Retete vegetariene Supe si Ciorbe

Supa de ciuperci Supa de ciuperci

Ingrediente: 2 cani ciuperci taiate marunt,2 cepe mari taiate marunt,1 lingură ulei,4 cani apa,1 cana lapte,2 linguri faina,1 lingurita sare,patrunjel taiat marunt.Ciupercile si ceapa se innabusa la foc mic in putina apa si o lingura de ulei. Dupa aceea…

Bors rusesc Bors rusesc

Ingredientesfecla rosie (500 g), telina (1), praji (2), morcovi (3), patrunjel (1), varza (1/2), ulei(3 linguri), faina (1 lingura), bulion (3 linguri), dafin (1 foaie), marar, sare, smantana (1 pahar)Mod de preparareZarzavatul se curata, se spala si…

Ciorba de loboda Ciorba de loboda

Ingrediente1/2 kg loboda,1/2 l bors,zeama sau sare de lamaie, sau otet,o ceapa mica,un varf de cutit de piper,4-5 catei de usturoi,leustean,un galbenus,100 ml smantana sau iaurt,sare.Mod de preparareSe pun la fiert intr-o oala cu apa frunze de loboda,…

Supa crema de ciuperci Supa crema de ciuperci

Ingredienteceapa (2 buc.), morcov (2 buc.), telina (1 buc.), pastarnac (1 buc.), faina (1 lingura), ciuperci (200-300 gr.), unt (100 gr.), oua (2 buc.), lapte (1/2 pahar), sare, apa (2 l).Mod de preparareSe curata zarzavatul, se spala si se aseaza cu…

Supa de iaurt Supa de iaurt

Ingredienteiaurt (3 borcane)lapte (1/2 ceasca)castraveti (2)nuci (10)sareulei (3 linguri)mararMod de preparareIaurtul se pune intr-un castron si se dilueaza cu laptele. Castravetele taiat in cubulete foarte mici se lasa putin sa se scurga de apa, apoi…

Supa de varza dulce cu smantana Supa de varza dulce cu smantana

Ingredientevarza (1 buc.)ceapa (1-2 buc.)morcov (2 buc.)pastarnac (1 buc.)patrunjel (o radacina)smantana (150 gr.)unt (60 gr.)apa (2 l)orez (2 linguri)sareMod de preparareSe curata varza, ceapa si zarzavatul si se spala. Se toaca ceapa marunt, iar restul…

Supa Minestrone Supa Minestrone

Ingrediente1 l apa, 200 g fasole uscata, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 ceapa mica, o mana de fasole verde, 2 cartofi, 1/2 varza mica, 1 conopida mica, 1 dovlecel, 3 rosii sau 2 linguri bulion de rosii, 100 g macaroane, 200 g branza telemea, 2 linguri de ulei,…

Supa crema de conopida Supa crema de conopida

Ingredienteconopida (1 buc.)unt (100 gr.)faina (1 lingura)oua (2 buc.)smantana (2 linguri)sareapa (2 l)patrunjelMod de preparareSe curata conopida de frunze si se lasa 10 min. in apa sarata, ca sa iasa eventualii viermisori. Se pune conopida intr-o oala…

Supa crema de cartofi Supa crema de cartofi

Ingredienteceapa (2 buc.), patrunjel (1 legatura), oua (1 buc.), cartofi (600 gr.), untdelemn (80 gr.), faina (1 lingura), lapte (1/2 pahar), apa, sare,Mod de preparareIntr-o oala cu apa se pune la foc impreuna cu ceapa. Se lasa sa se fiarba 2-2 1/2…

Supa crema de praz Supa crema de praz

Ingredientepraz (4-5 fire), unt (80 gr.), faina (1 lingura), lapte (1 pahar), cascaval (100 gr.), sare, morcov (2 buc.), pastirnac (1 buc.), ceapa (2 buc.), telina (1/2 buc.).Mod de preparareSe curata zarzavatul, se spala si se fierbe in apa cu sare,…

Supa crema de linte Supa crema de linte

Ingredienteceapa (1 buc.)morcov (1 buc.)pastarnac (1/2 buc.)patrunjel (o radacina)telina (1/2 buc.)usturoi (1-2 catei)linte (250 -300 gr.)unt (80 gr.)cimbru (o crenguta)sareapa (2 l)pipercartofi (1 buc.)Mod de preparareSe alege lintea, se spala si se…

Supa crema de morcovi Supa crema de morcovi

Ingredientemorcov (1/2 kg.)ceapa (2 buc.)apa (2 l)oua (1 buc.)sareunt (100 gr.)faina (1-1 1/2 lingura)lapte (1/2 pahar)Mod de preparareSe curata carotele si ceapa, se spala si se pun cu apa la fiert. Dupa ce au fiert foarte bine, se strecoara zeama,…

Director de firme

Dictionar culinar