Retete vegetariene Mancaruri legume

Fasole verde sote Fasole verde sote

Ingredientefasole verde proaspata/conserva ­ 900 g/500 gunt 50 gmarar ­ 1 legaturasare dupa gustMod de preparareFasolea verde proaspata se curata si se spala (cea conservata se scurge de lichid si se trece sub jet de apa rece). Mararul verde…

Mazare sote Mazare sote

Ingredientemazare verde conservata ­450 g zahar ­ 10 gunt ­ 40 gmarar verde ­ 1 legaturasare dupa gustMod de preparareMazarea verde conservata se scurge de lichid si se trece sub jet de apa rece.Mararul verde se curata, se spala si se…

Musaca de cartofi cu zarzavat Musaca de cartofi cu zarzavat

Ingrediente500 g cartofi,2 linguri lapte,1 lingura unt,1 morcov,1 patrunjel,3 cepe mrjlocii,2 linguri ulei ,1 lingura bulion,1 lingura pesmet,sare.Mod de preparareSe face un piure de cartofi . Separat se fierb un morcov si un patrunjel. Se taie ceapa…

Sparanghel fiert Sparanghel fiert

Ingrediente1,500 kg sparanghel,2 l apa, sare.Pentru sos: 2 galbenusuri,1 lingurita mustar,100 g ulei,sare,lamâie,sau 2 linguri unt,1 lingura pesmet.Mod de preparareSe alege sparanghel foarte proaspat. Se curata de partea fibroasa si se spala în…

Chiftele de sparanghel la cuptor Chiftele de sparanghel la cuptor

Ingrediente1 kg sparanghel,2 l apa,2 linguri faina,2 linguri brânza rasa,1 lingura unt,3 oua,3 linguri ulei, 1 ceasca smântâna,1 lingurita faina, sare.Mod de prepararePentru chiftele se prefera sparanghel cu firul verde si subtire.…

Varza de bruxelles cu branza Varza de bruxelles cu branza

Ingrediente1 kg varza,2 linguri unt,3 linguri brânza,sare.Mod de preparareSe fierbe varza în apa multa, se scurge. Se unge cu unt o forma rezistenta la foc, se presara brânza rasa. Se asaza varza, punând între rânduri…

Spaghete cu ciuperci Spaghete cu ciuperci

Ingredienteciuperci proaspete/conserva ­ 250 g/150 gspaghete ­ 300 gmargarina ­ 100 gsos tomat 350 gsare si piper dupa gustMod de preparareCiupercile proaspete se curata, se spala si se taie lame (cele conservate se trec sub jet de apa rece…

Musaca de cartofi cu linte Musaca de cartofi cu linte

Ingrediente500 g cartofi,200 g linte,1 ceapa,2 Iinguri unt1 lingura pesmet,1 lingura bulionsare,piper.Mod de preparareSe fierb cartofii cu coaja, se curata si se taie felii. Se fierbe din timp lintea, se scurge si se trece prin masina de tocat. Într-o…

Spanac cu ciuperci la cuptor Spanac cu ciuperci la cuptor

Ingrediente1 kg spanac,150 g ciuperci,3 linguri unt,2 linguri brânza rasa.Mod de preparareSe alege si se spala spanacul în mai multe ape. Se opareste în apa clocotita, cu sare. Se scurge apasând ca sa iasa toata apa si se pune…

Linte fiarta Linte fiarta

Ingrediente500 g linte,1 ceapa,1 morcov,1 patrunjel,50 g unt proaspat.Mod de preparareSe alege lintea cu gri]a, bob cu bob, ca sa nu ramâna pietricele prin ea, Se tine doua ore în apa calduta. Se pune la fiert cu apa rece, cu o ceapa si zarzavat.…

Chiftele de linte Chiftele de linte

Ingrediente250 g linte,1 felie pâine,1 ceapa mica,1 ou,sare,piper,1 lingura faina,2 linguri ulei.Mod de preparareSe fierbe lintea asa cum s-a aratat mai sus. Se scurge bine. Se trece prin masina de tocat adaugând o felie mai groasa de pâine…

Sufleu de varza Sufleu de varza

Ingrediente1 varza mijlocie,100 g unt proaspat,1 lingura faina,1 lingura brânza rasa,2 lingurismântâna,3 oua,sare,piper,1 lingurita pesmet.Mod de preparareSe taie în patru o varza mijlocie si se pune sa fiarba 10 minute. Se scurge…

Director de firme

Dictionar culinar