Retete vegane (de post) Patiserie/Panificatie

Cozonac cu smantana Cozonac cu smantana

Ingrediente400 g aluat de cozonac (pentru un cozonac mijlociu),1/2 lingura unt pentru uns tava.Umplutura:750 g smantana,2 linguri faina,5 galbenusuri,3 albusuri,150 g zahar,1 lingura rom,vanilie,coaja de lamaie,un praf de sare.Mod de preparareDin aluatul…

Colacei moldovenesti Colacei moldovenesti

Ingrediente500 g faina,20 g drojdie,250 g nuci,1 lingurita ulei,1 lingurita zahar,1 lingurita rasa de sare,3 dl lapte indoit cu apa.Siropul:1 ceasca zahar,2 cesti apa,1 lingura apa de flori,miere (facultativ).Mod de preparareSe face un aluat ca de paine…

Turta dulce fara oua Turta dulce fara oua

Ingrediente450 g faina,250 g zahar,1/2 pahar apa,1 lingurita bicarbonat,un varf de lingurita de scortisoara,1 varf de lingurita de cuisoare,1 pahar nuci,coaja de portocale,ulei pentru uns tava.Mod de preparareSe ard intr-o cratita 150 g zahar si se sting…

Turte moldovenesti Turte moldovenesti

Ingrediente500 g foi de placinta,500 g nuci,150 g zahar.Siropul:250 g zahar,1/2 l apa,1 lingura apa de flori.Mod de preparareSe intinde o foaie de placinta. Cand s-a zbicit putin, se taie rotocoale cu ajutorul unei farfurii mijlocii si al unui cutit…

Gogosi de cartofi Gogosi de cartofi

Ingrediente200 g cartofi,200 g faina,1/2 ceasca apa calda,10 g drojdie,un praf de sare,1 ceasca ulei pentru prajit.Mod de preparareSe fierb cartofii, se curata de coaja, se trec prin masina de tocat si se amesteca cu o cantitate egala de faina si putina…

Director de firme

Dictionar culinar