Retete vegane (de post) Mancaruri legume

Ghiveci turcesc Ghiveci turcesc

Ingrediente6 rosii carnoase, 2 cepe, 2 dovlecei (400 gr.), 1 vanata, 1 ardei capia rosu, 2 catei de usturoi, 3 linguri de untdelemn, 1 foaie de dafin, 1 legatura de patrunjel.Mod de preparareSe oparesc rosiile, se curata de pielite, se taie in doua,…

Falafel original libanez Falafel original libanez

Ingrediente1 kg. boabe naut, 400 gr. patrunjel, 6 catei de usturoi, 4 cepe, 4 lingurite chimen, 6 lingurite apa, 2 lingurite sare, 1 lingurita boia iute, 1/2 lingurita piper, 1 lingurita bicarbonat de sodiuMod de preparareNautul se acopera cu apa si…

Fasole batuta Fasole batuta

Ingredientefasole boabe 400 g ulei 100 mlceapa ­ 400 g sare dupa gustMod de preparareFasolea boabe se alege de impuritati, se spala si se lasa în apa rece 12 ore. Ceapa se curata, se spala, se taie pestisori. Usturoiul se curata, se piseaza…

Iahnie de fasole boabe Iahnie de fasole boabe

Ingredienterosii proaspete/conserva ­ 200 g/100 g ulei ­ 100 mlfasole boabe ­ 250 g ceapa ­ 100 gpasta de tomate ­ 30 g usturoi 15 gfoi de dafin ­ 2­-3 frunze patrunjel verde ­ 1 legaturasare si piper dupa gust cimbru…

Piure din urzici cu usturoi Piure din urzici cu usturoi

Ingredienteurzici proaspete ­ 1,750 kgfaina ­ 75 gulei 50 mlusturoi 25 gceapa ­ 50 gsare dupa gustMod de preparareUrzicile proaspete se curata, se spala în mai multe ape, se fierb 10 minute în apa clocotita cu sare, se scurg de…

Tocana dobrogeana Tocana dobrogeana

Ingredienteulei 100 mlmorcovi 100 gtelina radacina ­ 100 gardei gras ­ 200 grosii proaspete ­ 400 gorez ­ 50 gceapa ­ 300 gardei iute ­ 10 gpatrunjel verde ­ 1 legaturasare si piper dupa gustMod de preparareMorcovii, telina,…

Deliciul lui Budha Deliciul lui Budha

Ingrediente0,5 kg. ciuperci proaspete (sau 1 conserva), 2 teline potrivite, 3 morcovi mari, 1 cutie porumb (sau mazare), 2-3 ardei grasi, 4-5 cepe potrivite, alune decojite (nesarate), sos de soia, praf de curry, amidon alimentar, sare, piper alb, negru…

Dovlecei taranesti - 5 portii Dovlecei taranesti - 5 portii

Ingredientedovlecei proaspeti ­ 200 gfaina ­ 100 gusturoi ­ 50 g marar verde ­ 1 legaturaulei 250 g sare Mod de preparareDovleceii se spala, se decojesc si se taie rondele groase de cca 2 cm. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si…

Iahnie de cartofi Iahnie de cartofi

Ingredientecartofi 1,3 kgulei 100 mlpasta de tomate 30 gceapa 400 gboia de ardei dulce 2 gpatrunjel verde 1 legaturasare dupa gustMod de preparareCartofii se curata, se spala, se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Patrunjelul verde…

Pilaf cu praz - 5 portii Pilaf cu praz - 5 portii

Ingredientepraz 600 gorez 250 gulei ­ 100 mlpasta de tomate ­ 50 gsare si piper dupa gustMod de prepararePrazul se curata, se spala bine, se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala în mai multe ape. Pasta de tomate se dilueaza…

Rosii umplute cu orez Rosii umplute cu orez

Ingredienterosii proaspete ­ 1 kgulei ­ 150 mlorez ­ 125 gceapa ­ 200 gmorcovi ­ 50 gpastarnac radacina ­50 gpatrunjel radacina ­ 50 gpasta de tomate ­ 100 gzahar ­ 20 gmarar verde ­ 1 legaturasare si piper dupa…

Varza cu orez Varza cu orez

Ingredientevarza alba murata ­ 1,3 kgorez ­ 150 gulei ­ 100 mlpasta de tomate ­ 50 gpiper boabe dupa gustMod de preparareVarza se curata de cotoare si foi depreciate, se spala si se taie felii. Orezul se curata de impuritati si se spala…

Director de firme

Dictionar culinar