Cele mai comentate articole

Ce sunt fibrele alimentare? Ce sunt fibrele alimentare?

Fibrele alimentare sunt deosebit de benefice pentru sanatate. Iata cum puteti sa le includeti in dieta dumneavoastra.Fibrele alimentare se gasesc in special in fructe, legume, cereale integrale si leguminoase si sunt cunoscute pentru capacitatea lor…

Despre alimente Despre alimente

GlucideleGlucidele sunt sursa principala de energie a organismului. Glucidele complexe se gasesc in legume, cereale si in legumele bogate in amidon (cartofii, mazarea si porumbul).Glucidele simple, numite si zaharuri se gasesc in special in fructe si…

Lichior de cafea Lichior de cafea

Ingrediente250 g cafea (pentru 1 l cafea lichida),1 l alcool 90°,sirop dintr-un kg zahar3/4 l apa, vanilie.Mod de preparareSe face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se trece prin filtru atata apa clocotita, incat…

Socata Socata

Ingrediente11 litri apa,10 g drojdie,5 lamâi,600 g zahar,600 g miere,10 palarii de floare de soc (merg si flori uscate),mirodenii,dupa gust: vanilie, scortisoara, nucsoara.Mod de preparareLamâile se taie-n patru, se storc un pic peste flori,…

Vin fiert Vin fiert

Ingrediente1 l vin,250 g zahar,4 cuisoare,o bucatica scortisoara,o bucatica coaja de lamaie.Mod de preparareSe pun la fiert intr-un vas curat, fara miros de mancare, vin alb sau rosu, zahar, cuisoare, scortisoara si putina coaja de lamaie. Se amesteca…

Lichior de anason Lichior de anason

Ingrediente1 l alcool de 90°,40 g anason stelat,5 boabe de coriandru,o bucatica cat un ban de scortisoara,sirop din 400 g zahar1/2 l apa.Mod de preparareSe pun intr-un borcan cu gatul stramt alcoolul, anasonul si celelalte aromate. Se astupa si se…

Grasimile alimentare Grasimile alimentare

Nu toate grasimile sunt la fel. Descoperiti pe care sa le evitati si pe care sa le consumati moderat.Majoritatea alimentelor contin mai multe tipuri de grasimi – saturate, polinesaturate, ononesaturate si acizi grasi trans –dintre care unele…

Frunzele de maslin Frunzele de maslin

Frunzele de maslin, cunoscute si folosite in medicina orientala de cel putin 3000 de ani,  sunt unele din cele mai puternice remedii antioxidante, cunoscute in prezent. Desi putin folosite in medicina occidentala, frunzele de maslin  sunt mai…

Lichior de portocale Lichior de portocale

Ingrediente1 l alcool de 90grade,1 l lapte crud,1 kg zahar tos,4 portocale,1 lamaie.Mod de preparareIntr-un borcan de 4 kg se pun alcoolul, laptele crud, zaharul, 4 portocale taiate bucati potrivite, cu coaja si cu samburi, si o lamaie taiata bucati.…

Sodou Sodou

IngredientePentru 6 persoane:6 galbenusuri,12 lingurite cu varf de zahar,1 l lapte,6 lingurite rom.Mod de preparareSe freaca intr-un castron galbenusurile cu zaharul pisat, pana se umfla si devin o crema spumoasa. Se toarna incet laptele clocotit, se…

Visinata Visinata

Ingrediente1 kg de visine,400 g zahar, alcool cat sa cuprinda visinele.Mod de preparareSe spala visine frumoase, coapte si intregi. Se rup coditele. Se umplu cu ele sticle mari, speciale pentruvisinata, de 3 — 4 kg, cu gatul larg. Se pun un rand…

Cocktail de oua Cocktail de oua

Ingredientegalbenus crud (1),zahar (2 linguri),punch de vin (40 ml).Mod de preparareSe freaca galbenusul cu zaharul, se amesteca cu vinul si se da la rece.

Director de firme

Dictionar culinar