Cele mai populare articole

Telina pane cu sos picant Telina pane cu sos picant

Ingrediente2 telinesare1 ou2 linguri faina sau 2 linguri pesmet1 pahar maioneza2 castraveti mici acrimarar verde tocatulei pentru prajitMod de preparareSe curata telinele, se fierb intregi in apa clocotita cu sare, se scurg si se taie felii grosute.…

Bame grecesti Bame grecesti

Ingrediente750 g bame, 125 g ulei, 2 cepe, 1/2 kg rosii, otet, piper, 1/2 lingurita faina, 1 ardei, 1/4 lamiie, zahar, sareMod de preparareSe aleg bame tinere, se taie coditele, se oparesc cu bors clocotit, sarat sau cu otet indoit in apa. Se scurg si…

Tortilla de patatas Tortilla de patatas

Ingrediente4 oua, o ceapa mijlocie, 4 cartofi mijlocii, sare, piper, ulei de masline, putin lapteMod de preparareSe face intr-o tigaie nu foarte mare (una cam de 14-20 cm este destul de buna), ca tortilla sa nu iasa foarte plana.Cartofii se taie felii…

Zacusca frantuzeasca Zacusca frantuzeasca

Ingrediente1 kg. rosii, 200 gr.ceapa, 2 mere mari, 1 ardei gras (sau kapia), 1 pahar otet (de 3 grade), zeama de la 2 lamii, 1 lingurita sare, 100 gr. zahar, 1 lingurita boabe enibahar, 1 foaie dafin maruntitaMod de preparareMerele si rosiile se dau…

Fajitas cu legume Fajitas cu legume

Ingrediente1/4 ceasca  de ulei de masline1/4 ceasca de otet din vin rosu1 lingurita de oregano uscat1 lingurita de boia (dulce sau iute)sare cu usturoi dupa gustsare si piper dupa gust1 lingurita de zahar alb2 dovlecei mici, taiati julienne2 bostani…

Saratele cu smantana si cascaval Saratele cu smantana si cascaval

Ingrediente1 kg. faina de patiserie, 250 g.margarina, 5 linguri de smantina,1 lingura sare fina, 20g. drojdie, 200g cascaval ras pe razatoarea mica, 3 galbenusuri de ou, 100 ml apa, 50 ml lapte pt. drojdie. Pentru presarat deasupra aluatului gata intins:una…

Dovleac prajit Dovleac prajit

Ingredientedovleac, faina, smantana, untMod de preparareSe curata dovleacul, se taie felii, se sareaza, se da prin faina si se prajeste in tigaie.Servire: Se poate servi cu smantana si unt.

Sufleu de spanac Sufleu de spanac

Ingrediente1 kg spanac,50 g unt,1 lingurita faina,1 cescuta smantana,3 linguri branza rasa,3 oua,sareMod de preparareSpanacul, curatat si spalat bine, se fierbe intr-o oala. Cind este gata, se scurge de apa si se toaca. Separat, se infierbinta intr-o…

Piure din urzici cu usturoi Piure din urzici cu usturoi

Ingredienteurzici proaspete ­ 1,750 kgfaina ­ 75 gulei 50 mlusturoi 25 gceapa ­ 50 gsare dupa gustMod de preparareUrzicile proaspete se curata, se spala în mai multe ape, se fierb 10 minute în apa clocotita cu sare, se scurg de…

Cartofi frantuzesti Cartofi frantuzesti

Ingrediente2 kg cartofi cruzi, 100 g unt, 200 g schweitzer ras,1 catel de usturoi, 0,5 l lapte,200 g smintina, 2 oua (facultativ), sare, piper, nucsoaraMod de preparareSe spala bine cartofii si se usuca intr-un stergar. Se curata cartofii si se taie…

Bruschetti cu ciuperci Bruschetti cu ciuperci

Ingrediente8 felii de franzela, 1 catel de usturoi, 250 gr. ciuperci marunte, 300 gr. rosii mici, 1 lingura de unt topit, sare, piper, frunze de menta sau busuioc.Mod de preparareSe incalzeste cuptorul. Se pun feliile de franzela pe raftul din mijloc…

Pizza cu legume Pizza cu legume

Ingrediente600 g faina,300 g apa calda,50 g drojdie,1 lingurita margarina,1 ceapa,1 morcov,1 telina mica,cimbru,2 cutii pasta de rosii,50 g masline,50 g vinete,50 g dovlecei,50 g porumb fiert,1 cutie ciuperci,sare, piperMod de preparareSe amesteca faina…

Director de firme

Dictionar culinar