Cele mai comentate articole

Sos de rom Sos de rom

Ingrediente3 galbenusuri,100 g zahar,1 lingurita fecula,2 cesti lapte,2 linguri rom.Mod de preparareSe freaca intr-un castron galbenusurile cu zaharul si cu o lingurita de fecula muiata in putina apa rece, bine de tot, pana se albesc si se fac ca o crema.…

Glazura de ciocolata cu unt Glazura de ciocolata cu unt

Ingrediente100 g ciocolata,150 g zahar (sau 50 g cacao si 200 g zahar),1 dl lapte,unt proaspat cat o nuca.Mod de preparareSe pune intr-un vas, pe marginea masinii, amestecand continuu ciocolata taiata in bucati mici, zaharul si ceva mai putin ca un decilitru…

Cozonac cu mac Cozonac cu mac

Ingrediente200 g mac,200 g zahar,3/4 l lapte,2 linguri pesmet,100 g unt,vanilie sau vanilina.Mod de preparareSe spala macul cu apa rece, se pune apoi intr-o cratita si se toarna peste el apa clocotita. Se tine astfel cateva ceasuri. Se scurge de apa…

Crema de ciocolata pentru tort Crema de ciocolata pentru tort

Ingredienteunt ­ 400 gzahar ­ 400 gcacao ­ 100 goua ­ 4 bucatilapte ­ 100 mlesenta de rom ­ 30 mlzeama de lamaie ­ 25 mlMod de preparareSe formeaza un aparel din: zahar, lapte, cacao, oua, se pune pe foc si se fierbe în…

Muraturi turcesti Muraturi turcesti

Ingredientegogonele verzi,morcovi,telina,ceapa,gogosari,varza alba,conopida,boabe de mustar,boabe de piper,sare,otet,miere de albine.Mod de preparareSe curata gogonelele de saminta si apoi se taie cubulete mici. Morcovii, ceapa si telina se taie pe lung…

Marmelada de prune Marmelada de prune

Ingrediente1 kg prune,250 g zahar.Mod de preparareSe curata prunele de coaja si se scot samburii vezi Dulceata de prune. Se pun in tingirea de dulceata impreuna cu zaharul. Se tin la inceput pe foc mic, pana incep sa lase zeama si se topeste zaharul.…

Glazura de cafea Glazura de cafea

Ingrediente200 g zahar,4 linguri cafea.Mod de preparareSe freaca bine zaharul foarte fin cu cafea concentrata, pana se face ca un serbet. Se pune cu totul intr-un vas cu apa fierbinte amestecand mereu si dupa ce s-a incalzit putin, se toarna peste tort.…

Glazura alba de albus Glazura alba de albus

Ingrediente1 albus, zahar cat cere.Mod de preparareSe freaca cu o lingura curata de lemn (nu se bate cu telul), un albus cu zahar pisat, trecut printr-o sita foarte fina, adaugat cu incetul (cantitatea de zahar variaza dupa marimea albusului). Se freaca…

Cozonac cu smantana Cozonac cu smantana

Ingrediente400 g aluat de cozonac (pentru un cozonac mijlociu),1/2 lingura unt pentru uns tava.Umplutura:750 g smantana,2 linguri faina,5 galbenusuri,3 albusuri,150 g zahar,1 lingura rom,vanilie,coaja de lamaie,un praf de sare.Mod de preparareDin aluatul…

Sos de visine Sos de visine

Ingredientevisine (300 g),unt (50 g),faina (50 g),smantana (1 pahar),zahar (1 lingura),sare.Mod de preparareVisinile se spala, se curata de codite si samburi, se fierb in putina apa, apoi se trec prin sita. Intre timp, intr-o craticioara, in unt incins,…

Marmelada de mere/pere Marmelada de mere/pere

Ingrediente1 kg mere/pere fierte,600 g zahar.Mod de preparareSe aleg mere tari, nu fainoase. Se taie in sferturi, se curata de coaja si de samburi. Se pun la fiert cu apa cat sa le cuprinda, intr-o cratita acoperita. Nu se amesteca. Cand sunt moi, se…

Marmelada de caise cu coaja Marmelada de caise cu coaja

Ingrediente1 kg caise,500 g zahar.Mod de preparareSe aleg caise bine coapte, se spala, se scurg si se rup in doua indepartand samburele. Se pun impreuna cu zaharul in tingirea de dulceata sau intr-o cratita smaltuita. Se fierb amestecand mereu, pana…

Director de firme

Dictionar culinar