Cele mai comentate articole

Cocktail de portocale Cocktail de portocale

Ingredientesirop portocale (200 ml),vin rosu (100 ml),portocala (1 felie).Mod de preparareSe agita totul si se tine la rece.

Margarita Margarita

Ingredienteo jumate de lamaie,20 ml tequila,10 ml curacao,20 ml suc de lamiie,un cub de gheata,sareMod de prepararePaharul de coktail se unge cu jumatatea de lamiie si apoi se presara sare pe marginea inca umeda a paharului. Se toarna tequila, lichiorul…

Punch de vin Punch de vin

Ingredientevin alb (1 l),zahar (250 g),coaja de lamaie (de la 1 lamaie),cuisoare (2-3),coniac (50 ml).Mod de preparareSe amesteca totul, se firbe inainte de a se servi, se adauga coniacul si se da la rece.

Cocktail din martini si nectar de piersici Cocktail din martini si nectar de piersici

Ingrediente50 ml martini alb,100 ml gin,125 ml apa tonica,125 ml nectar de portocale (sau piersici),gheata si lamaieMod de preparareIntr-un pahar mare de 400 ml se amesteca toate ingredientele, se pune gheata si se orneaza cu lamaie.

Cocktail ELIXIR Cocktail ELIXIR

Ingrediente200 g vin rosu,20 g coniac,25 g zahar pudra,50 g vermut,5 g suc lamaie,10 g bitterMod de preparareSe amesteca bine vinul rosu cu coniac, suc de lamiie, zahar pudra, vermut si bitter.Servire: Se serveste cu cuburi de gheata in pahar. Se bea…

Cocktail cu inghetata de vanilie si alune Cocktail cu inghetata de vanilie si alune

Ingredientelapte (1 l),alune (100 g),inghetata de vanilie (400 g),votca (250 ml).Mod de preparareSe fierbe laptele. Cand clocoteste, se pun alunele prajite, decojite si pisate in pilita. Se ia laptele de pe foc si se lasa acoperit o ora.Servire:Se serveste…

Cocktail de sampanie Cocktail de sampanie

Ingredientesampanie (1 pahar),galbenusuri (2),zahar pudra (2 lingurite),lichior portocale (10 ml),lichior amarui (10 ml).Mod de preparareSe freaca galbenusurile cu zaharul peste care se toarna si restul cantitatilor si se serveste cu cuburi de gheata.

Cafea la nisip Cafea la nisip

Ingredientezahar, cafeaMod de preparareIntr-un flingean (vas din cupru de marimea unui lighean) se infierbanta bine aprox. 2-3 kg nisip. In el se asaza ibricul de cupru care este dimensionat pentrut maxim 2 cafele. Cand apa ajunge aproape de fierbere…

Cocktail de fructe si morcov Cocktail de fructe si morcov

Ingrediente4-5 mere ionatane,2 pere bine coapte,3 gutui,1/2 kg de morcov,3-4 caise sau piersici din compot,zeama de la doua lamaiMod de preparareGutuile si merele se fierb pina se inmoaie, apoi se transforma in pireu impreuna cu piersicile (caisele).…

Cafea cu coniac Cafea cu coniac

Ingrediente6 cesti de cafea tare,6 lingurite sau 6 bucati zahar,6 linguri coniac Mod de preparareSe prepara cafeaua si se toarna fierbinte intr-un termos. Cand se serveste, se adauga usor ca sa ramina deasupra la fiecare ceasca, cate o lingura de coniac.…

Cocktail Saratoga Cocktail Saratoga

Ingrediente40 g coniac,80 g vermut,40 g whisky,10 g bitterMod de preparareSe amesteca bine coniacul cu whisky, bitter si vermut. Se pune la rece.Servire: Se serveste cu o jumatate de felie de lamiie in pahar si cuburi de gheata.

Cocktail din votca cu lamai Cocktail din votca cu lamai

Ingredientevotca (1/2 l),lamaie (3),zahar (4 linguri).Mod de preparareSe amesteca votca cu zeama celor trei lamii si cu zaharul.Servire: Se serveste cu sifon.

Director de firme

Dictionar culinar