Retete vegetariene Patiserie/Panificatie

Cozonac cu mac Cozonac cu mac

Ingrediente200 g mac,200 g zahar,3/4 l lapte,2 linguri pesmet,100 g unt,vanilie sau vanilina.Mod de preparareSe spala macul cu apa rece, se pune apoi intr-o cratita si se toarna peste el apa clocotita. Se tine astfel cateva ceasuri. Se scurge de apa…

Gogosi cu Dulceata (Crafle) Gogosi cu Dulceata (Crafle)

Ingrediente500 g faina,50 g zahar,50 g unt,4 galbenusuri,25 g drojdie,1/2 lingurita sare,vanilie sau vanilina,lapte cat se cere.Mod de preparareSe moaie drojdia cu putin lapte cald si se amesteca cu 2 — 3 linguri de faina, astfel incat sa se obtina…

Strudel cu Gris Strudel cu Gris

Ingrediente- foi de placinta(aluat)Umplutura:3 cesti apa,1/2 ceasca gris,3 linguri zahar sau miere,vanilie, sare,1 lingura unt,1 lingurita ulei.Mod de preparareSe intinde o foaie de placinta. Separat se fierbe grisul in apa. Se indulceste dupa dorinta…

Chec cu stafide Chec cu stafide

Ingrediente5 oua,zahar cat cantaresc ouale,aceeasi cantitate de faina si de stafide amestecate cu nuci sau cu migdale,coaja de lamaie,unt pentru uns forma.Mod de preparareSe bat bine cinci oua intregi cu atat zahar cat cantaresc ouale. Se adauga incet…

Chec cu marmelada Chec cu marmelada

Ingrediente1/2 kg marmelada,2 linguri lapte sau apa,2 linguri ulei,220 g faina,2 lingurite rase bicarbonat,2 linguri rom,vanilie,150 g nuci,2 linguri fructe din dulceata (facultativ),ulei pentru uns forma.Mod de preparareSe freaca marmelada cu doua linguri…

Pesmeti cu iaurt Pesmeti cu iaurt

Ingrediente1 pahar iaurt sau lapte batut,2 linguri ulei,1 lingura zahar,vanilie,1 lingurita de bicarbonat,un praf de sare, faina cat se cere.Mod de preparareSe bate un pahar de lapte batut sau de iaurt, cu ulei si zahar pana se face ca o crema. Se adauga…

Coltunasi cu cas de oaie Coltunasi cu cas de oaie

Ingrediente1 aluat dospit,2 linguri ulei de masline,2 cepe, un ardei rosu si unul verde,sare,piper, macinat prospat,250 g cas de oaie,8 linguri patrunjel taiat marunt,1 lingura de boia ardei dulceMod de preparareSe prepara aluatul, se pune la dospit,…

Strudel cu Smantana Strudel cu Smantana

Ingrediente- foi de placinta(aluat)Umplutura:300 g smantana,2 oua,1 lingura faina,25 g stafide,75 g zahar,coaja de lamaie,sare, 2 linguri unt.Mod de preparareSe intinde foaia de placinta. Se amesteca smantana cu ouale, zahar dupa gust, faina si cateva…

Gogosi dospite Gogosi dospite

Ingrediente500 g faina,1 ceasca lapte,1 lingura unt,2 oua, drojdie cat o nuca,1 lingura rom,25 g stafide,1 lingurita rasa de sare,ulei pentru prajit,1 lingura zahar vanilat.Mod de preparareSe cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc, se toarna…

Chec cu rahat Chec cu rahat

Ingrediente2 oua,280 g faina,200 g zahar,150 g ulei,150 g lapte,1/2 lingurita bicarbonat,4 — 5 bucati rahat,1/2 pahar nuci amestecate cu stafide,coaja de portocale din dulceata,unt pentru uns forma.Mod de preparareSe freaca ouale cu zaharul pana…

Biscuiti cu stafide Biscuiti cu stafide

Ingrediente2 oua,125 g unt proaspat,125 g zahar,125 g faina,125 g stafide,3 linguri rom,unt pentru uns tava.Mod de preparareSe aleg stafidele, se spala si se pun intr-o ceasca cu trei linguri de rom. Se lasa sa stea cel putin o jumatate de ora. Se freaca…

Pesmeti deliciosi Pesmeti deliciosi

Ingrediente560 g faina,250 g unt proaspat,150 g zahar pudra,1 ou,1 lingura lapte,1 pachet praf de copt,un praf de sare, vanilie.Mod de preparareSe cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc si se pune untul, care se framanta cu o parte dinfaina.…

Director de firme

Dictionar culinar