Cele mai populare articole

Budinca de orez cu mere Budinca de orez cu mere

Ingrediente500 g mere,2 linguri unt topit,4 linguri zahar,1 ceasca orez,1 lingura pesmet,un praf de sare.Mod de preparareSe curata merele, se taie felii si se inabusa intr-o cratita cu putin unt si zahar, dupa gust. Nu se tin sa scada prea tare. Cojile…

Telina cu smantana Telina cu smantana

Ingrediente2 teline mari,200 g de smintina,o lingura rasa cu faina,100 g de cascaval,sare.Mod de preparareSpalati telinele, curatati-le de coaja si taiati-le taitei. Puneti-le apoi la fiert intr-un vas cu apa fierbinte. Dupa 20 de minute de fierbere,…

Supa de spanac Supa de spanac

Ingrediente750 g. frunze de spanac1 ceapa2 catei de usturoi6 linguri de uleisare, piperMod de preparareSe spala spanacul si se pune la fiert in 1/2 l. apa cu sare timp de 3 minute. Se strecoara si se taie marunt. Se toaca ceapa si usturoiul si se calesc…

Supa cu galuste de cartofi Supa cu galuste de cartofi

IngredienteGalustele:250 g cartofi1 ou1 lingura faina1 lingura unt proaspatsare, piperMod de preparareSe fierb cartofii, se curata de coaja si se trec prin masina de tocat sau prin razatoare. Se freaca untul, se adauga oul, faina, sare, putin piper si…

Strategii pentru atingerea greutatii ideale Strategii pentru atingerea greutatii ideale

1. Alege dieta potrivitaInainte de a adopta o dieta la moda, ia in considerare cativa factori: restrictiile alimentare impuse de dieta, durata de timp in care poti sa o respecti si capacitatea ei de a-ti mentine greutatea.De asemenea, este bine sa ai…

Ce este greutatea ideala? Ce este greutatea ideala?

Greutatea ideala: IMC versus raportul talie-sold Mai jos afisam un fragment dintr-un articol publicat in Evenimentul ZIlei pe marginea caruia dorim sa facem cateva specificatii: Un nou indicator al greutatii ideale Expertii in nutritie propun o noua…

Halva Turceasca Halva Turceasca

Ingrediente2 linguri unt topit (sau ulei),4 lingura faina,1 1/2 pahare sirop.Siropul:150 g zahar,1 1/2 pahareapa, zahar vanilat si scortisoara.Mod de preparareSe infierbanta untul topit in care se prajeste faina, amestecand mereu sa nu se arda. Cand…

Salata franceza cu sfecla si porumb Salata franceza cu sfecla si porumb

Ingrediente200 g. sfecla rosie coapta sau murata (din comert), 1 conserva mica porumb, salata verde (creata), 150g. maioneza light (un borcan mic)Mod de preparareSe toaca sfecla in cubulete mici, orientativ la dimensiunea boabei de porumb. Se spala si…

Ciorba de dovlecel Ciorba de dovlecel

Ingrediente2 l apa,1 l bors,zarzavat de supa,3 dovlecei frumosi,2 rosii,verdeata, sare,1 galbenus2 linguri smantana sau 1 lingura ulei1 lingura faina.Mod de preparareSe pun la fiert intr-o oala cu apa, o ceapa taiata marunt, un morcov si un patrunjel…

Panella Panella

Ingrediente500 de grame de faina de naut, ulei de masline , sare, suc de lamaie, patrunjel tocat (optional)Mod de prepararePuneti faina de naut in 2 litri de apa putin sarata intr-o cratita. Potriviti focul moderat si puneti cratita la fiert. Amestecati…

Piramida alimentara Piramida alimentara

Lactatele, legumele si fructele nu mai sunt de mult cele patru grupe alimentare de baza ca inainte. O dieta sanatoasa cuprinde acum o gama variata de optiuni: cereale integrale, leguminoase, seminte si nuci, peste si chiar uleiuri vegetale, ca uleiul…

Lichior de cafea Lichior de cafea

Ingrediente250 g cafea (pentru 1 l cafea lichida),1 l alcool 90°,sirop dintr-un kg zahar3/4 l apa, vanilie.Mod de preparareSe face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se trece prin filtru atata apa clocotita, incat…

Director de firme

Dictionar culinar