Cele mai populare articole

Lichior de portocale Lichior de portocale

Ingrediente1 l alcool de 90grade,1 l lapte crud,1 kg zahar tos,4 portocale,1 lamaie.Mod de preparareIntr-un borcan de 4 kg se pun alcoolul, laptele crud, zaharul, 4 portocale taiate bucati potrivite, cu coaja si cu samburi, si o lamaie taiata bucati.…

Glazura de cafea Glazura de cafea

Ingrediente200 g zahar,4 linguri cafea.Mod de preparareSe freaca bine zaharul foarte fin cu cafea concentrata, pana se face ca un serbet. Se pune cu totul intr-un vas cu apa fierbinte amestecand mereu si dupa ce s-a incalzit putin, se toarna peste tort.…

Egrete din cartofi cu branza Egrete din cartofi cu branza

Ingrediente450 g cartofi curatati si taiati cubulete50 g unt75 g branza rasa50 g faina2 oua2 linguri lapte1 ceapa verde taiataulei pentru prajitMod de preparareSe fierb cartofii in apa clocotita 6-8 minute. Se scurg si se amesteca cu 25 g unt si 60 g…

Vinete Bruschetta Vinete Bruschetta

Ingrediente4 felii paine, de 1,5 cm grosime1 catel usturoi10-12 linguri ulei1 vanata micuta taiata felii de 1cm150 g Mozarella taiata felii, apoi feliile taiate in 24 rosii taiate feliifrunze de patrunjelMod de preparareSe incinge cuptorul, se projeste…

Rulada cu spanac si branza Rulada cu spanac si branza

IngredientePentru rulada:2 linguri parmezan ras50 g faina2 linguri faina de porumb (malai)75 g branza Cedar rasa125 ml lapte4 oua separate2 linguri arpagic taiatPentru umplutura:350 g spanac taiat foarte marunt100 g branza de vaci2 linguri smantana1…

Telina pane cu sos picant Telina pane cu sos picant

Ingrediente2 telinesare1 ou2 linguri faina sau 2 linguri pesmet1 pahar maioneza2 castraveti mici acrimarar verde tocatulei pentru prajitMod de preparareSe curata telinele, se fierb intregi in apa clocotita cu sare, se scurg si se taie felii grosute.…

Lichior de anason Lichior de anason

Ingrediente1 l alcool de 90°,40 g anason stelat,5 boabe de coriandru,o bucatica cat un ban de scortisoara,sirop din 400 g zahar1/2 l apa.Mod de preparareSe pun intr-un borcan cu gatul stramt alcoolul, anasonul si celelalte aromate. Se astupa si se…

Glazura alba de albus Glazura alba de albus

Ingrediente1 albus, zahar cat cere.Mod de preparareSe freaca cu o lingura curata de lemn (nu se bate cu telul), un albus cu zahar pisat, trecut printr-o sita foarte fina, adaugat cu incetul (cantitatea de zahar variaza dupa marimea albusului). Se freaca…

Orez cu spanac si alune Orez cu spanac si alune

Ingrediente300 g orez,sare,300 g cartofi,300 g morcovi mijlocii,2 gulii,2 fire de praz,4 catei de usturoi,500 g spanac,1 legatura de patrunjel verde,2 linguri de untdelemn,3/8 l apa fiarta cu Vegeta sau Knorr,250 ml smantana,5 linguri de alune prajite…

Brocoli cu cascaval Brocoli cu cascaval

Ingrediente500 gr brocoli (conopida) congelat si data intr-un clocot scurt in apa cu sare200 gr cascavaldelikatpiperMod de preparareIntr-un vad yena uns cu margarina sau ulei, pui un strat de brocoli (conopida), un strat de cascaval ras, delikat si piper…

Tocana de fasole boabe Tocana de fasole boabe

Ingrediente2 linguri ulei1 ceapa taiata marunt1 catel usturoi pisat2 ardei grasi taiati marunt2 ardei iuti taiati marunt2 lingurite chimion macinat1 lingurita boia1 lingurita oregano sau 1/2 lingurita cimbru800 g boabe fasole800 g rosii conserva taiate…

Dovleac prajit Dovleac prajit

Ingredientedovleac, faina, smantana, untMod de preparareSe curata dovleacul, se taie felii, se sareaza, se da prin faina si se prajeste in tigaie.Servire: Se poate servi cu smantana si unt.

Director de firme

Dictionar culinar