Retete vegane (de post) Supe si Ciorbe

Ciorba de urzici Ciorba de urzici

Ingredienteurzici2 l apa,1 l bors,zarzavat de supaverdeata,1 ardei gras,3 rosii mijlocii,sare.Mod de preparareSe aleg urzici tinere, se spala, se oparesc si se pun la fiert intr-o oala cu apa. Se adauga o ceapa taiata marunt, orez sau crupe de porumb.…

Ciorba de fasole boabe Ciorba de fasole boabe

Ingrediente200-300 g fasole boabe, 1 ceapa, 2-3 morcovi, 1 ramura cimbru, 2-3 frunze de telina, sareMod de preparareSe pune din ajun fasolea intr-un vas cu apa calduta ca se se moaie. Trebuie sa stea astfel cel putin 12 ore. A doua zi se pune aceasta…

Ciorba cu spanac Ciorba cu spanac

Ingredientespanac proaspat ­ 500 g ceapa ­ 100 gardei gras 50 g morcovi 50 gorez ­ 20 g pasta de tomate ­ 50 gulei ­ 50 ml bors ­ 1 lleustean verde ­ 1 legatura sare dupa gustMod de preparareSpanacul se curata, se spala si…

Supa cu cartofi si fasole alba Supa cu cartofi si fasole alba

Ingrediente4 cartofi, 200 g fasole alba, zarzavat de supa, paine prajita, unt, sareMod de preparareSe pune fasolea sa fiarba intr-o oala cu apa rece, atat cat s-o acopere. Dupa ce a fiert 10-15 min., se scurge apa si se pune din nou fasolea la fiert…

Bors de fasole verde Bors de fasole verde

Ingrediente1 litru apa, ½ l bors, 250 g fasole verde, 1 morcov, 1 patrunjel radacina, 1 ceapa, 4 rosii, 2 ardei grasi, 3 lingurite ulei, ½ lingurita faina, verdeata, sareMod de preparareSe pun la fiert in apa cu sare morcovul, patrunjelul…

Supa de rosii minestrone rece Supa de rosii minestrone rece

IngredienteIn afara de supa de baza minestrone aveti nevoie de: 2 rosii, curatate de pielite si de seminte, uscate si tocate, un catel de usturoi, cojit, 1/4 cana de ulei de masline, frunze proaspete de magheran sau oreganoMod de prepararePentru supa…

Ciorba de bureti Ciorba de bureti

Ingrediente2 l apa,1 l bors,500 g bureti,zarzavat de supa,sare.Mod de preparareCiorba se poate pregati cu buretii proaspeti, cum au fost culesi din padure, sau cu bureti uscati pentru iarna. Se fierb intr-o oala cu apa, un morcov, patrunjel, marar si…

Ciorba bulgareasca Ciorba bulgareasca

Ingredienteceapa ­ 125 g rosii proaspete ­ 250 gcartofi 250 g ardei iute 5 gulei 25ml fidea 50 gboia de ardei dulce ­ 2 g patrunjel verde ­ 1 legaturasare dupa gustMod de preparareCeapa se curata, se spala, se taie marunt si se opareste.…

Supa de legume de iarna Supa de legume de iarna

Ingredientemorcov (3 buc.), telina (1 buc.), pastarnac (2 buc.), ceapa, patrunjel, varza (2 foi), praz (2 buc.), apa (2 1/2 l), sare, suc de rosii (200 gr.), untdelemn (1-2 linguri), piper.Mod de preparareSe curata zarzavatul, se spala bine in mai multe…

Bors de gulii Bors de gulii

Ingrediente½ kg zarzavat de supa, ¼ kg gulii, ½ l bors, 100 g paste fainoase, verdeata, sareMod de preparareSe fierb legumele taiate fideluta in apa rece cu sare. Cind sint fierte pe jumatate, se adauga pastele fainoase. La sfirsit,…

Supa de rosii cu zarzavaturi Supa de rosii cu zarzavaturi

Ingrediente1 litru apa, 750 g rosii, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 ceapa, 2 ardei grasi, 1 lingura marar, patrunjel si leustean tocat, 1/2 lingurita zahar, 1/2 lingurita faina, 1 1/2 lingura ulei, 1 1/2 lingura orez, sareMod de preparareSe spala rosiile,…

Supa de conopida Supa de conopida

Ingrediente1 conopida2 morcovi2 cepe2 cartofivegeta naturala, sareulei, bulionMod de preparareCeapa se toaca marunt si morcovii se curata si se dau prin razatoarea mica, apoi se pun la calit in apa cu vegeta naturala si bulion. Se adauga cartofii taiati…

Director de firme

Dictionar culinar