Retete vegane (de post) Mancaruri legume

Vinete bulgaresti Vinete bulgaresti

Ingredientevinete ­ 900 grosii proaspete ­ 250 gulei 100 mlusturoi 15 gceapa ­ 150 gpaine alba ­ 100 gpatrunjel verde ­ 1 legaturasos tomat ­ 250 gsare si piper dupa gustMod de preparareVinetele se spala, se curata, se taie în…

Zacusca de ardei si gogosari Zacusca de ardei si gogosari

Ingrediente1 kg rosii, 4 gogosari, 4 ardei grasi, 1 morcov mijlociu, 1 ceapa, 2 - 3 catei de usturoi, 50 g ulei, 1 lingura zahar, sare.Mod de preparareSe fierb rosiile si se trec prin sita. Între timp se coc gogosarii si ardeii. Se curata, se îndeparteaza…

Linte batuta Linte batuta

Ingrediente500 g linte,sare,2 cepe,2 linguri ulei.Mod de preparareSe pune lintea la fiert, la fel ca mai sus. Se scurge, se trece fierbinte prin sita. Se pune din nou în cratita si se bate pe masina pâna devine spumoasa. Se mai adauga câte…

Sarmale cu orez Sarmale cu orez

Ingrediente1 varza mare,2 cepe,1 ceasca orez,sare,piper,1 lingurita verdeata tocata marunt,1 lingurita boia,bulion,3 linguri ulei.Mod de preparareCa si cele cu carne, sarmalele cu orez se pot face din varza acra sau din varza dulce. Varza acra se spala…

Ceapa umpluta cu usturoi Ceapa umpluta cu usturoi

Ingrediente12 cepe mijlocii,4 capatani de usturoi,2 linguri ulei,sare,piper,1 lingura pesmet.Mod de preparareSe oparesc cepele si usturoiul cu apa clocotita. Se scobesc cepele. Se piseaza în piulita de piatra usturoiul si miezul scos din ceapa,…

Spaghetti cu usturoi Spaghetti cu usturoi

Ingredientespaghetti, 10-15 catei usturoi, 3 linguri ulei, 5 linguri sos tomat, 1 frunza mica de dafin.Mod de preparareSe fierb spaghetti si se scurg. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, se adauga usturoiul maruntit, salamul taiat cubulete, sosul…

Ciuperci marinate Ciuperci marinate

Ingrediente500 g ciuperci, câteva boabe de piper, 1 frunza de dafin, 1 lingurita mustar, 1/2 pahar otet, 1 Iingura ulei, sare.Mod de preparareSe aleg ciuperci tinere, închise si foarte proaspete. Se spala si se fierb în apa cu sare…

Zacusca de vinete si gogosari Zacusca de vinete si gogosari

Ingrediente500 g rosii, 2 vinete mijlocii, 4 gogosari, 1 ceapa (facultativ), 50 g ulei, 1 lingura zahar, sare.Mod de preparareSe coc vinetele si gogosarii. Se curata si se toaca împreuna pe fund (se pot toca numai vinetele, iar gogosarii se taie…

Mancare de vinete cu rosii si ardei Mancare de vinete cu rosii si ardei

Ingrediente2 - 3 vinete mijlocii,1 kg rosii,2 cepe,6 ardei grasi,2 - 3 catei de usturoi,2 - 3 linguri ulei,marar,patrunjel,sare, piper.Mod de preparareSe taie rosiile felii. Se asaza un rînd pe fundul cratitei, apoi se pune un rând de ceapa…

Ceapa umpluta Ceapa umpluta

Ingrediente12 cepe mijlocii,1 felie pâine,12 nuci,sare,piper,1 lingurita verdeata,2 linguri ulei,2 linguri faina,1 lingura bulion,1 Iingurita zahar, sare.Mod de preparareSe aleg cepe de marime mijlocie, se curata si se fierb în apa cu sare…

Ceapa umpluta cu orez Ceapa umpluta cu orez

Ingrediente12 cepe mijlocii,1/2 ceasca orez,2 linguri ulei,sare,piper,verdeata.Mod de preparareSe aleg cepe frumoase, de marime potrivita. Se scobesc miezurile si se pun sa fiarba un sfert de ora în apa cu sare. Se scurg si când s-au mai…

Paste cu legume Paste cu legume

Ingrediente1 punga cu paste lungi, 1 ardei gras, o ceapa mare, 1 vinata, 1 morcov, doua rosii, 1 lingura bulion, 1 lingurita mustar, ulei, sare, piper, patrunjel verdeMod de prepararePastele se fierb in apa cu sare, apoi se scurg si se amesteca cu putin…

Director de firme

Dictionar culinar