Retete vegane (de post) Supe si Ciorbe

Ciorba de linte Ciorba de linte

Ingrediente400 g linte (roşie, verde)1 morcov5 căţei usturoisare,piper,oţet după gust,1 legătură pătrunjel.Mod de preparareSeara:Se grijeşte (se spală, alege etc.) lintea, se lasă o noapte în multă apă rece.Dimineaţa:Se fierbe în…

Supa-crema de fasole Supa-crema de fasole

Ingrediente500 g. fasole boabe1 ceapa mare1 morcov1 legatura de patrunjel3 linguri de uleisare, piper, crutoaneMod de preparareFasolea se spala, se fierbe in apa calda cu sare, se lasa sa dea in clocot, apoi se scurge si se pune din nou la fiert in apa…

Supa-crema de zarzavat Supa-crema de zarzavat

Ingrediente2 cartofi2 morcovi1 telina mica1 praz2 rosii (coapte, sau in bulion sau suc de rosii)2 cepe1 legatura de patrunjel1/2 cana uleisare, piperMod de preparareZarzavaturile se curata, se spala si se taie marunt. Se pun la fiert in apa cu ulei pana…

Supa de spanac Supa de spanac

Ingrediente750 g. frunze de spanac1 ceapa2 catei de usturoi6 linguri de uleisare, piperMod de preparareSe spala spanacul si se pune la fiert in 1/2 l. apa cu sare timp de 3 minute. Se strecoara si se taie marunt. Se toaca ceapa si usturoiul si se calesc…

Ciorba de dovlecel Ciorba de dovlecel

Ingrediente2 l apa,1 l bors,zarzavat de supa,3 dovlecei frumosi,2 rosii,verdeata, sare,1 galbenus2 linguri smantana sau 1 lingura ulei1 lingura faina.Mod de preparareSe pun la fiert intr-o oala cu apa, o ceapa taiata marunt, un morcov si un patrunjel…

Ciorba de cartofi si fasole verde Ciorba de cartofi si fasole verde

Ingrediente250 g fasole grasa,250 g cartofi,2 l apa,1 l bors,zarzavat de supaverdeata,1 ardei gras,3 rosii mijlocii,sare.Mod de preparareSe fierb intr-o oala cu apa morcovul, patrunjelul si o ceapa. Se adauga fasolea grasa taiata in bucati si la urma…

Supa-crema de rosii Supa-crema de rosii

Ingrediente1 g. rosii coapte (sau cantitate echivalenta de rosii in bulion)2 dovlecei taiati rondele subtiri (optional)4 cartofi1 legatura de ceapa verde (sau 2 cepe mici)3 catei de usturoi1/2 cana cu ulei1 lingurita de zaharsare, piper2 foi de dafinMod…

Supa-crema de porumb Supa-crema de porumb

Ingrediente1 conserva porumb boabe1 ceapauleizeama de lamaie1 legatura patrunjel verdesarepiperMod de preparareCeapa se curata, se spala, se taie marunt si se caleste in ulei. Se adauga 1/2 l. apa si porumbul. Se fierb impreuna 20 de minute, apoi se…

Supa de ceapa Supa de ceapa

Ingrediente3 cepe1 morcov1 radacina de patrunjel1 telina mica1 pastarnac3 linguri de ulei1 lingura de fainasare, crutoaneMod de preparareCeapa se curata, se taie solzi, se caleste in ulei si se adauga putin cate putin faina, amestecandu-se continuu.…

Supa de salata verde Supa de salata verde

Ingrediente4 capatani de salata verde3 cepe1 ceasca de orezulei, sareMod de preparareSalata se spala bine, se taie fideluta. Ceapa se curata, se toaca marunt si se inabusa in ulei. Se adauga orezul si salata si se mai calesc impreuna 5 minute. Se adauga…

Ciorba de fasole verde Ciorba de fasole verde

Ingrediente2 l apa,1 l bors,zarzavat de supa,500 g fasole grasa,verdeata,1 ardei gras,3 rosii mijlocii,sare.Mod de preparareIntr-o oala cu apa clocotita, se pun la fiert un morcov, un patrunjel si o ceapa taiata marunt. Se adaugafasolea taiata in bucati,…

Ciorba de cartofi Ciorba de cartofi

Ingrediente500 g cartofi,2 l apa,1 l bors,zarzavat de supaverdeata,1 ardei gras,3 rosii mijlocii,sare.Mod de preparareSe pun la fiert intr-o oala cu apa, un morcov intreg si o ceapa taiata marunt. Cand a inceput sa fiarba, se adauga cartofii curatati…

Director de firme

Dictionar culinar