Retete vegetariene Mancaruri legume

Sufleu de spanac Sufleu de spanac

Ingrediente1 kg spanac,50 g unt,1 lingurita faina,1 cescuta smantana,3 linguri branza rasa,3 oua,sareMod de preparareSpanacul, curatat si spalat bine, se fierbe intr-o oala. Cind este gata, se scurge de apa si se toaca. Separat, se infierbinta intr-o…

Conopida cu sos de rosii Conopida cu sos de rosii

Ingrediente1 conopida mare, 50 g unt, 1 lingura pesmet, 1 ceasca sos de rosii, sareMod de preparareSe curata conopida si se fierbe in apa clocotita cu sare. Se scurge apoi de apa, se toarna deasupra unt topit si se presara cu pesmet rumenit.Servire:Se…

Dovleac prajit Dovleac prajit

Ingredientedovleac, faina, smantana, untMod de preparareSe curata dovleacul, se taie felii, se sareaza, se da prin faina si se prajeste in tigaie.Servire: Se poate servi cu smantana si unt.

Cartofi natur cu unt Cartofi natur cu unt

Ingrediente500-600 g cartofi, 50 g unt, 1 lingura marar tocat, 2 linguri zeama de lamiie, sare, piperMod de preparareCartofii curatati si spalati se taie in cuburi si se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Dupa ce au fiert, se scurg de apa, se aseaza…

Shakshuka Shakshuka

Ingrediente3 cartofi1 rosie2 ardei2 oua1 conserva mica de pasta de tomatejumatate de capatana mare de usturoisare, piper, piper cayene, coriandru, chimenulei de maslineapaMod de preparareCartofii se taie cubulete, se rumenesc in ulei. Dupa ce devin aurii,…

Andive sote cu ciuperci Andive sote cu ciuperci

Ingredienteciuperci proaspete/conserva ­ 250 g/125 gandive ­ 1 kg unt ­ 75 gsmantana ­ 200 g sare dupa gustMod de preparareAndivele se curata, se spala bine si se cresteaza în patru. Ciupercile proaspete se curata, se spala în…

Bureti cu smantana Bureti cu smantana

Ingrediente600 g de bureti proaspeti,100 g de unt,1 ou,250 ml. de smantana,verdeata,sare, piperMod de preparareBuretii se curata si se spala foarte bine. Se pun intr-un vas cu apa in care s-a adaugat otet sau zeama de lamaie (o lingurita). Buretii care…

Conopida prajita cu pesmet Conopida prajita cu pesmet

Ingredienteconopida, unt, pesmetMod de preparareSe fierbe conopida, se desface in bucati potrivit de mari si se prajeste in tigaie, cu unt. Inainte de a se servi la masase presara cu pesmet prajit in unt si se asaza pe platou.

Cartofi in sos alb Cartofi in sos alb

Ingrediente500 g cartofi, sare, 1 1/2 linguri cu unt, 1 1/2 linguri faina, 1/2 ceasca lapte, 1/4 ceasca zeama in care au fiert cartofii, 1 galbenus, putin parmezan, putin pesmetMod de preparareSe fierb cartofii, dupa ce se curata curatati si se taie…

Tortilla de patatas Tortilla de patatas

Ingrediente4 oua, o ceapa mijlocie, 4 cartofi mijlocii, sare, piper, ulei de masline, putin lapteMod de preparareSe face intr-o tigaie nu foarte mare (una cam de 14-20 cm este destul de buna), ca tortilla sa nu iasa foarte plana.Cartofii se taie felii…

Vinete indiene Vinete indiene

Ingrediente1 kg. vinete, 4 buc. ceapa, 150 gr. unt, sare, piper, 2 oua, pesmetMod de preparareSe spala vinetele, li se taie cotorul si se imparte fiecare vinata in jumatate, in lungime. Se scoate miezul, se toaca, amestecindu-l apoi cu cepele tocate…

Budinca din spanac Budinca din spanac

Ingredientespanac ­ 1,3 kg unt ­ 100 gulei ­ 50 ml faina ­ 100 glapte ­ 500 ml pesmet ­ 100 goua ­ 2 bucati cascaval ­ 100 g  sare si piper dupa gustMod de preparareSpanacul se curata, se spala în mai multe…

Director de firme

Dictionar culinar