Cele mai populare articole

Sirop de fragi Sirop de fragi

Ingrediente1 l zeama de fragi, 1 kg zahar, 1 lingurita zeama de lamâie.Mod de preparareSe strivesc cu mâna, într-un castron, fragi bine copti. La 1 kg de fragi se poate adauga 1/4 de litru de apa. Se storc pnntr-un tifon des si se toarna…

Muraturi turcesti Muraturi turcesti

Ingredientegogonele verzi,morcovi,telina,ceapa,gogosari,varza alba,conopida,boabe de mustar,boabe de piper,sare,otet,miere de albine.Mod de preparareSe curata gogonelele de saminta si apoi se taie cubulete mici. Morcovii, ceapa si telina se taie pe lung…

Paste cu dovleac Paste cu dovleac

Ingredientejumatate de punga(cutie) paste de orice fel400g dovleac galben taiat cubulete60g unt1 ceapa tocata1 catel mai mare de usturoi tocat foarte maruntpatrunjelsare,piper3-4 felii branza topita cedaro lingura parmezan rasMod de prepararePastele…

Fasole verde cu rosii si usturoi Fasole verde cu rosii si usturoi

Ingrediente1/2 kg fasole verde,1/2 kg rosii,1 ceapa,5-6 catei usturoi,4-5 linguri ulei,pesmet,sare,patrunjel verdeMod de prepararePastaile se rup in 2-3 bucati si se fierb in apa clocotita cu 1/2 lingurita sare, acoperite, pina se inmoaie. Ceapa taiata…

Spanac cu ciuperci la cuptor Spanac cu ciuperci la cuptor

Ingrediente1 kg spanac,150 g ciuperci,3 linguri unt,2 linguri brânza rasa.Mod de preparareSe alege si se spala spanacul în mai multe ape. Se opareste în apa clocotita, cu sare. Se scurge apasând ca sa iasa toata apa si se pune…

Salata de porumb Salata de porumb

Ingrediente600 gr boabe de porumb din conserva,2 ardei,6 rosii,1 ceapa verde,4 linguri de hrean ras,3 linguri de mazare din conserva,zeama de lamiie,zahar,1 legatura patrunjel,mustar,sare,piper.Mod de preparareRosiile se decojesc si se taie cuburi. Ardeii…

Crema de unt Crema de unt

Ingrediente1 dl apa,120 g zahar,vanilie,4 galbenusuri,200 g unt proaspat.Mod de preparareSe pune sa fiarba intr-o cratita, 3 - 4 minute, apa cu zaharul. Se adauga in siropul pregatit, dupa dorinta, vanilie sau putina coaja de lamaie. Se acopera si se…

Sufleu de dovlecei Sufleu de dovlecei

Ingrediente3-4 dovlecei mijlocii3 linguri de unt (netopit)3 linguri de faina3 oua3 linguri de telemea rasao ceasca de lapte2 linguri de smantanaMod de preparareRadeti dovleceii de coaja, taiati-i in felii pe lat si puneti-i la fiert cu apa putina. Separat…

Budinca din branza de vaci Budinca din branza de vaci

Ingredientebranza de vaci (200 g)zahar (125 g)faina (2 linguri)oua (2)sarecoaja de lamaieMod de preparareSe amesteca branza cu zaharul, apoi faina si celelalte. Se bat ouale ca pentru omleta cu putina sare si se amesteca totul. Se coace la cuptor intr-o…

Dovlecei gratinati Dovlecei gratinati

Ingredientedovlecei proaspeti/conserva ­ 1,2 kg/800 gfaina ­ 75 g marar verde ­ 1 legaturaoua ­ 2 bucati cascaval ­ 100 gsmantana ­ 100 g lapte ­ 500 mlmargarina ­ 100 g sare dupa gustMod de preparareDovleceii proaspeti…

Paste cu vinete la cuptor Paste cu vinete la cuptor

Ingrediente500g paste, 2 vinete medii, o ceapa mare, o rosie mare, o legatura de patrunjel, 3 catei de usturoi, 50 ml ulei, 150 ml smantana, 100 g cascaval, un ou, sare, piperMod de preparareSe pun pastele la fiert, apoi se strecoara. Separat, se curata…

Gogosi de cartofi Gogosi de cartofi

Ingrediente200 g cartofi,200 g faina,1/2 ceasca apa calda,10 g drojdie,un praf de sare,1 ceasca ulei pentru prajit.Mod de preparareSe fierb cartofii, se curata de coaja, se trec prin masina de tocat si se amesteca cu o cantitate egala de faina si putina…

Director de firme

Dictionar culinar