Retete vegetariene Mancaruri legume

Lasagne vegetale Lasagne vegetale

Ingrediente75 g unt50 g faina750 ml lapte100 g branza Mascarpone1 kg spanac1/4 lingurita nucsoara50 g parmezan ras400 g ciuperci500 g praz taiat rondele2 catei usturoi zdrobiti10-12 rosii din conserva taiate felii subtiri250 g foi lasagne70 g lamele…

Musaca de vinete si boabe de fasole Musaca de vinete si boabe de fasole

Ingrediente450 g vinete curatate si taiate felii2 lingurite sare6 linguri ulei2 cepe mari taiate fasii1 catel usturoi pisat1 dovlecel curatat si taiat felii subtiri400 g boabe fasole (conserva)400 g rosii taiate marunt1 lingura bulion300 ml iaurt2 oua…

Turte de cartofi condimentate Turte de cartofi condimentate

Ingrediente750 g cartofi rasi4 oua batute1/2 lingurita boia de ardei100 g cascaval ras / branza Cedar2 linguri ulei1 ardei gras taiat cuburi100 g smantana2 lingurite seminte macMod de preparareSe scurg cartofii intr-un tifon. Se amesteca cu ouale, boiaua…

Budinca din branza de vaci Budinca din branza de vaci

Ingredientebranza de vaci (200 g)zahar (125 g)faina (2 linguri)oua (2)sarecoaja de lamaieMod de preparareSe amesteca branza cu zaharul, apoi faina si celelalte. Se bat ouale ca pentru omleta cu putina sare si se amesteca totul. Se coace la cuptor intr-o…

Telina pane cu sos picant Telina pane cu sos picant

Ingrediente2 telinesare1 ou2 linguri faina sau 2 linguri pesmet1 pahar maioneza2 castraveti mici acrimarar verde tocatulei pentru prajitMod de preparareSe curata telinele, se fierb intregi in apa clocotita cu sare, se scurg si se taie felii grosute.…

Budinca de conopida Budinca de conopida

Ingrediente1 conopida mare2 oua3 linguri smantana3 linguri unt150 g branza de oi2 linguri grispesmetsaresos de ou (daca se doreste)Mod de preparareSe spala conopida si se fierbe in apa putin sarata. Se scurge de apa, se pune intr-un castron si se zdrobeste…

Rulada cu spanac si branza Rulada cu spanac si branza

IngredientePentru rulada:2 linguri parmezan ras50 g faina2 linguri faina de porumb (malai)75 g branza Cedar rasa125 ml lapte4 oua separate2 linguri arpagic taiatPentru umplutura:350 g spanac taiat foarte marunt100 g branza de vaci2 linguri smantana1…

Cobbler din legume de toamne Cobbler din legume de toamne

Ingrediente350 g morcovi cuburi350 g cartofi cuburi350 g gulie cuburi350 g dovlecel cuburi1 lingura ulei1 ceapa taiata mic25 g unt25 g faina1 lingura mustar300 ml lapte150 ml smantana2 fire praz feliiPentru ornat:100 g unt450 g faina3 linguri patrunjel…

Sparanghel Mimoza Sparanghel Mimoza

Ingrediente1,5 kg sparanghel4 oua fierte tari50 ml otet20 ml ulei1 lingura patrunjel1 lingura tarhonsare, piperMod de preparareSe fierbe sparanghelul. Se separa galbenusurile de albusuri. Se dau prin sita galbenusurile si se toaca albusurile. Se prepara…

Mancare de morcovi Mancare de morcovi

Ingrediente750 g. morcovi1 ceasca cu ulei1 lingura cu zaharsare50 g. untMod de preparareSe curata morcovii, se dau pe razatoarea mare, apoi se calesc in ulei. Separat se arde putin zaharul sestinge cu 1 cana cu apa. Siropul astfel obtinut se adauga peste…

Ciuperci cu macaroane Ciuperci cu macaroane

Ingrediente1/4 kg ciuperci200 g macaroane (taitei)sare2 linguri unt1 ceapaulei1 lingura bulionpiper100 g branzasupaMod de preparareSe fierb macaroanele (taiteii), se strecoara, se clatesc cu apa rece. Ceapa se prajeste in ulei, se inabusa cu ciupercile…

Sarmalute de soia in foi de vita Sarmalute de soia in foi de vita

Ingrediente1/2 pachet mare de soia texturata fulgi sau bucati mici200 g orez cu bob rotundo ceapa mare100 g morcov (un morcov mediu)un ousarepipercondiment universalo lingura buna de pasta de rosii sau bulionun pahar de vin alb sec1 iaurt mareo cutie…

Director de firme

Dictionar culinar