Retete vegetariene Patiserie/Panificatie

Pesmeti cu scortisoara Pesmeti cu scortisoara

Ingrediente1 ceasca caimac,2 oua,3 linguri unt topit,3 linguri zahar vanilat,1/2 lingurita scortisoara,1/2 lingurita bicarbonat,1/2 lingurita sare,faina cat se cere (circa 500 g).Mod de preparareSe freaca o ceasca de caimac cu doua oua, unt topit, zahar…

Pesmeti cu nuci Pesmeti cu nuci

Ingrediente200 g faina,200 g nuci,200 g zahar,2 oua intregi,1 galbenus,coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie,un praf de sare.Mod de preparareSe face un aluat din faina, nuci trecute prin masina, zahar, sare, doua oua intregi si un galbenus, coaja rasa…

Piscoturi Piscoturi

Ingrediente120 g zahar,80 g faina,5 albusuri,3 galbenusuri,1 pachet vanilie,2 linguri zahar fin pentru pudrat deasupra.Mod de prepararePentru ca piscoturile sa reuseasca, ouale trebuie sa fie foarte proaspete si zaharul fin cernut. De la inceput se pregateste…

Covrigei cu scortisoara Covrigei cu scortisoara

Ingrediente500 g faina,250 g unt proaspat,50 g zahar,40 g drojdie,1/2 ceasca lapte,coaja rasa de lamaie,1/2 lingurita sare,1 lingurita scortisoara,zahar si migdale pentru presarat deasupra.Mod de preparareSe moaie drojdia cu lapte caldut. Se cerne faina…

Trigoane cu branza Trigoane cu branza

Ingrediente300 g telemea desarata, 50 g cascaval ras, 1 ou, piper alb, 15 foi de placinta, 2 linguri ulei de masline, 2 linguri unt topit.Mod de preparareSe incinge cuptorul la 180 de grade. Se pune telemeaua intr-un castron, se sfarma cu furculita,…

Branzoaice Branzoaice

Ingrediente400 g faina,150 g unt,1 pahar lapte,50 g drojdie,3 lingurite zahar,1 lingurita rasa de sare.Pentru umplutura: 200 g brânza,1 ou,1 lingura smântâna,1 lingurita fainâ,sare,vanilie si zahar dupa gust.Mod de preparareSe…

Pesmeti de Nurenberg Pesmeti de Nurenberg

Ingrediente250 g zahar,250 g miere,500 g faina,2 oua,100 g nuci,1 lingurita rasa cuisoare,1 lingurita rasa scortisoara,2 lingurite bicarbonat.Mod de preparareSe opareste zaharul pisat cu 250 g miere clocotita. Se amesteca si dupa ce s-a mai racorit,…

Saratele Saratele

Ingrediente150 g unt proaspat,150 g faina,150 g cartofi fierti,un praf de sare,1 ou pentru uns deasupra si o lingurita de mac sau de susan.Mod de preparareSe face un aluat din unt proaspat, faina, cartofi fierti trecuti prin masina de  tocat si…

Saratele cu chimen Saratele cu chimen

Ingrediente250 g faina,100 g unt,2 oua,1 lingura lapte,1 lingura smantana,1/2 lingurita sare,1 lingura chimen.Mod de preparareSe cerne pe masa de aluat faina si se amesteca cu untul proaspat. Se face loc la mijloc si se pune un ou, o lingura de lapte,…

Covrigei de plamadeala Covrigei de plamadeala

Ingrediente500 g faina,125 g unt,2 oua intregi,1 galbenus,3 linguri zahar,30 g drojdie,1/2 ceasca lapte,1/2 lingurita sare,zahar si migdale pentru presarat deasupra.Mod de preparareSe face ca la "Covrigei cu scortisoara" un aluat din drojdie muiata cu…

Poale in brau Poale in brau

Ingrediente500 g faina, 10 g drojdie (o bucatica mare cat o nuca), 2 oua, 1 lingura unt, 1 lingura ulei, lapte sau apa, 1 lingurita zahar, sare. Pentru umplutura: 150 g branza, unt proaspat cat o nuca, 1 ou, 1 lingurita faina, 2 linguri lapte, 1 lingurita…

Cozonaci Cozonaci

Ingrediente1 kg fâina,7 galbenusuri,4 albusuri,300 g zahar,250 g unt,2 linguri ulei,lapte cât se cere(circa 1/2 litru), 1 lingura rom, vanilie.50 g drojdie, 1 lingurita rasa de sare.Mod de preparareSe moaie drojdia cu putin lapte caldut (nu…

Director de firme

Dictionar culinar