Retete vegetariene Mancaruri legume

Piure din spanac cu usturoi Piure din spanac cu usturoi

Ingredientespanac proaspat/conserva ­ 1,5 kg/ 600 gfaina ­ 60 gusturoi 20 glapte ­ 250 mlceapa ­ 50 gmargarina ­ 50 gulei ­ 50 mlsare si piper dupa gustMod de preparareSpanacul se curata, se spala în mai multe ape, se fierbe…

Sarmale in foi de vita Sarmale in foi de vita

Ingredientefoi de vita proaspete ­500 g ulei ­ 100 g (ml)ceapa ­ 150 gorez ­ 125 gfaina ­ 30 goua ­ 1 bucatabors ­ 500 ml iaurt ­ 100 gmarar verde ­ 1 legatura sare si piper dupa gustMod de preparareCeapa se curata,…

Snitel vegetarian din cartofi Snitel vegetarian din cartofi

Ingredientemorcovi ­ 750 g telinaradacina ­ 150 gcartofi ­ 1 kgpatrunjel radacina ­ 200 gpastarnac radacina ­ 200 goua ­ 4 bucatifaina ­ 75 gceapa ­ 100 gpatrunjel verde ­ 1 legaturaulei ­ 200 mlpesmet ­ 50…

Tocana calugareasca Tocana calugareasca

Ingredienteciuperci proaspete/conserva ­ 150 g/100 gulei ­ 100 mlceapa ­ 100 gmorcovi ­ 75 gtelina radacina ­ 100 gcartofi ­ 250 g masline ­ 100 gorez 50 garpagic 100 grosii proaspete ­ 200 gardei gras ­ 100 gvin alb…

Varza cu taitei Varza cu taitei

Ingredientevarza alba ­ 1,3 kgfaina ­ 250 goua ­ 2 bucatiulei ­ 100 mlsare si piper dupa gustMod de preparareVarza se curata de cotoare si de frunze depreciate si se spala. Ouale se spala sub jet de apa rece. Faina se cerne. Din faina,…

Macaroane gratinate Macaroane gratinate

Ingredientemacaroane ­ 300 gmargarina ­ 20 goua ­ 2 bucaticascaval ­ 100 gpesmet 20g sos alb 250 gsare dupa gustMod de preparareOuale se trec sub jet de apa rece. Pesmetul se cerne. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Macaroanele…

Ravioli cu spanac Ravioli cu spanac

Ingredienteoua ­ 3 bucatifaina ­ 400 gmargarina ­ 100 gcascaval ­ 200 gsos bulion ­ 350 gspanac proaspat ­ 1 kgsare dupa gustMod de preparareOuale se spala. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Spanacul se curata, se spala…

Snitel din legume Snitel din legume

Ingredientemazare verde proaspata/conserva ­ 150 g/100 gfasole verde proaspata/conserva ­ 150 g/100 gcartofi 750 gmorcovi 200 gvarza alba ­ 200 gtelina radacina ­ 50 gpatrunjel verde ­ 1 legaturaulei ­ 125 mloua ­ 2 bucatifaina…

Sufleu de vinete Sufleu de vinete

Ingredientevinete ­ 800 g margarina/unt ­ 200 goua ­ 3 bucatilapte ­ 125 mlfaina ­ 100 gsare dupa gustMod de preparareVinetele se fierb, se curata, se scurg si se toaca cu un satar de lemn. Ouale se spala; se separa galbenusurile…

Varza acra cu smantana Varza acra cu smantana

Ingredientevarza alba murata ­ 1,5 kgulei ­ 100 mlceapa ­ 100 gfaina ­ 50 gboia de ardei ­ 2 gsmantana ­ 100 gMod de preparareVarza alba murata se curata de cotoare si foile depreciate, se spala si se taie fin. Ceapa se curata,…

Macaroane cu ciuperci si sos tomat Macaroane cu ciuperci si sos tomat

Ingredienteciuperci proaspete/conserva ­ 250 g/150 gmacaroane ­ 250 gcascaval ­ 100 gunt 100 gsos tomat 600 gsare dupa gustMod de preparareMacaroanele se rup, se introduc în apa clocotita cu sare si se racesc sub jet de apa rece. Cascavalul…

Ravioli cu ciuperci Ravioli cu ciuperci

Ingredienteciuperci proaspete/conserva ­ 250 g/150 gfaina ­ 350 goua ­ 2 bucaticeapa ­ 50 gcascaval ­ 50 gulei 50 mlsos tomat 600 gsare si piper dupa gustMod de preparareFaina se cerne. Ouale se spala cu apa rece. Ciupercile proaspete…

Director de firme

Dictionar culinar