Cele mai citite articole

Gofre cu pulpa de soia Gofre cu pulpa de soia

Toate ingredientele se prelucreaza cu mixerul pentru a forma un aluat. Se baga in cuptor circa 12 minute, in forme de gofre.

Salata de vinete cu maioneza Salata de vinete cu maioneza

Ingrediente2 vinete,1 galbenus,100 ml de ulei, zeama sau sare de lamiie,1 ou,ceapa rasa.Mod de prepararePregatiti din galbenus, ulei si zeama de lamiie o maioneza obisnuita. Separat coaceti vinetele, tocati-le si combinati cu grija in castronul cu vinete…

Falafel original libanez Falafel original libanez

Ingrediente1 kg. boabe naut, 400 gr. patrunjel, 6 catei de usturoi, 4 cepe, 4 lingurite chimen, 6 lingurite apa, 2 lingurite sare, 1 lingurita boia iute, 1/2 lingurita piper, 1 lingurita bicarbonat de sodiuMod de preparareNautul se acopera cu apa si…

Supa de ciuperci Supa de ciuperci

Ingrediente: 2 cani ciuperci taiate marunt,2 cepe mari taiate marunt,1 lingură ulei,4 cani apa,1 cana lapte,2 linguri faina,1 lingurita sare,patrunjel taiat marunt.Ciupercile si ceapa se innabusa la foc mic in putina apa si o lingura de ulei. Dupa aceea…

Ciorba de linte Ciorba de linte

Ingrediente400 g linte (roşie, verde)1 morcov5 căţei usturoisare,piper,oţet după gust,1 legătură pătrunjel.Mod de preparareSeara:Se grijeşte (se spală, alege etc.) lintea, se lasă o noapte în multă apă rece.Dimineaţa:Se fierbe în…

Gogosi de cartofi Gogosi de cartofi

Ingrediente200 g cartofi,200 g faina,1/2 ceasca apa calda,10 g drojdie,un praf de sare,1 ceasca ulei pentru prajit.Mod de preparareSe fierb cartofii, se curata de coaja, se trec prin masina de tocat si se amesteca cu o cantitate egala de faina si putina…

Sufleu de dovlecei Sufleu de dovlecei

Ingrediente3-4 dovlecei mijlocii3 linguri de unt (netopit)3 linguri de faina3 oua3 linguri de telemea rasao ceasca de lapte2 linguri de smantanaMod de preparareRadeti dovleceii de coaja, taiati-i in felii pe lat si puneti-i la fiert cu apa putina. Separat…

Naan paine indiana Naan paine indiana

Ingrediente 6 buc: 6 dl faina (1 dl = 60 gr faina), 1 lingura praf de copt, 1 lingurita sare, 1 ou, 1 dl lapte, 1 dl iaurt sau smintina, 1 lingura ulei de maslineMod de preparareSe pune cuptorul la incalzit la 250°. Se amesteca faina cu praful de…

Budinca din branza de vaci Budinca din branza de vaci

Ingredientebranza de vaci (200 g)zahar (125 g)faina (2 linguri)oua (2)sarecoaja de lamaieMod de preparareSe amesteca branza cu zaharul, apoi faina si celelalte. Se bat ouale ca pentru omleta cu putina sare si se amesteca totul. Se coace la cuptor intr-o…

Salata de gulii cu maioneza Salata de gulii cu maioneza

Ingrediente7 gulii potrivite,2 ardei grasi,3 rosii,1 salata verde,1 ceasca maioneza.Mod de preparareSe curata guliile, se taie rondele si se fierb in apa cu sare, dupa care se scurg si se pun intr-o salatiera. Se amesteca apoi cu un ardei gras taiat…

Salata de fasole verde cu usturoi Salata de fasole verde cu usturoi

Ingrediente1 kg fasole verde7-8 catei de usturoi3 linguri uleimarar si patrunjel verde tocatsare, eventual ceapa verdeMod de preparareFasolea verde, fiarta in apa clocotita cu sare, se scurge si se pune intr-o salatiera. Se stropeste – calda fiind…

Saratele cu smantana si cascaval Saratele cu smantana si cascaval

Ingrediente1 kg. faina de patiserie, 250 g.margarina, 5 linguri de smantina,1 lingura sare fina, 20g. drojdie, 200g cascaval ras pe razatoarea mica, 3 galbenusuri de ou, 100 ml apa, 50 ml lapte pt. drojdie. Pentru presarat deasupra aluatului gata intins:una…

Director de firme

Dictionar culinar