Cele mai citite articole

Cartofi la cuptor cu lamaie si patrunjel Cartofi la cuptor cu lamaie si patrunjel

Ingrediente: 1 kg de cartofi taiati cubulete de 2 cm, 40 g margarina, 1 ceapa tocata, zeama si coaja rasa ale unei lamai, sare, piper, 2 fire de patrunjel verde, taiate marunt. Mod de preparare: Se-ncinge cuptorul la 185gr.. Se curata cartofii de coaja…

Icre de post Icre de post

Ingrediente1 ceasca de gris3 cesti cu suc dulce de rosii2-3 cepe1 ceasca cu uleisare, piperMod de preparareSucul de rosii se pune la foc mic sa clocoteasca. Se adauga grisul in ploaie, se amesteca cu grija pana cand grisul se umfla. Se ia de pe foc si…

Salata calda de paste penne cu legume Salata calda de paste penne cu legume

Ingrediente400 de grame de paste penne2 dovlecei2 vinete mici2 ardei rosii copti, decojiti400 de grame de rosii cherry4 cepe2 catei de usturoi18 bulgari de mozzarella100 ml de ulei de masline1 lingura cu cimbrisor maruntit4 frunze de busuiocsarepiperMod…

Drob de fasole Drob de fasole

Ingrediente3 cani de fasole fiarta2-3 cepe taiate marunt2 ardei grasi taiati marunt2 linguri de ulei6 linguri de faina2 felii de paine înmuiata în apa si stoarse bine1/2linguri busuioc sau tarhon4-5 catei usturoi1/2 lingurite sare1 cana bulionMod…

Telina cu smantana Telina cu smantana

Ingrediente2 teline mari,200 g de smintina,o lingura rasa cu faina,100 g de cascaval,sare.Mod de preparareSpalati telinele, curatati-le de coaja si taiati-le taitei. Puneti-le apoi la fiert intr-un vas cu apa fierbinte. Dupa 20 de minute de fierbere,…

Budinca de ciocolata Budinca de ciocolata

Ingredienteciocolata (200g),unt (200g),zahar (125g),faina (2 linguri),oua (4),sare.Mod de preparareSe pun intr-o cratita ciocolata, untul si zaharul si se dau la foc moale, amestecand mereu cu o lingura de lemn. Se ia compozitia de pe foc dupa ce s-au…

Andive sote cu ciuperci Andive sote cu ciuperci

Ingredienteciuperci proaspete/conserva ­ 250 g/125 gandive ­ 1 kg unt ­ 75 gsmantana ­ 200 g sare dupa gustMod de preparareAndivele se curata, se spala bine si se cresteaza în patru. Ciupercile proaspete se curata, se spala în…

Tarta cu fructe Tarta cu fructe

Ingrediente3 oua,15 linguri de ulei,15 linguri lapte,1 cana de zahar,1 praf de copt stins cu otet1 cana de visine fara samburi (capsuni, caise),faina cat cupride.Mod de preparareSe separa galbenusurile de albus si se mixeaza cu zaharul, uleiul si laptele…

Pate de ciuperci Pate de ciuperci

Pateul de ciuperci ideal pentru intreaga ta familie. Este preferat in special de cei care adopta un stil vegetarian. O reteta foarte buna pentru micul dejun!Ingrediente2 cutii de ciuperci chinezesti(400g), strecurate de apa si stoarse bineoreganovegeta1…

Prajitura cu orez si fructe Prajitura cu orez si fructe

IngredientePentru aluat:300 gr. faina,100 gr. alune macinate,200 gr. unt sau margarina,100 gr. zahar,1 zahar vanilat,un varf de cutit de sare,un ou.Pentru umplutura:3 oua,500 gr. branza de vaci (slaba),2  linguri zeama de lamaie,2 linguri lapte,100…

Clatite cu spanac si branza Clatite cu spanac si branza

Clatite cu spanac si cascaval gratinat servite aburindeIngrediente(20 de portii)faina - 300 goua - 6lapte - 250 gsare - 20 gspanac - 1,500 kgbranza de vaci - 250 gpiper - 10 gcascaval - 50 gsmantana -250 gunt -  100 gulei - 100 mlMod de preparareDin…

Clatite cu branza Clatite cu branza

IngredientePentru clatite,1 ceasca smântâna,1 lingura brânza rasa.Umplutura: 300 g brânza,1 lingura smântâna,1 ou,1 lingurita faina,sare.Mod de preparareSe fac 16 — 18 clatite din doua oua, fara zahar. Separat…

Director de firme

Dictionar culinar