Cele mai citite articole

Maioneza de post Maioneza de post

Ingrediente1 capatana de telina1 ceasca de uleizeama de la 1 lamaie2 lingurite de mustar2 linguri de apa foarte receMod de preparareSe curata telina si se fierbe in apa cu sare. Dupa ce se raceste, se paseaza intr-un castron si amestecandu-se cu lingura…

Aluat de tarte Aluat de tarte

Ingrediente250 g faina,125 g unt proaspat,1 lingurita zahar,2 dl apa,sare.Mod de preparareSe cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune untul proaspat, muiat putin cu mana,zaharul, un praf de sare si circa 2 dl de apa (aceasta cantitate…

Bame grecesti Bame grecesti

Ingrediente750 g bame, 125 g ulei, 2 cepe, 1/2 kg rosii, otet, piper, 1/2 lingurita faina, 1 ardei, 1/4 lamiie, zahar, sareMod de preparareSe aleg bame tinere, se taie coditele, se oparesc cu bors clocotit, sarat sau cu otet indoit in apa. Se scurg si…

Chiftele din ciuperci Chiftele din ciuperci

Ingrediente500 g ciuperci taiate marunt1 ceapa tocata marunt4 linguri faina1 lingurita praf de coptsare, piper, cimbru1/2 legatura marar tocat1/2 legatura patrunjel tocatulei pentru prajitMod de preparareSe amesteca toate ingredientele. In uleiul uncins…

Ciuperci cu fasole verde la cuptor Ciuperci cu fasole verde la cuptor

Ingrediente1 kg ciuperci 2 linguri de ulei de masline cu boia de ardei iute 1 kg fasole verde 2 cepe usturoi pisat sare si piper dupa gust Mod de preparareSe curata ciupercile, se spala, se taie bucatele si se calesc in apa cu sare dupa gust; Se spala…

Rulada cu crema de lamaie Rulada cu crema de lamaie

IngredienteBlat:4 oua4 linguri apa calduta125 g zahar1 pachet vanilie125 g faina (eu am pus 75 g faina si 50 g intaritor)putin praf de coptCrema:2 lingurite gelatina praf2 linguri apa rece3 cuburi de zahar (daca nu o lingura de zahar)coaja de la o lamaiesucul…

Supa de spanac Supa de spanac

Ingrediente750 g. frunze de spanac1 ceapa2 catei de usturoi6 linguri de uleisare, piperMod de preparareSe spala spanacul si se pune la fiert in 1/2 l. apa cu sare timp de 3 minute. Se strecoara si se taie marunt. Se toaca ceapa si usturoiul si se calesc…

Legume cu branza la cuptor Legume cu branza la cuptor

Ingrediente2 linguri ulei,4 cartofi,2 dovlecei,200 g branza feta,4 rosii,2 cepe,185 g masline, fara samburi,2 linguri seminte floarea soarelui,sare,piper.Mod de preparareSe incinge cuptorul. Cartofii taiati sferturi si presarati cu sare si ulei se tin…

Fasole verde cu rosii si usturoi Fasole verde cu rosii si usturoi

Ingrediente1/2 kg fasole verde,1/2 kg rosii,1 ceapa,5-6 catei usturoi,4-5 linguri ulei,pesmet,sare,patrunjel verdeMod de prepararePastaile se rup in 2-3 bucati si se fierb in apa clocotita cu 1/2 lingurita sare, acoperite, pina se inmoaie. Ceapa taiata…

Paste cu ciuperci Paste cu ciuperci

Ingrediente250 gr. paste, 400 gr. ciuperci, 2 morcovi, 4 catei usturoi, 50 ml vin alb, ulei de masline, patrunjel, sare, piper, parmezan sau cascaval rasMod de preparareSe taie marunt usturoiul, se dau pe razatoare cei 2 morcovi si se calesc in tigaia…

Socata Socata

Ingrediente11 litri apa,10 g drojdie,5 lamâi,600 g zahar,600 g miere,10 palarii de floare de soc (merg si flori uscate),mirodenii,dupa gust: vanilie, scortisoara, nucsoara.Mod de preparareLamâile se taie-n patru, se storc un pic peste flori,…

Maioneza de post Maioneza de post

Ingrediente2 cesti cu apa1/2 ceasca de faina1/2 lingura de otet1 lingurita de zahar1 lingurita de mustarsare1 ceasca ulei de floarea soarelui sau porumbzeama de la 1 lamaie1-2 linguri apa foarte receMod de preparareFaina se pune cu 2 cesti apa pe foc…

Director de firme

Dictionar culinar