Retete vegetariene Supe si Ciorbe

Supa cu mere Supa cu mere

Ingredientemere ­ 1 kg lamaie ­50 gsmantana ­ 100 g faina ­ 50 goua ­ 2 bucati zahar ­ 25 gsare dupa gustMod de preparareMerele se curata de coaja, se scot cotoarele si se taie felii. Lamaia se spala si se taie rondele. Merele…

Supa de cartofi cu praz Supa de cartofi cu praz

Ingrediente3 l apa,400 g cartofi,1 morcov,1 patrunjel,1/2 telina,3 fire de praz,unt proaspat cât o nuca.Mod de preparareSe fierbe zarzavatul în apa cu sare. Când este fiert se strecoara, iar în zeama se fierb cartofii taiati cuburi…

Supa deasa de dovleac Supa deasa de dovleac

Ingrediente4 l apa,500 g dovleac,1 ceapa,2 linguri unt,1 lingura faina,2 linguri smântâna,sare.Mod de preparareSe curata dovleacul de coaja si de sâmburi, se taie bucati si se înabusa cu putin unt si o ceapa taiata marunt. Se…

Supa crema de ciuperci Supa crema de ciuperci

Ingredienteceapa (2 buc.), morcov (2 buc.), telina (1 buc.), pastarnac (1 buc.), faina (1 lingura), ciuperci (200-300 gr.), unt (100 gr.), oua (2 buc.), lapte (1/2 pahar), sare, apa (2 l).Mod de preparareSe curata zarzavatul, se spala si se aseaza cu…

Supa crema de cartofi Supa crema de cartofi

Ingredienteceapa (2 buc.), patrunjel (1 legatura), oua (1 buc.), cartofi (600 gr.), untdelemn (80 gr.), faina (1 lingura), lapte (1/2 pahar), apa, sare,Mod de preparareIntr-o oala cu apa se pune la foc impreuna cu ceapa. Se lasa sa se fiarba 2-2 1/2…

Supa de praz Supa de praz

Ingredientepraz (5-6 fire), morcov (1 buc.), pastarnac, patrunjel, varza (o frunza), lapte (1/2 l), untdelemn (50 gr.), faina (1/2 lingura), apa (2l).Mod de preparareSe curata zarzavatul, se spala bine, apoi se pune intr-o oala cu apa si sare la foc.…

Supa cu visine Supa cu visine

Ingredientevisine ­ 700 g smantana ­ 100 gfaina ­ 50 g zahar ­ 50 goua ­ 3 galbenusuri razatura de lamaie ­ un varf de linguritascortisoara ­ 10 g sare dupa gustMod de preparareVisinile se curata de coaja si se spala. Se fierb…

Supa de linte Supa de linte

Ingrediente4 l apa, 300 g linte, 1 ceapa, 2 — 3 catei de usturoi, o crenguta de cimbru, 1 lingura unt, ulei, 1 lingura faina.Mod de preparareSe alege lintea, se spala si se pune sa stea în apa de seara pâna a doua zi. Se pune la fiert…

Ciorba "Padis" Ciorba

Ingrediente1/2 kg ciuperci proaspete, 1 legatura zarzavaturi, 1,5 l lapte, 400 gr smantana, 1/2 apa, 2 oua, sare, piper boabe, 1 frunza dafin, 2 fire cimbru, 10-12 catei usturoi, 1 ardei iute, 1 gogosar, bors pentru acrit.Mod de preparareIn apa se pun…

Supa de legume de toamna Supa de legume de toamna

Ingredientesfecla (1 buc.), lapte (1 pahar), conopida (1 buc.), untdelemn (70-80 gr.), faina (1/2 lingura), apa, praz (2 fire), cartofi (2-3 buc.), varza (2-3 frunze).Mod de preparareSe curata sfecla, cartofii si conopida, prazul si varza se spala se…

Supa crema de dovlecei Supa crema de dovlecei

Ingredientedovlecel (3-4 buc.), ceapa (2 buc.), unt (80 gr.), faina (1 lingura), lapte (1 pahar), oua (2 buc.), sare, apa (2 1/2 l), smantana (100-150 gr.),Mod de preparareSe pune o oala la fiert, se introduce ceapa curatata si taiata felii subtiri si…

Supa de sparanghel Supa de sparanghel

Ingredientesparanghel (1/2 kg.), smantana (150 gr.), oua (1 buc.), apa (2 l), sare, unt (50-60 gr.), faina (1/2 lingura).Mod de preparareSe rade usor sparanghelul, se taie in bucati de 2-3 cm. Se pune intr-o oala cu apa si sare la foc. Cand sparanghelul…

Director de firme

Dictionar culinar