Cele mai citite articole

Supa crema de dovlecei Supa crema de dovlecei

Ingredientedovlecel (3-4 buc.), ceapa (2 buc.), unt (80 gr.), faina (1 lingura), lapte (1 pahar), oua (2 buc.), sare, apa (2 1/2 l), smantana (100-150 gr.),Mod de preparareSe pune o oala la fiert, se introduce ceapa curatata si taiata felii subtiri si…

Prajitura cu orez si fructe Prajitura cu orez si fructe

IngredientePentru aluat:300 gr. faina,100 gr. alune macinate,200 gr. unt sau margarina,100 gr. zahar,1 zahar vanilat,un varf de cutit de sare,un ou.Pentru umplutura:3 oua,500 gr. branza de vaci (slaba),2  linguri zeama de lamaie,2 linguri lapte,100…

Paste cu ciuperci Paste cu ciuperci

Ingrediente250 gr. paste, 400 gr. ciuperci, 2 morcovi, 4 catei usturoi, 50 ml vin alb, ulei de masline, patrunjel, sare, piper, parmezan sau cascaval rasMod de preparareSe taie marunt usturoiul, se dau pe razatoare cei 2 morcovi si se calesc in tigaia…

Socata Socata

Ingrediente11 litri apa,10 g drojdie,5 lamâi,600 g zahar,600 g miere,10 palarii de floare de soc (merg si flori uscate),mirodenii,dupa gust: vanilie, scortisoara, nucsoara.Mod de preparareLamâile se taie-n patru, se storc un pic peste flori,…

Supa-crema de rosii Supa-crema de rosii

Ingrediente1 g. rosii coapte (sau cantitate echivalenta de rosii in bulion)2 dovlecei taiati rondele subtiri (optional)4 cartofi1 legatura de ceapa verde (sau 2 cepe mici)3 catei de usturoi1/2 cana cu ulei1 lingurita de zaharsare, piper2 foi de dafinMod…

Pateu de nuci Pateu de nuci

Ingrediente:
6 linguri cu nuci macinate,
300g branza de vaca,
4 linguri smantana,
1 lingură cu sare,
4-5 catei de usturoi,
1 lingură pasta de rosii,
o jumatate lingura cu coriandru macinat,
frunze de telina marunte

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine o pasta omogena. Daca este prea uscata, se adauga 2 linguri de lapte.

Supa de spanac Supa de spanac

Ingrediente750 g. frunze de spanac1 ceapa2 catei de usturoi6 linguri de uleisare, piperMod de preparareSe spala spanacul si se pune la fiert in 1/2 l. apa cu sare timp de 3 minute. Se strecoara si se taie marunt. Se toaca ceapa si usturoiul si se calesc…

Budinca de ciocolata Budinca de ciocolata

Ingredienteciocolata (200g),unt (200g),zahar (125g),faina (2 linguri),oua (4),sare.Mod de preparareSe pun intr-o cratita ciocolata, untul si zaharul si se dau la foc moale, amestecand mereu cu o lingura de lemn. Se ia compozitia de pe foc dupa ce s-au…

Ciuperci cu fasole verde la cuptor Ciuperci cu fasole verde la cuptor

Ingrediente1 kg ciuperci 2 linguri de ulei de masline cu boia de ardei iute 1 kg fasole verde 2 cepe usturoi pisat sare si piper dupa gust Mod de preparareSe curata ciupercile, se spala, se taie bucatele si se calesc in apa cu sare dupa gust; Se spala…

Maioneza de post Maioneza de post

Ingrediente2 cesti cu apa1/2 ceasca de faina1/2 lingura de otet1 lingurita de zahar1 lingurita de mustarsare1 ceasca ulei de floarea soarelui sau porumbzeama de la 1 lamaie1-2 linguri apa foarte receMod de preparareFaina se pune cu 2 cesti apa pe foc…

Bame grecesti Bame grecesti

Ingrediente750 g bame, 125 g ulei, 2 cepe, 1/2 kg rosii, otet, piper, 1/2 lingurita faina, 1 ardei, 1/4 lamiie, zahar, sareMod de preparareSe aleg bame tinere, se taie coditele, se oparesc cu bors clocotit, sarat sau cu otet indoit in apa. Se scurg si…

Limonada Limonada

Ingrediente150 g zahar, 2 lamâi mijlocii, 6 pahare apa.Mod de preparareSe pune zaharul într-un vas foarte curat. Se toarna apa rece deasupra, amestecând pâna se dizolva zaharul. Se adauga putina coaja de lamâie, taiata numai…

Director de firme

Dictionar culinar