Retete vegane (de post) Mancaruri legume

Chiftele de post Chiftele de post

Ingrediente: 1 cutie ciuperci, 2 cartofi potriviti, 2 linguri orez, 2 cepe mici, boia, 1 legatura patrunjel, sare, piper, ulei pentru prajit, 3 linguri fainaCartofii se curata si se pun la fiert. Separat, se pune la fiert orezul.. Ceapa tocata se caleste…

Cartofi la cuptor cu lamaie si patrunjel Cartofi la cuptor cu lamaie si patrunjel

Ingrediente: 1 kg de cartofi taiati cubulete de 2 cm, 40 g margarina, 1 ceapa tocata, zeama si coaja rasa ale unei lamai, sare, piper, 2 fire de patrunjel verde, taiate marunt. Mod de preparare: Se-ncinge cuptorul la 185gr.. Se curata cartofii de coaja…

Orez cu legume chinezesc Orez cu legume chinezesc

Ingrediente:
orez cu bob lung sau prefiert, ardei gras rosu, ardei gras galben, morcov, mazare, ciuperci, un ou, sare, piper, ulei de masline, sos soia

Mod de preparare:
Orezul se fierbe in apa cu sare, se scurge, se clateste cu apa rece si se lasa la scurs. Morcovul, ardeii si ciupercile se taie bastonase si feliute. Se incing trei linguri de ulei de masline in tigaie si se calesc legumele la foc mare 2-3 minute. Se adauga orezul bine scurs si se calesc impreuna inca trei minute. Se adauga oul si se amesteca bine. Se adauga piper dupa gust si sosul de soia (dupa gust). Mod de servire Se serveste cald, simplu sau ca garnitura la preperate chinezesti

Legume gratinate Legume gratinate

Ingrediente: 300 g fasole pastai alba, 300 g cartofi, doi dovlecei, un ardei iute, o tija de telina, 150 g boabe de porumb, o lingurita de boia dulce, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, ceapa chivas, marar.1. Fasolea se curata, se spala, se taie…

Bhaja cu conopida si broccoli Bhaja cu conopida si broccoli

Ingrediente50 g faina1/2 lingurita turmeric1/2 lingurita chinmen macinat1/2 lingurita garam masala150 ml apa450 g conopida si brocolli taiate in buchetele miciulei pentru prajiMod de preparareSe amesteca faina cu condimentele si cu putina sare. Se adauga…

Chiftele din ciuperci Chiftele din ciuperci

Ingrediente500 g ciuperci taiate marunt1 ceapa tocata marunt4 linguri faina1 lingurita praf de coptsare, piper, cimbru1/2 legatura marar tocat1/2 legatura patrunjel tocatulei pentru prajitMod de preparareSe amesteca toate ingredientele. In uleiul uncins…

Dovlecei prajiti Dovlecei prajiti

Ingrediente: 750 g dovlecei mici, 1 ceapa verde taiata marunt, 1 foaie de dafin, 1/4 lingurita nucsoara rasa, sare, piper negru macinat, 1/4 l apa, faina, ulei pentru prajit. Mod de preparare: Se curata dovleceii de coaja, se indeparteaza extremitatile…

Ciuperci cu fasole verde la cuptor Ciuperci cu fasole verde la cuptor

Ingrediente1 kg ciuperci 2 linguri de ulei de masline cu boia de ardei iute 1 kg fasole verde 2 cepe usturoi pisat sare si piper dupa gust Mod de preparareSe curata ciupercile, se spala, se taie bucatele si se calesc in apa cu sare dupa gust; Se spala…

Pilaf sarbesc Pilaf sarbesc

Pilaf sarbesc este un pilaf de orez picant si foarte colorat. De asemenea acest pilaf sarbesc este foarte hranitor si deosebit de gustos, datorita ingredientelor continuta. Putem servi acest pilaf sarbesc ca garnitura pentru friptura sau ca mancare de…

Cartofi cu ardei la cuptor Cartofi cu ardei la cuptor

Ingrediente500 g cartofiulei1 ceapa1 ardei gras1 lingurita mustarsarepiperconcentrat1 lingurita mustar100 g pasta de tomatepatrunjel verdeMod de preparareCartofii curatati se taie felii. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei impreuna cu feliile…

Cartofi la cuptor in stil mediteranean Cartofi la cuptor in stil mediteranean

Ingrediente900 g cartofi taiati in sferturi4 linguri ulei2 linguri suc lamaie8 catei usturoi necuratati1 lingura sare grunjoasa400 g rosii mici150 g masline1/4 lingurita rozmarinMod de preparareSe incinge cuptorul. Se pun cartofii in tava aragazului,…

Tocanita cu ciuperci Tocanita cu ciuperci

Ingrediente1 kg ciuperci,2 cepe,2 linguri ulei,1 lingurita faina,sare,piper,patrunjel verde tocat.Mod de preparareCiupercile taiate se fierb si se lasa sa se scurga. Intre timp se caleste ceapa in uleiul fierbinte, se pune faina si cind se ingalbeneste…

Director de firme

Dictionar culinar