Retete vegetariene Mancaruri legume

Cartofi parizieni Cartofi parizieni

Ingredientecartofi ­ 1,4 kg oua ­ 4 bucatifaina ­ 100 g unt/margarina ­ 100 gsmantana ­ 75 g lapte ­ 250 mlsare dupa gustMod de preparareCartofii se spala, se fierb în coaja, se curata de coaja si se taie felii. Ouale se…

Cartofi umpluti Cartofi umpluti

Ingredientecartofi ­ 1 kg branza telemea de oi 200 g unt 50 g ulei 30 mlpatrunjel verde ­ 1 legatura boia de ardei dulce ­ 2 gsmantana ­ 125 g sare si piper dupa gustMod de preparareCartofii se spala, se introduc în apa cu sare,…

Chiftelute din legume Chiftelute din legume

Ingredientecartofi 750 g morcovi 200 g telina radacina ­ 200 g faina ­ 150 g ulei 100 ml unt 50 goua ­ 2 bucati sare si piper dupa gustMod de preparareCartofii se fierb în apa cu sare si se curata de coaja. Morcovii si telina se curata,…

Conopida cu unt si cascaval Conopida cu unt si cascaval

Ingredienteconopida ­ 1,5 kg unt 100 gcascaval ­ 125 g sare dupa gustMod de preparareConopida se curata de cotoare si frunze, se tine în apa rece cu sare. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Conopida se fierbe, se scurge de apa, se…

Dovlecei gratinati Dovlecei gratinati

Ingredientedovlecei proaspeti/conserva ­ 1,2 kg/800 gfaina ­ 75 g marar verde ­ 1 legaturaoua ­ 2 bucati cascaval ­ 100 gsmantana ­ 100 g lapte ­ 500 mlmargarina ­ 100 g sare dupa gustMod de preparareDovleceii proaspeti…

Musaca din legume cu sos tomat Musaca din legume cu sos tomat

Ingredientemazare verde proaspata/conserva ­ 150 g/100 gmorcovi 200 g cartofi 600 gspanac ­ 250 g ceapa ­ 50 gpatrunjel verde ­ 1 legatura unt ­ 50 gfaina ­ 50 g smantana ­ 50 goua ­ 2 bucati pesmet 15 gcascaval ­…

Cartofi gratinati cu branza de vaci Cartofi gratinati cu branza de vaci

Ingredientecartofi ­ 1,3 kg branza de vaci ­ 250 gfaina ­ 50 g lapte ­ 300 moua ­ 2 bucati cascaval ­ 100 gsmantana ­ 100 g unt ­ 100 gsare dupa gustMod de preparareCartofii se spala, se pun la fiert în apa cu sare,…

Cartofi umpluti cu orez Cartofi umpluti cu orez

Ingredientecartofi ­ 600 g ceapa ­ 50 g orez 60 g ulei 75 gsmantana ­ 75 g faina ­ 200 gcascaval ­ 50 g margarina ­ 50 gpatrunjel ­ 1 legatura sare si piper dupa gustMod de preparareCartofii se spala, se fierb în coaja,…

Ciulama cu ciuperci Ciulama cu ciuperci

Ingredienteciuperci proaspete/conserva ­ 500 g/250 gfaina ­ 150 g lapte 900 mlmargarina sau unt ­ 150 gsare si piper dupa gustMod de preparareCiupercile proaspete se curata, se spala în mai multe ape si se taie lame. În cazul…

Conopida gratinata cu ciuperci Conopida gratinata cu ciuperci

Ingredienteciuperci proaspete/conserva ­ 250 g/125 gconopida ­ 1,250 kg margarina ­ 120 gfaina ­ 100 g lapte ­ 200 mloua ­ 2 bucati cascaval ­ 50 gsare si piper dupa gustMod de preparareConopida se curata de cotoare si frunze,…

Gulas vegetarian Gulas vegetarian

Ingredienteciuperci proaspete/conserva ­ 200 g/100 grosii proaspete/conserva ­ 300 g/200 gcartofi ­ 500 gulei ­ 100 g (ml)ceapa ­ 100 mlmorcovi ­ 50 gtelina radacina ­ 50 gvinete 300 glapte ­ 100 mloua ­ 2 bucatipatrunjel…

Morcovi sote Morcovi sote

Ingredientemorcovi 1 kgunt 100 gzahar ­ 30 gsare dupa gustMod de preparareMorcovii se curata, se spala si se taie bastonase lungi de 3 cm. Morcovii se înabusa în 75 g unt, se adauga zahar, sare, apa si se fierb 15 minute. Se serveste…

Director de firme

Dictionar culinar