Cele mai populare articole

Bame grecesti Bame grecesti

Ingrediente750 g bame, 125 g ulei, 2 cepe, 1/2 kg rosii, otet, piper, 1/2 lingurita faina, 1 ardei, 1/4 lamiie, zahar, sareMod de preparareSe aleg bame tinere, se taie coditele, se oparesc cu bors clocotit, sarat sau cu otet indoit in apa. Se scurg si…

Tortilla de patatas Tortilla de patatas

Ingrediente4 oua, o ceapa mijlocie, 4 cartofi mijlocii, sare, piper, ulei de masline, putin lapteMod de preparareSe face intr-o tigaie nu foarte mare (una cam de 14-20 cm este destul de buna), ca tortilla sa nu iasa foarte plana.Cartofii se taie felii…

Zacusca frantuzeasca Zacusca frantuzeasca

Ingrediente1 kg. rosii, 200 gr.ceapa, 2 mere mari, 1 ardei gras (sau kapia), 1 pahar otet (de 3 grade), zeama de la 2 lamii, 1 lingurita sare, 100 gr. zahar, 1 lingurita boabe enibahar, 1 foaie dafin maruntitaMod de preparareMerele si rosiile se dau…

Fajitas cu legume Fajitas cu legume

Ingrediente1/4 ceasca  de ulei de masline1/4 ceasca de otet din vin rosu1 lingurita de oregano uscat1 lingurita de boia (dulce sau iute)sare cu usturoi dupa gustsare si piper dupa gust1 lingurita de zahar alb2 dovlecei mici, taiati julienne2 bostani…

Saratele cu smantana si cascaval Saratele cu smantana si cascaval

Ingrediente1 kg. faina de patiserie, 250 g.margarina, 5 linguri de smantina,1 lingura sare fina, 20g. drojdie, 200g cascaval ras pe razatoarea mica, 3 galbenusuri de ou, 100 ml apa, 50 ml lapte pt. drojdie. Pentru presarat deasupra aluatului gata intins:una…

Tort Diplomat Excelent Tort Diplomat Excelent

Ingrediente20 piscoturi,5 plicuri de gelatina de cate 5 g,o cana cu zahar,1 litru de frisca,2 oua,un compot de ananas,100 g stafide,o esenta rom,fructe pentru ornat.Mod de preparareSe pune gelatina la inmuiat, cu sucul din compotul de ananas, intr-o…

Sufleu de spanac Sufleu de spanac

Ingrediente1 kg spanac,50 g unt,1 lingurita faina,1 cescuta smantana,3 linguri branza rasa,3 oua,sareMod de preparareSpanacul, curatat si spalat bine, se fierbe intr-o oala. Cind este gata, se scurge de apa si se toaca. Separat, se infierbinta intr-o…

Piure din urzici cu usturoi Piure din urzici cu usturoi

Ingredienteurzici proaspete ­ 1,750 kgfaina ­ 75 gulei 50 mlusturoi 25 gceapa ­ 50 gsare dupa gustMod de preparareUrzicile proaspete se curata, se spala în mai multe ape, se fierb 10 minute în apa clocotita cu sare, se scurg de…

Cartofi frantuzesti Cartofi frantuzesti

Ingrediente2 kg cartofi cruzi, 100 g unt, 200 g schweitzer ras,1 catel de usturoi, 0,5 l lapte,200 g smintina, 2 oua (facultativ), sare, piper, nucsoaraMod de preparareSe spala bine cartofii si se usuca intr-un stergar. Se curata cartofii si se taie…

Bruschetti cu ciuperci Bruschetti cu ciuperci

Ingrediente8 felii de franzela, 1 catel de usturoi, 250 gr. ciuperci marunte, 300 gr. rosii mici, 1 lingura de unt topit, sare, piper, frunze de menta sau busuioc.Mod de preparareSe incalzeste cuptorul. Se pun feliile de franzela pe raftul din mijloc…

Pizza cu legume Pizza cu legume

Ingrediente600 g faina,300 g apa calda,50 g drojdie,1 lingurita margarina,1 ceapa,1 morcov,1 telina mica,cimbru,2 cutii pasta de rosii,50 g masline,50 g vinete,50 g dovlecei,50 g porumb fiert,1 cutie ciuperci,sare, piperMod de preparareSe amesteca faina…

Rulada cu crema de lamaie Rulada cu crema de lamaie

IngredienteBlat:4 oua4 linguri apa calduta125 g zahar1 pachet vanilie125 g faina (eu am pus 75 g faina si 50 g intaritor)putin praf de coptCrema:2 lingurite gelatina praf2 linguri apa rece3 cuburi de zahar (daca nu o lingura de zahar)coaja de la o lamaiesucul…

Director de firme

Dictionar culinar