Cele mai citite articole

Tortilla de patatas Tortilla de patatas

Ingrediente4 oua, o ceapa mijlocie, 4 cartofi mijlocii, sare, piper, ulei de masline, putin lapteMod de preparareSe face intr-o tigaie nu foarte mare (una cam de 14-20 cm este destul de buna), ca tortilla sa nu iasa foarte plana.Cartofii se taie felii…

Regim pentru constipatie Regim pentru constipatie

Aproape toti adultii s-au confruntat la un moment dat cu problema constipatiei.Factorii care contribuie la aparitia constipatiei sunt repausul la pat sau lipsa activitatii fizice, aportul insuficient de fibre si de lichide, alimentatia neregulata si…

Vinete gratinate Vinete gratinate

Ingrediente3-4 vinete1 lingura untulei150 g branza2 cepe500 g rosii2 linguri faina3-4 catei usturoi1 lingurita zaharfoaie de dafin, cimbru, sare, piper1 lingura pesmetMod de preparareSe taie vinetele felii, se pun la scurs 30 minute. Se incinge uleiul…

Hrisca cruda Hrisca cruda

Ingrediente200 g hriscaMod de preparareSe spala boabele de hrisca, se pun intr-un vas si se acopera cu apa. Dupa 1-2 ore hrisca se inmoaie, se umfla si se poate consuma. Hrisca poate fi inlocuita cu grau, cu conditia sa fie pus la inmuiat cu o seara…

Paste cu dovleac Paste cu dovleac

Ingredientejumatate de punga(cutie) paste de orice fel400g dovleac galben taiat cubulete60g unt1 ceapa tocata1 catel mai mare de usturoi tocat foarte maruntpatrunjelsare,piper3-4 felii branza topita cedaro lingura parmezan rasMod de prepararePastele…

Sos tartar Sos tartar

Ingrediente2 galbenusuri,1 lingurita mustar,200 g ulei,1/2 lingurita otet sau zeama de lamaie,sare,1 castravete mic in otet,1 lingura arpagic tocat,1 lingura capere,verdeata (tarhon si patrunjel).Mod de preparareSe face sosul maioneza ca mai sus. Se…

Orez cu cascaval si sos de rosii Orez cu cascaval si sos de rosii

Ingrediente3 cesti cu orez,100 g unt,150 g cascaval ras,2 cesti cu apa,3 linguri sos de rosii,sare, piperMod de preparareSe alege orezul si se spala bine. Se pune untul intr-o cratita pe foc sa se topeasca, apoi se toarna, orezul si se amesteca. Se toarna…

Sufleu de telina Sufleu de telina

Ingrediente1 telina,1/4 l lapte,sare,piper,1 lingura unt sau ulei,1 lingura faina,1 lingura gris,2 ouaMod de preparareSe fierbe telina bucatele in apa cu sare. Cind s-a inmuiat, se trece prin sita. Se prepara un sos din untul incins, faina si laptele.…

Salata orientala de vara - 5 portii Salata orientala de vara - 5 portii

Ingredientecartofi ­ 1 kg ceapa ­ 100 gcastraveti proaspeti ­ 125 g ardei gras 125 gmasline ­ 50 g patrunjel verde ­ 1 legaturarosii proaspete ­ 500 g oua ­ 2 bucatiulei ­ 50 mlotet ­ 25 mlsare si piper dupa gustMod…

Bruschetti cu ciuperci Bruschetti cu ciuperci

Ingrediente8 felii de franzela, 1 catel de usturoi, 250 gr. ciuperci marunte, 300 gr. rosii mici, 1 lingura de unt topit, sare, piper, frunze de menta sau busuioc.Mod de preparareSe incalzeste cuptorul. Se pun feliile de franzela pe raftul din mijloc…

Grau, hrisca sau mei copt Grau, hrisca sau mei copt

Ingrediente300 g grau, hrisca sau mei1 lingurita sare grunjoasaMod de preparareSe spala bine graul si se pune in tigaie sau ceaun de fonta cu apa si sare, atat cat sa-l acopere. Se lasa la foc iute pana se evapora apa si se amesteca continuu pana graul…

Supa crema de dovlecei Supa crema de dovlecei

Ingredientedovlecel (3-4 buc.), ceapa (2 buc.), unt (80 gr.), faina (1 lingura), lapte (1 pahar), oua (2 buc.), sare, apa (2 1/2 l), smantana (100-150 gr.),Mod de preparareSe pune o oala la fiert, se introduce ceapa curatata si taiata felii subtiri si…

Director de firme

Dictionar culinar