Cele mai populare articole

Supa Minestrone Supa Minestrone

Ingrediente1 l apa, 200 g fasole uscata, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 ceapa mica, o mana de fasole verde, 2 cartofi, 1/2 varza mica, 1 conopida mica, 1 dovlecel, 3 rosii sau 2 linguri bulion de rosii, 100 g macaroane, 200 g branza telemea, 2 linguri de ulei,…

Sfaturi privind consumul de lapte Sfaturi privind consumul de lapte

Consumati lapte degresat sau cu un continut scazut de grasimi in timpul meselor.Daca obisnuiti sa consumati lapte integral, inlocuiti-l treptat cu lapte degresat. Reduceti cantitatea de grasimi din lapte la 2%, apoi la 1% si in cele din urma, treceti…

Legume cu branza la cuptor Legume cu branza la cuptor

Ingrediente2 linguri ulei,4 cartofi,2 dovlecei,200 g branza feta,4 rosii,2 cepe,185 g masline, fara samburi,2 linguri seminte floarea soarelui,sare,piper.Mod de preparareSe incinge cuptorul. Cartofii taiati sferturi si presarati cu sare si ulei se tin…

Paste cu legume Paste cu legume

Ingrediente1 punga cu paste lungi, 1 ardei gras, o ceapa mare, 1 vinata, 1 morcov, doua rosii, 1 lingura bulion, 1 lingurita mustar, ulei, sare, piper, patrunjel verdeMod de prepararePastele se fierb in apa cu sare, apoi se scurg si se amesteca cu putin…

Drob de fasole Drob de fasole

Ingrediente3 cani de fasole fiarta2-3 cepe taiate marunt2 ardei grasi taiati marunt2 linguri de ulei6 linguri de faina2 felii de paine înmuiata în apa si stoarse bine1/2linguri busuioc sau tarhon4-5 catei usturoi1/2 lingurite sare1 cana bulionMod…

Frunzele de maslin Frunzele de maslin

Frunzele de maslin, cunoscute si folosite in medicina orientala de cel putin 3000 de ani,  sunt unele din cele mai puternice remedii antioxidante, cunoscute in prezent. Desi putin folosite in medicina occidentala, frunzele de maslin  sunt mai…

Ciorba de linte Ciorba de linte

Ingrediente400 g linte (roşie, verde)1 morcov5 căţei usturoisare,piper,oţet după gust,1 legătură pătrunjel.Mod de preparareSeara:Se grijeşte (se spală, alege etc.) lintea, se lasă o noapte în multă apă rece.Dimineaţa:Se fierbe în…

Chiftele din ciuperci Chiftele din ciuperci

Ingrediente500 g ciuperci taiate marunt1 ceapa tocata marunt4 linguri faina1 lingurita praf de coptsare, piper, cimbru1/2 legatura marar tocat1/2 legatura patrunjel tocatulei pentru prajitMod de preparareSe amesteca toate ingredientele. In uleiul uncins…

Shakshuka Shakshuka

Ingrediente3 cartofi1 rosie2 ardei2 oua1 conserva mica de pasta de tomatejumatate de capatana mare de usturoisare, piper, piper cayene, coriandru, chimenulei de maslineapaMod de preparareCartofii se taie cubulete, se rumenesc in ulei. Dupa ce devin aurii,…

Crema de zahar ars Crema de zahar ars

Ingrediente125 g zahar,3 foi gelatina,6 linguri apa,4 albusuri,250 g frisca, vanilie.Mod de preparareSe arde intr-o cratita zaharul pana capata o culoare potrivita, nu prea inchisa. Se stinge cu patru linguri de apa fierbinte si se lasa sa mai fiarba…

Dovlecei prajiti Dovlecei prajiti

Ingrediente: 750 g dovlecei mici, 1 ceapa verde taiata marunt, 1 foaie de dafin, 1/4 lingurita nucsoara rasa, sare, piper negru macinat, 1/4 l apa, faina, ulei pentru prajit. Mod de preparare: Se curata dovleceii de coaja, se indeparteaza extremitatile…

Salata de porumb Salata de porumb

Ingrediente600 gr boabe de porumb din conserva,2 ardei,6 rosii,1 ceapa verde,4 linguri de hrean ras,3 linguri de mazare din conserva,zeama de lamiie,zahar,1 legatura patrunjel,mustar,sare,piper.Mod de preparareRosiile se decojesc si se taie cuburi. Ardeii…

Director de firme

Dictionar culinar