Cele mai citite articole

Paste cu legume Paste cu legume

Ingrediente1 punga cu paste lungi, 1 ardei gras, o ceapa mare, 1 vinata, 1 morcov, doua rosii, 1 lingura bulion, 1 lingurita mustar, ulei, sare, piper, patrunjel verdeMod de prepararePastele se fierb in apa cu sare, apoi se scurg si se amesteca cu putin…

Fenicul cu salata de cartofi Fenicul cu salata de cartofi

Ingrediente4 oua fierte tari1 bulb fenicul3 linguri ulei1 catel usturoi450 g cartofi noi100 g rosii mici taiate felii1 lingura suc de lamaie2 lingurite mustar1-2 linguri vinMod de preparareSe taie pe lungime feniculul, se unge cu 2 linguri de ulei si…

Rulada cu spanac si branza Rulada cu spanac si branza

IngredientePentru rulada:2 linguri parmezan ras50 g faina2 linguri faina de porumb (malai)75 g branza Cedar rasa125 ml lapte4 oua separate2 linguri arpagic taiatPentru umplutura:350 g spanac taiat foarte marunt100 g branza de vaci2 linguri smantana1…

Tort Diplomat Excelent Tort Diplomat Excelent

Ingrediente20 piscoturi,5 plicuri de gelatina de cate 5 g,o cana cu zahar,1 litru de frisca,2 oua,un compot de ananas,100 g stafide,o esenta rom,fructe pentru ornat.Mod de preparareSe pune gelatina la inmuiat, cu sucul din compotul de ananas, intr-o…

Ciorba de dovlecel Ciorba de dovlecel

Ingrediente2 l apa,1 l bors,zarzavat de supa,3 dovlecei frumosi,2 rosii,verdeata, sare,1 galbenus2 linguri smantana sau 1 lingura ulei1 lingura faina.Mod de preparareSe pun la fiert intr-o oala cu apa, o ceapa taiata marunt, un morcov si un patrunjel…

Prajitura de malai Prajitura de malai

Ingrediente2 cani de zahar, 4 cani de lapte, 1 cana de branza, 2 cani de malai, 2 linguri de faina, 2 linguri de margarina, 4 oua, 1 lingura de praf de copt, 1 lingurita de seminte de marar.Mod de preparareSe pun toate ingredientele intr-un castron,…

Shakshuka Shakshuka

Ingrediente3 cartofi1 rosie2 ardei2 oua1 conserva mica de pasta de tomatejumatate de capatana mare de usturoisare, piper, piper cayene, coriandru, chimenulei de maslineapaMod de preparareCartofii se taie cubulete, se rumenesc in ulei. Dupa ce devin aurii,…

Tocana de fasole boabe Tocana de fasole boabe

Ingrediente2 linguri ulei1 ceapa taiata marunt1 catel usturoi pisat2 ardei grasi taiati marunt2 ardei iuti taiati marunt2 lingurite chimion macinat1 lingurita boia1 lingurita oregano sau 1/2 lingurita cimbru800 g boabe fasole800 g rosii conserva taiate…

Fursecuri cu stafide Fursecuri cu stafide

Ingredienteunt ­ 225 g zahar ­350 g faina ­350 g stafide ­200 g oua (albusuri) ­6 bucati zahar vanilat ­ 25 gMod de preparareSe bate untul cu zaharul pana se alifiaza si dispar cristalele de zahar. Se adauga albusurile de ou si…

Dovlecei prajiti Dovlecei prajiti

Ingrediente: 750 g dovlecei mici, 1 ceapa verde taiata marunt, 1 foaie de dafin, 1/4 lingurita nucsoara rasa, sare, piper negru macinat, 1/4 l apa, faina, ulei pentru prajit. Mod de preparare: Se curata dovleceii de coaja, se indeparteaza extremitatile…

Minciunele Minciunele

IngredienteAluat;1 kg faina,1 nuca de unt,galbenusuri, câte primeste faina ca sa devina aluatul potrivit de moale.Coacere:zahar pudra,nuci macinate,scortisoara praf,1 pachet unt pentru rumenit minciunelele.Mod de preparareSe amesteca toate, se…

Gofre cu pulpa de soia Gofre cu pulpa de soia

Toate ingredientele se prelucreaza cu mixerul pentru a forma un aluat. Se baga in cuptor circa 12 minute, in forme de gofre.

Director de firme

Dictionar culinar