Cele mai citite articole

Vinete gratinate Vinete gratinate

Ingrediente3-4 vinete1 lingura untulei150 g branza2 cepe500 g rosii2 linguri faina3-4 catei usturoi1 lingurita zaharfoaie de dafin, cimbru, sare, piper1 lingura pesmetMod de preparareSe taie vinetele felii, se pun la scurs 30 minute. Se incinge uleiul…

Bruschetti cu ciuperci Bruschetti cu ciuperci

Ingrediente8 felii de franzela, 1 catel de usturoi, 250 gr. ciuperci marunte, 300 gr. rosii mici, 1 lingura de unt topit, sare, piper, frunze de menta sau busuioc.Mod de preparareSe incalzeste cuptorul. Se pun feliile de franzela pe raftul din mijloc…

Grau, hrisca sau mei copt Grau, hrisca sau mei copt

Ingrediente300 g grau, hrisca sau mei1 lingurita sare grunjoasaMod de preparareSe spala bine graul si se pune in tigaie sau ceaun de fonta cu apa si sare, atat cat sa-l acopere. Se lasa la foc iute pana se evapora apa si se amesteca continuu pana graul…

Hrisca cruda Hrisca cruda

Ingrediente200 g hriscaMod de preparareSe spala boabele de hrisca, se pun intr-un vas si se acopera cu apa. Dupa 1-2 ore hrisca se inmoaie, se umfla si se poate consuma. Hrisca poate fi inlocuita cu grau, cu conditia sa fie pus la inmuiat cu o seara…

Salata orientala de vara - 5 portii Salata orientala de vara - 5 portii

Ingredientecartofi ­ 1 kg ceapa ­ 100 gcastraveti proaspeti ­ 125 g ardei gras 125 gmasline ­ 50 g patrunjel verde ­ 1 legaturarosii proaspete ­ 500 g oua ­ 2 bucatiulei ­ 50 mlotet ­ 25 mlsare si piper dupa gustMod…

Tortilla de patatas Tortilla de patatas

Ingrediente4 oua, o ceapa mijlocie, 4 cartofi mijlocii, sare, piper, ulei de masline, putin lapteMod de preparareSe face intr-o tigaie nu foarte mare (una cam de 14-20 cm este destul de buna), ca tortilla sa nu iasa foarte plana.Cartofii se taie felii…

Sufleu de telina Sufleu de telina

Ingrediente1 telina,1/4 l lapte,sare,piper,1 lingura unt sau ulei,1 lingura faina,1 lingura gris,2 ouaMod de preparareSe fierbe telina bucatele in apa cu sare. Cind s-a inmuiat, se trece prin sita. Se prepara un sos din untul incins, faina si laptele.…

Sos tartar Sos tartar

Ingrediente2 galbenusuri,1 lingurita mustar,200 g ulei,1/2 lingurita otet sau zeama de lamaie,sare,1 castravete mic in otet,1 lingura arpagic tocat,1 lingura capere,verdeata (tarhon si patrunjel).Mod de preparareSe face sosul maioneza ca mai sus. Se…

Gogosi de cartofi Gogosi de cartofi

Ingrediente200 g cartofi,200 g faina,1/2 ceasca apa calda,10 g drojdie,un praf de sare,1 ceasca ulei pentru prajit.Mod de preparareSe fierb cartofii, se curata de coaja, se trec prin masina de tocat si se amesteca cu o cantitate egala de faina si putina…

Paste cu dovleac Paste cu dovleac

Ingredientejumatate de punga(cutie) paste de orice fel400g dovleac galben taiat cubulete60g unt1 ceapa tocata1 catel mai mare de usturoi tocat foarte maruntpatrunjelsare,piper3-4 felii branza topita cedaro lingura parmezan rasMod de prepararePastele…

Cartofi la cuptor cu lamaie si patrunjel Cartofi la cuptor cu lamaie si patrunjel

Ingrediente: 1 kg de cartofi taiati cubulete de 2 cm, 40 g margarina, 1 ceapa tocata, zeama si coaja rasa ale unei lamai, sare, piper, 2 fire de patrunjel verde, taiate marunt. Mod de preparare: Se-ncinge cuptorul la 185gr.. Se curata cartofii de coaja…

Icre de post Icre de post

Ingrediente1 ceasca de gris3 cesti cu suc dulce de rosii2-3 cepe1 ceasca cu uleisare, piperMod de preparareSucul de rosii se pune la foc mic sa clocoteasca. Se adauga grisul in ploaie, se amesteca cu grija pana cand grisul se umfla. Se ia de pe foc si…

Director de firme

Dictionar culinar