Retete vegetariene Sosuri

Sos de rosii Sos de rosii

Ingredienteunt (100 g),ceapa (1),morcov (1),telina (1),rosii (5-6),usturoi (2 catei),dafin (1/4 foaie),cimbru (1/4 foaie),zahar (1/2 lingurita),sare,piper.Mod de preparareSe curata legumele, se dau pe razatoare si se calesc in 50 g unt. Cind su nt rumenite…

Sos de rosii pentru legume Sos de rosii pentru legume

Ingrediente1/2 pahar bulion de rosii,1/2 lingura faina,1/2 radacina de morcov si 1/2 radacina de patrunjel,1/2 ceapa,1 lingura unt.Mod de preparareZarzavatul si ceapa se curata, se toaca marunt si se prajesc in unt, adaugind faina in timpul prajitului.…

Sos de ou Sos de ou

Ingrediente1 ou,1 galbenus,200 g ulei,1 lingurita zeama de lamaie,sare,1 castravete mic in otet,1 lingurita cozi de ceapa verde tocate marunt.Mod de preparareSe fierbe un ou rascopt. Se da galbenusul prin sita, se pune un galbenus crud, sare, putina…

Sos de hrean Sos de hrean

Ingrediente1 galbenus,1 lingura smantana,1 lingura hrean ras,1 lingurita otet,sare.Mod de preparareSe freaca galbenusul cu smantana. Se pune hreanul ras, putina sare si otet dupa gust. Se tine la foc in alt vas cu apa fierbinte, fara sa fiarba, pana…

Sos cald de mustar Sos cald de mustar

Ingrediente2 cepe mari,1 lingura unt,1 lingurita faina,2 cesti apa,1 paharel de vin alb,1 lingurita mustar,1/2 lingurita zahar,un praf de piper,sare.Mod de preparareSe taie ceapa si se pune intr-o cratita cu o lingura de unt. Se lasa sa se moaie fara…

Sos de lapte (pentru mancaruri de legume) Sos de lapte (pentru mancaruri de legume)

Ingrediente1 1/2 pahare de lapte,1 lingura faina25 g unt.Mod de preparareAceasta cantitate este suficienta pentru 1 kg de legume. Se rumeneste faina usor cu unt, se subtiaza cu lapte fierbinte, se adauga sare si se fierbe 10-15 minute.

Sos alb Sos alb

Ingredienteunt (50 g),faina (1 lingura),lapte (250 ml),sare,piper.Mod de preparareSe incalzeste untul, se adauga faina mestecind continuu cu lingura si dupa citeva minute se stinge cu lapte, amestecind sa nu se faca cocolosi. Se fierbe pe foc mic 15-20…

Sos tartar Sos tartar

Ingrediente2 galbenusuri,1 lingurita mustar,200 g ulei,1/2 lingurita otet sau zeama de lamaie,sare,1 castravete mic in otet,1 lingura arpagic tocat,1 lingura capere,verdeata (tarhon si patrunjel).Mod de preparareSe face sosul maioneza ca mai sus. Se…

Sos de usturoi cu faina Sos de usturoi cu faina

Ingrediente1/2 lingura unt,1 lingura faina,1 lingura otet,1 capatana mica de usturoi.Mod de preparareSe face un rantas alb din unt si faina. Se stinge cu zeama de zarzavat, sau chiar cu apa. Se adauga otetul, sarea si usturoiul bine strivit in piulita.…

Sos de rosii Sos de rosii

Ingrediente500 g rosii,unt proaspat cat o nuca,1 lingurita zahar,sare,1 frunza de telina.Mod de preparareSe spala cateva rosii frumoase, se rup bucati si se pun sa fiarba; se trec prin sita, se adauga sarea, zaharul, untul si frunza de telina. Se lasa…

Sos de ciuperci cu ceapa Sos de ciuperci cu ceapa

Ingrediente50 g de ciuperci albe uscate sau 500 g de ciuperci proaspete2 cepe albe,1 1/2 lingurita faina,100 g bulion de rosii,50 g unt topit sau ulei,1/2 litru apaMod de preparareSe spala bine ciupercile albe uscate se tin la inmuiat in apa curata rece…

Ajoli Ajoli

Ingredienteun ou, 2 catei usturoi, un virf de cutit de sare, 1-2 lingurite otet de vin rosu, 1-2 cesti ulei de floarea soareluiMod de preparareSe pun oul, usturoiul si sarea la robot si se amesteca pina cind amestecul devine cremos. Se adauga uleiul…

Director de firme

Dictionar culinar