Cele mai citite articole

Chiftele de post Chiftele de post

Ingrediente: 1 cutie ciuperci, 2 cartofi potriviti, 2 linguri orez, 2 cepe mici, boia, 1 legatura patrunjel, sare, piper, ulei pentru prajit, 3 linguri fainaCartofii se curata si se pun la fiert. Separat, se pune la fiert orezul.. Ceapa tocata se caleste…

Salata de porumb Salata de porumb

Ingrediente600 gr boabe de porumb din conserva,2 ardei,6 rosii,1 ceapa verde,4 linguri de hrean ras,3 linguri de mazare din conserva,zeama de lamiie,zahar,1 legatura patrunjel,mustar,sare,piper.Mod de preparareRosiile se decojesc si se taie cuburi. Ardeii…

Crema de ciocolata pentru tort Crema de ciocolata pentru tort

Ingredienteunt ­ 400 gzahar ­ 400 gcacao ­ 100 goua ­ 4 bucatilapte ­ 100 mlesenta de rom ­ 30 mlzeama de lamaie ­ 25 mlMod de preparareSe formeaza un aparel din: zahar, lapte, cacao, oua, se pune pe foc si se fierbe în…

Crema de zahar ars Crema de zahar ars

Ingrediente125 g zahar,3 foi gelatina,6 linguri apa,4 albusuri,250 g frisca, vanilie.Mod de preparareSe arde intr-o cratita zaharul pana capata o culoare potrivita, nu prea inchisa. Se stinge cu patru linguri de apa fierbinte si se lasa sa mai fiarba…

Rulouri de vinete cu rosii Rulouri de vinete cu rosii

Ingrediente: 6 vinete, o ceapa, doua oua, o lingurita de mustar, salata verde, 75 g seminte de susan, 200 ml ulei de floarea-soarelui, o lingurita de suc de lamaie, rosii cherry, sare, piper, cimbru, marar.1. Se face o maioneza dintr-un galbenus fiert,…

Spaghetti cu ciuperci si sos de rosii Spaghetti cu ciuperci si sos de rosii

Ingrediente:250 g ciuperci champignons, mici 1 ceapa 3 l.s. unt 5-6 l.s. frunze de patrunjel, taiate marunt 500 g rosii taiate bucati (din conserva) piper negru macinat putin zahar 400 g spaghetti 3 l.s. parmezan proaspat ras sareMod de preparare: Ciupercile…

Salata franceza cu sfecla si porumb Salata franceza cu sfecla si porumb

Ingrediente200 g. sfecla rosie coapta sau murata (din comert), 1 conserva mica porumb, salata verde (creata), 150g. maioneza light (un borcan mic)Mod de preparareSe toaca sfecla in cubulete mici, orientativ la dimensiunea boabei de porumb. Se spala si…

Guacamole 2 Guacamole 2

Ingrediente4 rosii potrivite4 avocado1 ceapa mica2 catei de usturoio legatura cilantro sau coriandruzeama de la o lamaie2 ardei iutichips tortilla pentru servireMod de preparareRosiile se cresteaza in forma de cruce, se aseaza intr-un vas de sticla,…

Ciorba de legume cu smantana Ciorba de legume cu smantana

Ingrediente2 litri de apa, 1 morcov, 1 telina mica, 1 patrunjel sau pastarnac, 1 ceapa, 2 cartofi, 1 ardei gras, 1 dovlecel, 10-12 pastai de fasole verde, putina mazare, 2 -3 foi de varza, 4-5 rosii, 1 sfecla mica, 2-3 linguri smantana, 1 ou, zeama de…

Terci de ovaz/ de grau Terci de ovaz/ de grau

Ingrediente: 1 pahar fuigi ovaz / 1 pahar fulgi grau, 2-3 pahare apa, ½ lingurita sare.Se fierbe 30-40 minute/ se fierbe 1 ora la foc mic.Un jum─âtate pahar nuci taiate, 2 linguri miere, 3 linguri stafide, 1 pahar lapte se adauga. Se consuma cu…

Oua umplute cu crema de ciuperci Oua umplute cu crema de ciuperci

Ingrediente10 oua fierte tari,150 g ciuperci,100 g branza,1 lingura margarina,10 rosii,sare,piper,Delikat,usturoi.Mod de preparareSe taie un capac in oua pe unde se scoate galbenusul. Ciupercile se toaca marunt si se freaca cu branza si margarina pana…

Orez cu spanac si alune Orez cu spanac si alune

Ingrediente300 g orez,sare,300 g cartofi,300 g morcovi mijlocii,2 gulii,2 fire de praz,4 catei de usturoi,500 g spanac,1 legatura de patrunjel verde,2 linguri de untdelemn,3/8 l apa fiarta cu Vegeta sau Knorr,250 ml smantana,5 linguri de alune prajite…

Director de firme

Dictionar culinar