Retete vegane (de post) Sosuri

Sos de usturoi Sos de usturoi

Ingrediente5 catei mari de usturoi taiati marunt1 lingura vegeta1 lingurita boia2 linguri fainaputina apa receMod de preparareSe amesteca faina cu putina apa rece. Se adauga usturoiul, vegeta si pudra de boia si uleiul. Se mai adauga o jumatate cana…

Maioneza de post Maioneza de post

Ingrediente2 cesti cu apa1/2 ceasca de faina1/2 lingura de otet1 lingurita de zahar1 lingurita de mustarsare1 ceasca ulei de floarea soarelui sau porumbzeama de la 1 lamaie1-2 linguri apa foarte receMod de preparareFaina se pune cu 2 cesti apa pe foc…

Sos de mustar Sos de mustar

Ingrediente2 lingurite mustar,100 g ulei,sare,putin otet sau zeama de lamaie.Mod de preparareSe subtie mustarul cu putin otet de vin sau cu zeama da lamaie si se freaca cu uleiul turnat picatura cu picatura.

Guacamole Guacamole

Ingrediente4 rosii potrivite, 4 avocado, 1 ceapa mica, 2 catei de usturoi, o legatura cilantro sau coriandru, zeama de la o lamaie, 2 ardei iuti, chips tortilla pentru servireMod de preparareRosiile se cresteaza in forma de cruce, se aseaza intr-un vas…

Sirop de papadie Sirop de papadie

Ingredienteflori de papadie, apa, 1 kg. zahar, sare de lamaieMod de preparareSe spala florile de papadie, se pun 2 maini de flori intr-un litru de apa, se fierb 10 minute, apoi se lasa 12 ore. Se strecoara florile prin presare, iar sucul rezultat se…

Sos pentru spaghete Sos pentru spaghete

Ingrediente1/2 litru de bulion sau 1/2 borcan pasta1 lingurita miere1 lingurita vegeta1 lingurita busuioc sau maghiran1 lingura uleiMod de preparareSe amesteca toate ingredientele. Se pun la foc pâna dau in clocot. Se serveste peste spaghete cu…

Maioneza de post Maioneza de post

Ingrediente1 capatana de telina1 ceasca de uleizeama de la 1 lamaie2 lingurite de mustar2 linguri de apa foarte receMod de preparareSe curata telina si se fierbe in apa cu sare. Dupa ce se raceste, se paseaza intr-un castron si amestecandu-se cu lingura…

Sos de mustar cu tarhon Sos de mustar cu tarhon

Ingrediente2 lingurite mustar,1 lingurita zahar,100 g ulei,sare,1/2 lingurita otet,2 lingurite tarhon.Mod de preparareSe amesteca mustarul cu zaharul pisat si se freaca turnand uleiul picatura cu picatura. Se potriveste de acru si de sarat, si se subtiaza,…

Ajo blanco Ajo blanco

Ingrediente200 gr. samburi de migdale crude, 150-200 gr. paine (de cu o zi inainte), 2 catei de usturoi mari, 1 paharel ulei de masline, 1 lingurita otet de vin alb, 1 l apa rece, sare, patrunjel (pentru ornat), crutoane de paine prajita, struguri albi…

Sos de busuioc Sos de busuioc

Ingrediente1 ceasca de ulei, 1 lingura de faina, 1 ceasca de apa, 2 lingurite de busuioc uscat, sare, piperMod de preparareFaina se adauga in uleiul incins si se lasa sa se rumeneasca. Se adauga putin cite putin apa, amestecindu-se mereu sa nu se faca…

Director de firme

Dictionar culinar