sita. Se prepara un sos din untul incins, faina si laptele.…

Orez cu cascaval si sos de rosii Orez cu cascaval si sos de rosii

Ingrediente3 cesti cu orez,100 g unt,150 g cascaval ras,2 cesti cu apa,3 linguri sos de rosii,sare, piperMod de preparareSe alege orezul si se spala bine. Se pune untul intr-o cratita pe foc sa se topeasca, apoi se toarna, orezul si se amesteca. Se toarna…

Brocoli cu cascaval Brocoli cu cascaval

Ingrediente500 gr brocoli (conopida) congelat si data intr-un clocot scurt in apa cu sare200 gr cascavaldelikatpiperMod de preparareIntr-un vad yena uns cu margarina sau ulei, pui un strat de brocoli (conopida), un strat de cascaval ras, delikat si piper…

Legume cu branza la cuptor Legume cu branza la cuptor

Ingrediente2 linguri ulei,4 cartofi,2 dovlecei,200 g branza feta,4 rosii,2 cepe,185 g masline, fara samburi,2 linguri seminte floarea soarelui,sare,piper.Mod de preparareSe incinge cuptorul. Cartofii taiati sferturi si presarati cu sare si ulei se tin…

Vinete gratinate Vinete gratinate

Ingrediente3-4 vinete1 lingura untulei150 g branza2 cepe500 g rosii2 linguri faina3-4 catei usturoi1 lingurita zaharfoaie de dafin, cimbru, sare, piper1 lingura pesmetMod de preparareSe taie vinetele felii, se pun la scurs 30 minute. Se incinge uleiul…

Sufleu de dovlecei Sufleu de dovlecei

Ingrediente3-4 dovlecei mijlocii3 linguri de unt (netopit)3 linguri de faina3 oua3 linguri de telemea rasao ceasca de lapte2 linguri de smantanaMod de preparareRadeti dovleceii de coaja, taiati-i in felii pe lat si puneti-i la fiert cu apa putina. Separat…

Orez cu spanac si alune Orez cu spanac si alune

Ingrediente300 g orez,sare,300 g cartofi,300 g morcovi mijlocii,2 gulii,2 fire de praz,4 catei de usturoi,500 g spanac,1 legatura de patrunjel verde,2 linguri de untdelemn,3/8 l apa fiarta cu Vegeta sau Knorr,250 ml smantana,5 linguri de alune prajite…

Risotto cu dovleac Risotto cu dovleac

Ingrediente300 g orez, 2 felii mari de dovleac taiate cubulete,1,5 l supa de legume,1 ceapa mica,2 linguri ulei de masline,unt cat o nuca,1/2 pahar de vin alb sec,sare si piper dupa gustMod de preparareIntr-o cratita, se pun uleiul de masline si o ceapa…

Vinete Bruschetta Vinete Bruschetta

Ingrediente4 felii paine, de 1,5 cm grosime1 catel usturoi10-12 linguri ulei1 vanata micuta taiata felii de 1cm150 g Mozarella taiata felii, apoi feliile taiate in 24 rosii taiate feliifrunze de patrunjelMod de preparareSe incinge cuptorul, se projeste…

Tarta vegetariana Tarta vegetariana

IngredientePentru aluat:75 g branza de vaci75 g unt2 linguri plante aromatice (cimbru, oregano, patrunjel)175 g faina2 linguri praf copt stins cu cateva picaturi lamaiePentru umplutura:50 g unt2 linguri miere150 g rosii mici100 g caise deshidratate8…

Director de firme

Dictionar culinar